Zazdroszcze zdrowym bo .....
Moderator: moderatorzy
- Roland89
- zaufany użytkownik
Zazdroszcze zdrowym bo .....
zapraszam do wypełniania ankiety .
Ostatnio zmieniony czw maja 09, 2013 7:38 pm przez Roland89, łącznie zmieniany 1 raz.
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
- Roland89
- zaufany użytkownik
Re: Zazdroszcze zdrowym bo .....
ZAgłosowałem na opcję trzecią bo nie traktowanie ludzi jednakową miarą, jest bardzo wkurzające .
A wy ?
EDIT .
Przepraszam, ale pomyliłem chyba działy, prosze o ewentualne przeniesienie w odpowiedni dział .
A wy ?
EDIT .
Przepraszam, ale pomyliłem chyba działy, prosze o ewentualne przeniesienie w odpowiedni dział .
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
- pisaknabaterie
- bywalec
- Gadu-Gadu: 46802206
a wiecie co ? Nie zazdroszczę zdrowym.
Lubię mój świat.
Lubię mój świat.
Nauczyłem się wydawać o tym wszystkim powściągliwe zdanie, nauczyłem się wydawać o tym wszystkim chłodny sąd...
No bo po co zazdrościć? Trzeba doceniać to, co się ma, nawet jeżeli ma się mało.
Zazdrość powoduje tylko niezadowolenie.
Granica pomiędzy zdrowiem a "chorobą" jest tak płynna, że ciężko ocenić formalnie, kto komu zazdrości. Wymienione w ankiecie powody można równie dobrze odnieść w stosunku do zdrowych, którzy także między sobą zazdroszczą tego samego, co chorzy. Więc lepiej nie pielęgnować takich uczuć
Zazdrość powoduje tylko niezadowolenie.
Granica pomiędzy zdrowiem a "chorobą" jest tak płynna, że ciężko ocenić formalnie, kto komu zazdrości. Wymienione w ankiecie powody można równie dobrze odnieść w stosunku do zdrowych, którzy także między sobą zazdroszczą tego samego, co chorzy. Więc lepiej nie pielęgnować takich uczuć

- Roland89
- zaufany użytkownik
brałem pod uwagę i taką opcję, ze tak będziecie pisać, ale jednak postanowiłem zaryzykować i stworzyć ankietę .
Niektorych rzeczy im mozna zazdroscic a niektorych nie, mozna lubic swoj swiat 

- Roland89
- zaufany użytkownik
Przepraszam Was z całego serca, ale musiałem zmienić ankietę i dodać jeszcze jedną opcyję . Ankieta żyje od nowa. Bardzo przepraszam .
- lea
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony pn sty 12, 2015 9:50 pm przez lea, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
WTF?
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
- Roland89
- zaufany użytkownik
lea mi pasuje 
Jednak prosze o merytoryczną dyskusje na poziomie .

Jednak prosze o merytoryczną dyskusje na poziomie .
Hehe... I jak tu nie kochać świrusków :-)lea pisze: (Treść usunięta na prośbę autorki)
Ostatnio zmieniony pn sty 12, 2015 10:22 pm przez Bardo, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Usunięcie cytatu na prośbę autorki
Powód: Usunięcie cytatu na prośbę autorki
Trochę zazdroszczę zdrowym, że nie mają jazd... A jak mają, to nie lądują w psychiatryku.
Jak mi znów odbije szajba, to wyląduję w szpitalu.
Z drugiej strony nie zazdroszczę zdrowym... Cieszę się, że są osoby zdrowe, a nie tylko chore.
Jak mi znów odbije szajba, to wyląduję w szpitalu.
Z drugiej strony nie zazdroszczę zdrowym... Cieszę się, że są osoby zdrowe, a nie tylko chore.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

- lea
- zaufany użytkownik
musieli czytać mój debilny post.
A odpowiadając na pytanie zawarte w temacie, to niejeden "zdrowy" ma bardziej nierówno pod sufitem niż tak zwany "chory".
Pozdrawiam
A odpowiadając na pytanie zawarte w temacie, to niejeden "zdrowy" ma bardziej nierówno pod sufitem niż tak zwany "chory".
Pozdrawiam
Nie muszą słuchać o sobie w telewizji.
Pracy i relacji. Nie da się wybrać dwóch.
Ale bardziej relacji.
- Catastrophique
- bywalec
Otóż to.lea pisze:niejeden "zdrowy" ma bardziej nierówno pod sufitem niż tak zwany "chory".
Trzeba by zdefiniować, co tak naprawdę oznacza "normalny".
Niczego zdrowym nie zazdroszczę.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Choć ostatnio wyczytałam, że we współczesnym społeczeństwie status zależy od wykonywanej pracy, jak i pewnie krąg znajomych.