Leki powodują umysłowe inwalidztwo

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Re: Leki powodują umysłowe inwalidztwo

Post autor: Catastrophique »

Lenistwo i bierność zamula.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Trener
bywalec
Status: F41.2

Post autor: Trener »

neuroleptyki też i psychoterapia
Ukryta zawartość
To forum wymaga zarejestrowania i zalogowania się, aby zobaczyć ukrytą zawartość.
Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Psychiatrzy chcą nam organizować życie. Jest to życie bezideowe utrwalające chore procesy zachodzące w rodzinie i otoczeniu chorego. Dążenie do poznania prawdy jest zaduszane w zarodku. Człowiek jest pozbawiany pazurów, którymi mógłby się bronić.
Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Meduzola pisze: wt sty 24, 2023 8:13 pm Jakby politycy prawicowi byli romantyczni, to nie byłoby "schizofreników" i policja nie przekazywałaby nas tak bezmyślnie psychiatrom (...).
"Szkiełko i oko", oddaliśmy się mu bez reszty. Mnie fascynuje budowa mózgu, ale w pewnych sytuacjach trzeba odpuścić sobie naukowość. Choć psychiatria sprowadziła umysł do roli neuroprzekaźników, zapominając, że są one różnie rozlokowane u różnych osób i w różnych częściach mózgu. Jest też poezja i Siedem Sztuk Wyzwolonych. Nie myśleć o profitach, tylko pozwolić rozbrzmiewać słowom, bo ich melodia jest decydującą.
Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

Jak napisałam juz dziś w innym dziale, polscy psychiatrzy to również dzieci komuny, żyjący w postsowieckim kraju, chcą gonić Zachód i dlatego te umowy z firmami farmaceutycznymi, czyli producentami leków, a to właśnie na Zachodzie wkracza drugs free treament, jak to pisze Amannn. Jeśli chodzi o mnie, to będę brała leki, bo jak ich nie brałam i chwaliłam się tym w internecie, to użyto na mnie i na mojej mamie broni elektromagnetycznej: miałyśmy wspólnie w tym samym miejscu i czasie omam, choć obie w ogóle nie halucynujemy, miałyśmy wrażenie akustyczne, że ktoś podczas nieobecności brata i bratowej w biały dzień plądruje ich mieszkanie. Wspomnieć muszę fakt, że podczas pobytu na oddziale ortopedycznym w latach '90 i w ostatnim czasie podczas operacji na kolana i udo, wszyto mojej mamie do centralnego układu nerwowego procesor, który umożliwia wyłączenie jej ego na kilka minut, tak że mówi wtedy rzeczy w ogóle do niej niepodobne. Najgorsze jest to, że jestem jedynym świadkiem w mojej sprawie. Moja mama po jednym lub dwóch tygodniach zapomina o wszelkich incydentach.
Ostatnio zmieniony śr sty 25, 2023 2:01 pm przez Meduzola, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Meduzola
zaufany użytkownik

I powiem Wam tak. Społeczeństwo, które z powodów innych narządów niż mózg, same ciągle łyka jakieś tabletki, czy to z przepisu lekarza czy nie, nie zaakceptuje tak szybko wyemancypowanych schizofreników. I jeszcze to: Więc mogę je łykać po przebudzeniu i przed snem, ale mam problem wejść do gabinetu psychiatry, wiedząc, że mu muszę opowiedzieć coś o sobie, żeby dostać receptę, czyli jest to profilowana rozmowa, bo to ja mu muszę za każdym razem udowadniać, że potrzebuję tego pieprzonego leku. I częściowo jest tak, że wpisuje on przekręcone słowa i wysyła do NFZ-tu.
Awatar użytkownika
pingui
bywalec
Status: Guru

Post autor: pingui »

Nie musisz, są telewizyty trwające nie raz i 5 minut albo wcale i masz receptę sms systemowo.
Awatar użytkownika
pingui
bywalec
Status: Guru

Post autor: pingui »

Niczego nie musisz udowadniać. Traktuj wizytę jako dobrą okazję by wyrzucić z siebie swoje myśli, obawy, lęki, troski i udręki. Zawsze to może być konstruktywna rozmowa. Wszystko zależy od Ciebie jak do tego podejdziesz. Gdy wysyłasz w świat niechęć i uprzedzenia to czuć i raczej taka rozmowa nie będzie już tyle przyjazna i satysfakcjonująca.
ODPOWIEDZ

Wróć do „antypsychiatria”