Czy Światem rządzi przemoc ?
Moderator: moderatorzy
Czy Światem rządzi przemoc ?
Czy Światem rządzi przemoc i obłuda ? - jeżeli tak to o co ludzie "walczą"
to drugi interesujący mnie temat - Wasze zadnie.
Re: Czy Światem rządzi przemoc ?
wg. mnie nie. Owszem, nie brakuje ani przemocy ani obłudy, mamy jej aż za dużo. Osobiście mogę napisać, że boję się agresji i przemocy, a tym bardziej jest to dla mnie nie korzystne, że przy okazji uważam, że to bardzo kiepski sposób rozwiązywania problemów.miki pisze:Czy Światem rządzi przemoc i obłuda ? - jeżeli tak to o co ludzie "walczą"
Dlaczego ludzie mieli by "walczyć" o coś, za miast po prostu żyć, doświadczać, poznawać innych ludzi i ich doświadczenia? Zamiast po prostu realizować swoje własne marzenia, zainteresowania?
Światem nie rządzi przemoc ale ludzie wyniesieni na wyżyny władzy. Inna sprawa jak tę władzę spożytkują. Zazwyczaj to kompletni kretyni o rozbuchanej jaźni nie widzący dalej niż czubek własnego nosa. Wciąż czegoś chcą wciąż więcej i więcej a gdy nadepnie się im na odcisk , urazi dumę wtedy nierzadko z błachych pobudek osobistych gotowi są rzucić w koszmar wojny milionowe narody. Inne powody to walka interesów i różnego rodzaju nieformalne grupy nacisku. Z reguły są to sprawy tak małostkowe że wręcz nonsensowne a cierpią całkiem niewinni.
Światem nie rządzi przemoc i obłuda. Rządzi nim człowiek i natura. Natura ma wielki wpływ na człowieka, z jej powodu są nieuleczalne choroby, takie jak rak, schizofrenia i inne.
Terafin ma rację, światem rządzą ludzie
Terafin ma rację, światem rządzą ludzie
. Nie mam tak złego zdania o rządzących, jak Terafin. Wprawdzie u nas jest konflikt na linii prezydent- premier, ale jakoś w tym kraju można żyć. Mimo, że obietnice przedwyborcze nie są raczej realizowane, ale życie w kraju jest w miarę znośne.wyniesieni na wyżyny władzy. Inna sprawa jak tę władzę spożytkują.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie.
światem rządzi pieniądz i znajomości, kto ma jedno i drugie temu niczego nie brak, żyje jak pączek w maśle...