Ogólnopolski strajk kobiet 3.10

Moderator: moderatorzy

cezary123
zaufany użytkownik

Re: Ogólnopolski strajk kobiet 3.10

Post autor: cezary123 »

Ćma pisze: Czy strach o to, że ktoś pozbawi kobiety wraz z ich partnerami elementarnych praw i wyrażenie niezgody na taki stan rzeczy to wg Ciebie naiwność? Dlaczego udział w proteście w Twoim mniemaniu wyklucza świadomość w kwestiach gospodarczych lub jakichkolwiek innych?
Powiem tak: to jest polityka. W naszej demokracji każdy obywatel ma prawo uczestniczyć w przygotowywaniu przepisów obowiązujących i każdy ma prawo protestować. Inne kobiety niż Ty zaproponują inne prawo, mniejszą dopuszczalność aborcji i też mają udział w tworzeniu naszej demokracji. Myślę, że kobiety też miały udział w tworzeniu tego projektu ustawy i podobnych, lepiej dopasowanych do człowieka, ale w podobnym światopoglądzie, tylko oczywiście z innej strony sceny politycznej. W demokracji większość wygrywa.
Ja chciałbym pozostać neutralny, nie mam czasu na politykę, więc w ten sposób nie będę rozmawiał.
Ćma pisze:Poza tym w tak niesmaczny sposób piszesz o wspaniałych chwilach między kochającymi się ludźmi, że aż mną wstrząsnęło, gdy czytałam Twoje słowa.
Też nie będę rozmawiał, bo to prywatna sprawa każdego. Nie jesteś ani moją dziewczyną, ani żoną ani nic podobnego. :)
Seks unikający poczęcia i rodziny to nie mój interes.
Arom
zaufany użytkownik

Post autor: Arom »

Rolą kokiety jest urodzenie dzieci i opieka nad ogniskiem domowym.
To mężczyzna stworzył cywilizację.
Kobieta tylko odtwarza rzeczy i tematy stworzone przez mężczyzn,
nigdy nie będzie lepsza od mężczyzny w matematyce, fizyce, prawie,
nawet w grze w szachy.
W istocie lewackie feministki stręczące kobietom mordowanie swoich dzieci,
podważają sens istnienia kobiety.
marchewkowy
bywalec

Post autor: marchewkowy »

Uwaga treść obrazka drastyczna - przepraszam za wywoływanie odruchów wymiotnych u ludzi wrażliwych. Nie odpowiadam za urazy psychiczne poniesione oglądaniem osobnika na zamieszczonym obrazku.
Obrazek
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Arom pisze:Rolą kokiety jest urodzenie dzieci i opieka nad ogniskiem domowym.
nawet w grze w szachy.
Tak się dowartościowujesz?
Obrazek
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Arom pisze:Rolą kokiety jest urodzenie dzieci i opieka nad ogniskiem domowym.
nawet w grze w szachy.
Tym się właśnie zajmuje gender studies, tj. że to nie do końca tak.
Kobiety od wczesnego dzieciństwa są warunkowane przez społeczeństwo do prac domowych i opieki nad dziećmi. Wystarczy porównać zabawki, jakie dostają do zabawy dziewczynki i chłopcy.

Tymczasem spośród kobiet wywodzą się przecież wybitni fizycy (Maria Curie-Skłodowska), prawnicy (Ewa Łętowska) oraz poeci (Wisława Szymborska) i pisarze (Ursula K. Le Guin). Ja mam w przychodni wybitną lekarkę, która jest dr n. med, itp.

Kobieta ma taki sam sens istnienia jak mężczyzna, nawet osoby, które się nie chcą rozmnażać (ludzi na Ziemi jest tak dużo, że nie-rozmnażanie się - z punktu widzenia obciążenia planety - jest wyższą wartością niż rozmnażanie się bez pamięci. Czasy, kiedy o sile państw stanowiła liczebność armii minęły.). Kobieta ma również taki sam mózg jak mężczyzna, jest to dowiedzione naukowo, a więc kobiety mają taki sam potencjał intelektualny jak mężczyźni.

A feministki walczą o to, by kobiety miało prawo wyboru co do tego, co mają robić z własnym życiem.
Awatar użytkownika
AMerei
zaufany użytkownik

Post autor: AMerei »

tyle ode mnie.
"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Marek Aureliusz.
marchewkowy
bywalec

Świetny utwór, naprawdę... spodobał mi się na tyle, że chyba zmienię zdanie...
Znalazłem nawet podobne:

AMerei - nie myślałaś może o tym, że gdyby twoja matka poddała ciebie aborcji to byś nie zachorowała? Może jeszcze nie jest za późno... może na jakąś późną wersję się zdążysz załapać?
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

marchewkowy pisze:AMerei - nie myślałaś może o tym, że gdyby twoja matka poddała ciebie aborcji to byś nie zachorowała? Może jeszcze nie jest za późno...
to jest przejaw ignorancji

luzik
:angelic-blueglow:
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

ja uważam szczerze mówiąc, że to niełatwe dla każdej ze stron sporu, także dla tych pomiędzy, jakby nie biorących w tym udziału, eh, dobra nie będę do bólu szczery..

jako mały chłopiec buraczek z napływu ciekawości, adrenaliny popsikałem na wczasach plastrem w sprayu pająka na pajęczynie za domkiem wczasowym :cry:
:angelic-blueglow:
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

karuna pisze:jako mały chłopiec buraczek z napływu ciekawości, adrenaliny popsikałem na wczasach plastrem w sprayu pająka na pajęczynie za domkiem wczasowym :cry:
W Polsce myśliwi zabijają rocznie coś półtora miliona sztuk zwierząt. :cry:
unipan
zaufany użytkownik

Post autor: unipan »

marchewkowy pisze:Świetny utwór, naprawdę... spodobał mi się na tyle, że chyba zmienię zdanie...
Znalazłem nawet podobne:

AMerei - nie myślałaś może o tym, że gdyby twoja matka poddała ciebie aborcji to byś nie zachorowała? Może jeszcze nie jest za późno... może na jakąś późną wersję się zdążysz załapać?
dobre
marchewkowy
bywalec

karuna pisze:ja uważam szczerze mówiąc, że to niełatwe dla każdej ze stron sporu, także dla tych pomiędzy, jakby nie biorących w tym udziału, eh, dobra nie będę do bólu szczery..

jako mały chłopiec buraczek z napływu ciekawości, adrenaliny popsikałem na wczasach plastrem w sprayu pająka na pajęczynie za domkiem wczasowym :cry:
marchewkowy pisze:Świetny utwór, naprawdę... spodobał mi się na tyle, że chyba zmienię zdanie...
Znalazłem nawet podobne:

karuna pisze:to jest przejaw ignorancji

luzik
Jeśli ironia jest ignorancją to masz rację.

Niech pomyślę, człowiek który broni życia zwierząt, który nie je z tego powodu mięsa, postanawia wyrobić sobie opinię jakoby stał pomiędzy ludzmi którzy chcą zabijać nienarodzonych ludzi a tymi którzy nie chcą?

To jest dopiero szczyt hipokryzji

luzik...

PS. Aby nie zarzucać mi powtórzę ponownie moje zdanie - aborcja powinna być zabroniona w każdym przypadku oprócz gwałtów i zagrożenia życia matki. Kara za aborcję na życzenie jest zdecydowanie zbyt niska i niestety wątpię aby została podwyższona przez obecny rząd do odpowiedniej - czyli zrównania aborcji z morderstwem z premedytacją.
Awatar użytkownika
Ćma
zaufany użytkownik

Post autor: Ćma »

Szczytem hipokryzji jest, że ktoś, kto jest takim "obrońcą życia", jednocześnie przyklaskuje temu, aby zwierzęta cierpiały niewyobrażalne męki i były masowo zabijane jedynie dlatego, by mógł zaspokoić swoje kubki smakowe. To raz, a dwa - zadziwiające, że najwięcej w temacie aborcji mają do powiedzenia ci, którzy sami nie będą zmuszeni urodzić.
marchewkowy
bywalec

Ćma pisze:Szczytem hipokryzji jest, że ktoś, kto jest takim "obrońcą życia", jednocześnie przyklaskuje temu, aby zwierzęta cierpiały niewyobrażalne męki i były masowo zabijane jedynie dlatego, by mógł zaspokoić swoje kubki smakowe. To raz, a dwa - zadziwiające, że najwięcej w temacie aborcji mają do powiedzenia ci, którzy sami nie będą zmuszeni urodzić.
Widziałaś kiedyś siebie w lustrze? Widziałaś swoje zęby? Wiesz, że człowiek ma oczy, zęby i układ pokarmowy drapieżnika? Czy to oznacza, że powinien zabijać własne dzieci? Może za chwilę zaproponujesz aby je także zjadać? Raczej szczyt ignorancji - a wydawać by się mogło, że każdy zna budowę i funkcje organizmu... najwidoczniej nie... nic dziwnego, że tyle niedoszłych matek morduje własne dzieci... Ktoś kto porównuje mordowanie ludzi z bezmyślności do zabijania zwierząt w celu przeżycia to dopiero hipokryci - mieszka taka w ciepłym mieszkaniu lub domu i wydaje jej się, że ci którzy go zbudowali byli by w stanie cieżko pracować fizycznie żywiąc się trawą. Tacy ludzie powinni mieszkać w budynkach zbudowanych przez wegetarian, jeździć pojazdami wyprodukowanymi w fabrykach gdzie ciężko fizycznie pracują tylko wegetarianie, chodzić do szkół i na uczelnie które wybudowane zostały przez wegetarian - inaczej tych którzy
jednocześnie przyklaskuje temu, aby zwierzęta cierpiały niewyobrażalne męki i były masowo zabijane
.
Awatar użytkownika
AMerei
zaufany użytkownik

Post autor: AMerei »

Ci wszyscy "obrońcy życia" tracą zainteresowanie dzieckiem w momencie, gdy przyjdzie na świat, czy to nie dziwne? Nie mówią nic o pomocy niepełnosprawnym dzieciom i ich rodzicom.To jasne, że chodzi im głownie o podporządkowanie sobie kobiet, bo odbierają im możliwość decydowania o własnym życiu.
Sejm teraz przegłosował ustawę o 4000 zł za donoszenie martwego płodu, albo dziecka z gwałtu, tzw. gwałcikowe. Przecież to się w głowie nie mieści, jak wielką pogardę wobec kobiet ma jarosław kaczyński(specjalnie z małej) i jego rząd.
"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Marek Aureliusz.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

AMerei pisze:Ci wszyscy "obrońcy życia" tracą zainteresowanie dzieckiem w momencie, gdy przyjdzie na świat, czy to nie dziwne?
No bo chodzi przecież o to, aby "ochrzcić i pochować". Przecież jasno to powiedzieli.
Nie mówią nic o pomocy niepełnosprawnym dzieciom i ich rodzicom.
Bo ich ludzkie cierpienie cieszy.
Bo "Pan Jezus cierpiał na krzyżu" i "człowiek cierpiąc zbliża się do Pana Jezusa". :mrgreen:
To jasne, że chodzi im głownie o podporządkowanie sobie kobiet, bo odbierają im możliwość decydowania o własnym życiu.
Bo oni kochają władzę.
Sejm teraz przegłosował ustawę o 4000 zł za donoszenie martwego płodu, albo dziecka z gwałtu, tzw. gwałcikowe. Przecież to się w głowie nie mieści, jak wielką pogardę wobec kobiet ma jarosław kaczyński(specjalnie z małej) i jego rząd.
Psychiatrzy się niestety politykami nie zajmują. :evil:
A wielka szkoda. Szczególnie w przypadku polityków tworzących obecny rząd (i częściowo sejm) w PL.
cezary123
zaufany użytkownik

hvp2 pisze:Bo "Pan Jezus cierpiał na krzyżu" i "człowiek cierpiąc zbliża się do Pana Jezusa".
Lepiej cierpieć istniejąc, niż być materią nieorganiczną szczęśliwą ze swojego istnienia, że ho, ho.
Śmichy-chichy zarówno wierzących jak i niewierzących wynikają z niezrozumienia straszliwej tajemnicy, którą tylko wiarą da się pokonać i właśnie nam zostało to dane, więc przynajmniej tyle powinniśmy uszanować. Zrozumiesz kiedyś, jeżeli nie w wersji religijnej, to w samym sednie sprawy.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

cezary123 pisze:Lepiej cierpieć istniejąc, niż być materią nieorganiczną szczęśliwą ze swojego istnienia, że ho, ho.
Śmichy-chichy zarówno wierzących jak i niewierzących wynikają z niezrozumienia straszliwej tajemnicy, którą tylko wiarą da się pokonać i właśnie nam zostało to dane, więc przynajmniej tyle powinniśmy uszanować. Zrozumiesz kiedyś, jeżeli nie w wersji religijnej, to w samym sednie sprawy.
Tak mi źle życzysz :?:
...przecież nic złego Ci nie zrobiłem
:!:

Być może nie zrozumiem nigdy.
...czynię w tym kierunku delikatne starania przynajmniej.

W cierpieniu jest tyle sensu co w rdzewiejącym samochodzie. Przejaw rozpadu (wzrost entropii?) i więcej nic.
Ostatnio zmieniony ndz lis 06, 2016 10:16 pm przez hvp2, łącznie zmieniany 1 raz.
cezary123
zaufany użytkownik

Ćma pisze: To raz, a dwa - zadziwiające, że najwięcej w temacie aborcji mają do powiedzenia ci, którzy sami nie będą zmuszeni urodzić.
Ale są urodzeni. Szanujemy nasze matki, ale gdyby nas pozabijały, to prokurator z zaświatów :)
cezary123
zaufany użytkownik

Ćma pisze:Szczytem hipokryzji jest, że ktoś, kto jest takim "obrońcą życia", jednocześnie przyklaskuje temu, aby zwierzęta cierpiały niewyobrażalne męki i były masowo zabijane jedynie dlatego, by mógł zaspokoić swoje kubki smakowe.
Jesteś blisko owej tajemnicy. Próbuj dalej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”