Czy Światem rządzi przemoc ?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
miki
bywalec

Czy Światem rządzi przemoc ?

Post autor: miki »

Czy Światem rządzi przemoc i obłuda ? - jeżeli tak to o co ludzie "walczą"

to drugi interesujący mnie temat - Wasze zadnie.
Gość

Re: Czy Światem rządzi przemoc ?

Post autor: Gość »

miki pisze:Czy Światem rządzi przemoc i obłuda ? - jeżeli tak to o co ludzie "walczą"

to drugi interesujący mnie temat - Wasze zadnie.
wg. mnie nie. Owszem, nie brakuje ani przemocy ani obłudy, mamy jej aż za dużo. Osobiście mogę napisać, że boję się agresji i przemocy, a tym bardziej jest to dla mnie nie korzystne, że przy okazji uważam, że to bardzo kiepski sposób rozwiązywania problemów.

Dlaczego ludzie mieli by "walczyć" o coś, za miast po prostu żyć, doświadczać, poznawać innych ludzi i ich doświadczenia? Zamiast po prostu realizować swoje własne marzenia, zainteresowania?
Terafim
bywalec

Post autor: Terafim »

Światem nie rządzi przemoc ale ludzie wyniesieni na wyżyny władzy. Inna sprawa jak tę władzę spożytkują. Zazwyczaj to kompletni kretyni o rozbuchanej jaźni nie widzący dalej niż czubek własnego nosa. Wciąż czegoś chcą wciąż więcej i więcej a gdy nadepnie się im na odcisk , urazi dumę wtedy nierzadko z błachych pobudek osobistych gotowi są rzucić w koszmar wojny milionowe narody. Inne powody to walka interesów i różnego rodzaju nieformalne grupy nacisku. Z reguły są to sprawy tak małostkowe że wręcz nonsensowne a cierpią całkiem niewinni.
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

Światem nie rządzi przemoc i obłuda. Rządzi nim człowiek i natura. Natura ma wielki wpływ na człowieka, z jej powodu są nieuleczalne choroby, takie jak rak, schizofrenia i inne.
Terafin ma rację, światem rządzą ludzie
wyniesieni na wyżyny władzy. Inna sprawa jak tę władzę spożytkują.
. Nie mam tak złego zdania o rządzących, jak Terafin. Wprawdzie u nas jest konflikt na linii prezydent- premier, ale jakoś w tym kraju można żyć. Mimo, że obietnice przedwyborcze nie są raczej realizowane, ale życie w kraju jest w miarę znośne.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Awatar użytkownika
sheche
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 67364081

Post autor: sheche »

światem rządzi pieniądz i znajomości, kto ma jedno i drugie temu niczego nie brak, żyje jak pączek w maśle...
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”