Poznajmy się
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Jeśli przychodzisz od razu z konkretnym pytaniem lub problemem, użyj raczej działu "Kto pomoże", lub odpowiedniego działu tematycznego w ogólnej dyskusji.
Proszę też starszych użytkowników o nie rozpoczynanie tu dłuższych dyskusji, a raczej w dziale "nasze środowisko"
Jeśli przychodzisz od razu z konkretnym pytaniem lub problemem, użyj raczej działu "Kto pomoże", lub odpowiedniego działu tematycznego w ogólnej dyskusji.
Proszę też starszych użytkowników o nie rozpoczynanie tu dłuższych dyskusji, a raczej w dziale "nasze środowisko"
Poznajmy się
Trafiłam na to forum zupełnie przypadkiem i chyba odnalazłam swoje miejsce w Internecie, mam nadzieję poznać tu osoby, które wtajemniczą mnie w arkana tej jakże magicznej choroby, z którą zmagam się już kilka lat. Jestem Weronika i mam lat 34. Objawy zaczęły się pod koniec studiów magisterskich w 2015 roku. Na początku diagnozowano mnie pod kątem zaburzeń osobowości i zaburzeń schizotypowych, ale ostatecznie skończyłam ze schizofrenią. Mam za sobą trzy pobyty w szpitalach psychiatrycznych, pierwszy raz był niezapomniany, bo po wylądowaniu na izbie przyjęć w ogromnym starym zamczysku, w którym to bardziej spodziewałam się tortur niż leczenia, postanowiłam nie wyrażać zgody na leczenie i zawinęłam się w tempie ekspresowym. Wróciłam po tygodniu namysłu i jak się okazało - nie było tak źle, a nawet mi się spodobało. Wiem, że są różne przypadki i każdy mógłby napisać własną książkę na podstawie przebytych doświadczeń, dla mnie ta choroba jest trochę jak przygoda, momentami straszniejsza, momentami bardziej komediowa, ale zawsze czegoś nas uczy.
Leki mi pomogły, nie słyszę głosów, funkcjonuję zupełnie normalnie. Nie pracuję, choć od stycznia planuję znaleźć coś na pół etatu. Dzień spędzam na oglądaniu seriali, głównie koreańskich, choć "Arcane" wbiło mnie w fotel. Czasem obejrzę jakiś film, ostatnio nadrabiam te z Uniwersum DC, czasem włączę anime. Książki też czytam, ale mało, czasem z gatunku fantasy, ostatnio wciągnął mnie trochę kryminał, czasem takie, które poszerzają wiedzę z jakiegoś zakresu. Kiedyś rysowałam, teraz coraz częściej myślę o tym, żeby wrócić do tej pasji. Trochę ćwiczę jogę i w niedalekiej przyszłości planuję bardziej zgłębić temat. Poza tym jestem weganką i interesuje mnie odrobinę ekologia.
Myślę, że przedstawiłam swoją skromną osobę na tyle, by dać się poznać, liczę na ciekawą dyskusję!
Leki mi pomogły, nie słyszę głosów, funkcjonuję zupełnie normalnie. Nie pracuję, choć od stycznia planuję znaleźć coś na pół etatu. Dzień spędzam na oglądaniu seriali, głównie koreańskich, choć "Arcane" wbiło mnie w fotel. Czasem obejrzę jakiś film, ostatnio nadrabiam te z Uniwersum DC, czasem włączę anime. Książki też czytam, ale mało, czasem z gatunku fantasy, ostatnio wciągnął mnie trochę kryminał, czasem takie, które poszerzają wiedzę z jakiegoś zakresu. Kiedyś rysowałam, teraz coraz częściej myślę o tym, żeby wrócić do tej pasji. Trochę ćwiczę jogę i w niedalekiej przyszłości planuję bardziej zgłębić temat. Poza tym jestem weganką i interesuje mnie odrobinę ekologia.
Myślę, że przedstawiłam swoją skromną osobę na tyle, by dać się poznać, liczę na ciekawą dyskusję!
"And do you understand with every seed
You sow you make this cold world beautiful?"
Re: Poznajmy się
Witaj na forum...w ten świąteczny okres bez śniegowy.
(na forum jest dział [wrażliwość i twórczość] może znajdziesz co cię zainteresuje... ])
viewforum.php?f=10
(na forum jest dział [wrażliwość i twórczość] może znajdziesz co cię zainteresuje... ])
viewforum.php?f=10
- amigo
- zaufany użytkownik
witaj, zagosc na dlugo na tym forum.
pozdro
pozdro
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Witaj na forum. Rozgość się i nie przestrasz się czasami, bo na forum moderacja nie istnieje.
gówno w proszku na kijoszku
Zdążyłam zauważyć.przegłosowany pisze: ↑pn gru 23, 2024 4:29 pm Witaj na forum. Rozgość się i nie przestrasz się czasami, bo na forum moderacja nie istnieje.
Spoko, mam odrobinę dystansu
"And do you understand with every seed
Hej Hej Hello Fajnie, że jesteś
Cześć!
- Spokojny80
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 38754286