Skierowanie do endokrynologa
Moderator: moderatorzy
- Constantius
- zaufany użytkownik
Skierowanie do endokrynologa
Czy lekarz psychiatra może skierować do endokrynologa? Mój twierdzi że może to zrobić tylko w przypadku potwierdzonego związku ewentualnych zaburzeń na tym polu z chorobą psychiczną. I odsyła do internisty....
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Re: Skierowanie do endokrynologa
Przecież burza hormonów to najczęściej burza uczuć.
Z chorobą jako taką to może nie,Constantius pisze:może to zrobić tylko w przypadku potwierdzonego związku ewentualnych zaburzeń na tym polu z chorobą psychiczną.
ale ze skutkami zażywanych leków to na 95%!!!
Np. hiperprolaktynemia i jej praktyczne skutki...
Z tego co mi wiadomo to do endokrynologa nie trzeba skierowania to lekarz ktory zajmuje sie choroba gruczołow i tkanek .Swego czasu korzystałam z porad tego specjalisty jak byłam chora na mastopatje.
Witam, skierowanie do endykronologa jest potrzebne i wystawia je lekarz rodzinny. Dzisiaj byłem u endykronologa 3 raz i okazało się min. że mam bardzo wysoki ALAT. Dostałem skierowanie na kolejne badania krwi. W rejestracji chciałem się zarejestrować na kolejną wizytę i okazało się że limit na ten rok wyczerpany. Zapisy na 2012 rok będą w październiku. To jest jakieś nienormalne z tą naszą służbą zdrowia żeby w marcu już nie było można możliwości zarejestrowania się na ten rok. Pozdr.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....