Skierowanie do endokrynologa

właściwa organizacja opieki nad chorymi

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Constantius
zaufany użytkownik

Skierowanie do endokrynologa

Post autor: Constantius »

Czy lekarz psychiatra może skierować do endokrynologa? Mój twierdzi że może to zrobić tylko w przypadku potwierdzonego związku ewentualnych zaburzeń na tym polu z chorobą psychiczną. I odsyła do internisty....
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Re: Skierowanie do endokrynologa

Post autor: zbyszek »

Przecież burza hormonów to najczęściej burza uczuć.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Constantius pisze:może to zrobić tylko w przypadku potwierdzonego związku ewentualnych zaburzeń na tym polu z chorobą psychiczną.
Z chorobą jako taką to może nie,
ale ze skutkami zażywanych leków to na 95%!!!

Np. hiperprolaktynemia i jej praktyczne skutki...
sofi73
zarejestrowany użytkownik

Post autor: sofi73 »

Z tego co mi wiadomo to do endokrynologa nie trzeba skierowania to lekarz ktory zajmuje sie choroba gruczołow i tkanek .Swego czasu korzystałam z porad tego specjalisty jak byłam chora na mastopatje.
Awatar użytkownika
lemro
zaufany użytkownik

Post autor: lemro »

Witam, skierowanie do endykronologa jest potrzebne i wystawia je lekarz rodzinny. Dzisiaj byłem u endykronologa 3 raz i okazało się min. że mam bardzo wysoki ALAT. Dostałem skierowanie na kolejne badania krwi. W rejestracji chciałem się zarejestrować na kolejną wizytę i okazało się że limit na ten rok wyczerpany. Zapisy na 2012 rok będą w październiku. To jest jakieś nienormalne z tą naszą służbą zdrowia żeby w marcu już nie było można możliwości zarejestrowania się na ten rok. Pozdr.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
ODPOWIEDZ

Wróć do „opieka medyczna i społeczna, praca, prawo”