Chorzy rodzice chcą mieć dziecko
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Chorzy rodzice chcą mieć dziecko
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej materii ?. Na co napotkał w życiu z czym musiał walczyć ?. Czy tylko Zbyszek miał problemy ?. Czy są tu rodzice cierpiący na tą chorobę wychowujący dziecko ? Jeśli tak to podzielcie się tym z czym musieliście się zmagać z racji tego że chorujecie.
- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
- Status: Trójca
- Gadu-Gadu: 48512284
Re: Chorzy rodzice chcą mieć dziecko
Ja bym chciala miec dziecko mimo diagnozy. Tylko najpierw pieniadze. Z drugiej strony podchodzac ideologicznie to mysle, ze na Ziemi jest nas zbyt wielu.
Milosc to iluzja
Tak samo myślęErika_Kohut pisze:mysle, ze na Ziemi jest nas zbyt wielu.
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
Chyba się nie dowiem czy przypadek Zbyszka to był incydent czy rzeczywiście osoby chore mogą mieć problemy.
- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
- Status: Trójca
- Gadu-Gadu: 48512284
Ale problemy od lekow?F20 pisze:Chyba się nie dowiem czy przypadek Zbyszka to był incydent czy rzeczywiście osoby chore mogą mieć problemy.
Moja kolezanka ma dziecko. Ona ma schizofrenie. Dziecko ma autyzm.
Milosc to iluzja
Moja natura bardzo chciałaby małżeństwa z osobą z podobnymi problemami do moich. Także chciałaby mieć potomstwo własne z taką żoną.
Przede wszystkim nie chciałbym, aby ktokolwiek z mojej rodziny był potępiony na wieki.
Przede wszystkim nie chciałbym, aby ktokolwiek z mojej rodziny był potępiony na wieki.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Ja uważam, że dzieci bocian przynosi , i w ogóle nie ma o czym gadać, hahahahahaha
Moim zdaniem chorych psychicznie zbyt się napiętnowało i wydaje mi się, że państwo mogłoby zbyt ingerować w ich wychowywanie.
Słyszeliśmy o wychowywaniu przez dziadków wnuczka i problemów, że ten jest za gruby.
Niewykluczone, że podobnym tej spraw jest więcej, ale nie nagłaśnianych.
Słyszeliśmy o wychowywaniu przez dziadków wnuczka i problemów, że ten jest za gruby.
Niewykluczone, że podobnym tej spraw jest więcej, ale nie nagłaśnianych.
Jakim prawem? Mój dom - moja twierdza. Stać mnie na dom, stać mnie na rodzinę, nikt się nie przyczepi. Rodzina to świętość i nikt obcy nie ma prawa się wtrącać, dopóki wszyscy w domu zadowoleni.Gucio pisze:państwo mogłoby zbyt ingerować w ich wychowywanie.
Różnie się w życiu może ułożyć.
Warto znać swoje prawa:
https://www.kssip.gov.pl/sites/default/ ... ernetu.pdf
Warto znać swoje prawa:
https://www.kssip.gov.pl/sites/default/ ... ernetu.pdf
- Kill Me Again
- bywalec
- Status: nie lubie mówić. czuje się nie rozumiany.
dobrze że nie pozwala się chorym mieć dzieci albo że procedura jest trudniejsza. dlaczego inaczej każdy jednak idiota może mieć bez problemu?
jeżeli jesteś głupi to znaczy że nigdy nie spotkałeś mądrego człowieka.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Ja się nie bawię w dzieci,bo jestem zbyt lekkoduch.Póki co wystarczy mi pies i tak czasem mam dość.Nie wyobrażam sobie tej odpowiedzialności,bo ja żyje ponad standardy.Do psa mogę mówić głupoty,a do dziecka powiesz?Nauczysz je głupich rzeczy i co wyrośnie?Jakiś potwór.A psa mam łagodnego,więc tylko potrzebuje wyrozumiałości i cierpliwości.Mimo wszystko pies to inny kaliber niż dziecko.
Nie bądź naiwny, opiekę społeczną miałbyś na karku raczej przez całe dzieciństwo tego dziecka. Od momentu jak dowiedzą się na porodówce że matka choruje stosunek raczej zmieni się diametralnie i w papierach pojawi się duży wykrzyknik. Jedna awantura lub podniesienie głosu skutkuje zazwyczaj wezwaniem służb i przeniesieniem dziecka do rodziny zastępczej. Kontroli stałej spodziewaj się. Leczysz się psychiatrycznie, to nie masz żadnej twierdzy wszędzie cię dostaną i tym bardziej twoje dziecko. Szczęście jak tylko jedno z rodziców jest chore, jak obydwoje to już jest szczera masakra.cezary123 pisze: ↑pn sty 02, 2017 10:41 pmJakim prawem? Mój dom - moja twierdza. Stać mnie na dom, stać mnie na rodzinę, nikt się nie przyczepi. Rodzina to świętość i nikt obcy nie ma prawa się wtrącać, dopóki wszyscy w domu zadowoleni.Gucio pisze:państwo mogłoby zbyt ingerować w ich wychowywanie.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Lepiej mieć dziewczynę i tyle.Nie każdy się nadaje na rodzica,nie ma co na siłę komuś coś udowadniać.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Najgorzej jak oboje w tym czasie będą miały nawrót.Podatność też nie jest super,bo takie dziecko jest kruche i chorowite.
Jednak każdy by chciał spróbować innego życia,seksu,poczuć się człowiekiem.Czasem marzenia bycia rodzicem to taka pustka tego co mieliśmy chcemy się poświęcić dziecko całkiem,a to nie jest zdrowe,dobre.
Niestety chora osoba nie ma wiedzy o emocjach,a dziecko je chłonie jak gąbka.
Trzeba mieć dużo siły opiekować się chorym dzieckiem jak zachoruje.Psychozy,agresja,bunt chorobowy.Może wykończyć.Szybko zapominamy o swoich problemach stajemy się współuzależnieni od chorego.
Najgorzej jak choroba przechodzi na nas.Naśladujemy chorego,nie mamy swojego życia i za bardzo żyjemy jego życiem.A czasem chory wymaga specjalistów.Tylko nie każdy chce się leczyć.
Jednak każdy by chciał spróbować innego życia,seksu,poczuć się człowiekiem.Czasem marzenia bycia rodzicem to taka pustka tego co mieliśmy chcemy się poświęcić dziecko całkiem,a to nie jest zdrowe,dobre.
Niestety chora osoba nie ma wiedzy o emocjach,a dziecko je chłonie jak gąbka.
Trzeba mieć dużo siły opiekować się chorym dzieckiem jak zachoruje.Psychozy,agresja,bunt chorobowy.Może wykończyć.Szybko zapominamy o swoich problemach stajemy się współuzależnieni od chorego.
Najgorzej jak choroba przechodzi na nas.Naśladujemy chorego,nie mamy swojego życia i za bardzo żyjemy jego życiem.A czasem chory wymaga specjalistów.Tylko nie każdy chce się leczyć.
schizofrenia jest dziedziczna podobno, dobrze, że nie mam dzieci mówi mój umysł, ale serce cierpi nostalgie i tęsknotę, dlatego jak mogę pomagam siostrzenicy, a ona jest dla mnie dobra, zresztą to pomimo wieku bardzo mądra dziewczynka, o wiele mądrzejsza niż nie jeden dorosły