Poznajmy się

Dział przeznaczony dla nowych użytkowników w celu przywitania się i uzyskanie wstępnych informacji co i jak.

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Jeśli przychodzisz od razu z konkretnym pytaniem lub problemem, użyj raczej działu "Kto pomoże", lub odpowiedniego działu tematycznego w ogólnej dyskusji.

Proszę też starszych użytkowników o nie rozpoczynanie tu dłuższych dyskusji, a raczej w dziale "nasze środowisko"
Awatar użytkownika
Yenefea
bywalec

Poznajmy się

Post autor: Yenefea »

Trafiłam na to forum zupełnie przypadkiem i chyba odnalazłam swoje miejsce w Internecie, mam nadzieję poznać tu osoby, które wtajemniczą mnie w arkana tej jakże magicznej choroby, :lol: z którą zmagam się już kilka lat. Jestem Weronika i mam lat 34. Objawy zaczęły się pod koniec studiów magisterskich w 2015 roku. Na początku diagnozowano mnie pod kątem zaburzeń osobowości i zaburzeń schizotypowych, ale ostatecznie skończyłam ze schizofrenią. Mam za sobą trzy pobyty w szpitalach psychiatrycznych, pierwszy raz był niezapomniany, bo po wylądowaniu na izbie przyjęć w ogromnym starym zamczysku, w którym to bardziej spodziewałam się tortur niż leczenia, postanowiłam nie wyrażać zgody na leczenie i zawinęłam się w tempie ekspresowym. Wróciłam po tygodniu namysłu i jak się okazało - nie było tak źle, a nawet mi się spodobało. Wiem, że są różne przypadki i każdy mógłby napisać własną książkę na podstawie przebytych doświadczeń, dla mnie ta choroba jest trochę jak przygoda, momentami straszniejsza, momentami bardziej komediowa, ale zawsze czegoś nas uczy.

Leki mi pomogły, nie słyszę głosów, funkcjonuję zupełnie normalnie. Nie pracuję, choć od stycznia planuję znaleźć coś na pół etatu. Dzień spędzam na oglądaniu seriali, głównie koreańskich, choć "Arcane" wbiło mnie w fotel. Czasem obejrzę jakiś film, ostatnio nadrabiam te z Uniwersum DC, czasem włączę anime. Książki też czytam, ale mało, czasem z gatunku fantasy, ostatnio wciągnął mnie trochę kryminał, czasem takie, które poszerzają wiedzę z jakiegoś zakresu. Kiedyś rysowałam, teraz coraz częściej myślę o tym, żeby wrócić do tej pasji. Trochę ćwiczę jogę i w niedalekiej przyszłości planuję bardziej zgłębić temat. Poza tym jestem weganką i interesuje mnie odrobinę ekologia.

Myślę, że przedstawiłam swoją skromną osobę na tyle, by dać się poznać, liczę na ciekawą dyskusję!
"And do you understand with every seed
You sow you make this cold world beautiful?"
Awatar użytkownika
szelest
zaufany użytkownik
Kontakt:

Re: Poznajmy się

Post autor: szelest »

Witaj na forum...w ten świąteczny okres bez śniegowy.
(na forum jest dział [wrażliwość i twórczość] może znajdziesz co cię zainteresuje... ])

viewforum.php?f=10
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

witaj, zagosc na dlugo na tym forum.
pozdro :mrgreen:
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

Witaj na forum. Rozgość się i nie przestrasz się czasami, bo na forum moderacja nie istnieje. :)
gówno w proszku na kijoszku
Awatar użytkownika
Yenefea
bywalec

Post autor: Yenefea »

przegłosowany pisze: pn gru 23, 2024 4:29 pm Witaj na forum. Rozgość się i nie przestrasz się czasami, bo na forum moderacja nie istnieje. :)
Zdążyłam zauważyć. :lol:
Spoko, mam odrobinę dystansu :)
"And do you understand with every seed
You sow you make this cold world beautiful?"
Awatar użytkownika
Tomek Hmm
bywalec

Post autor: Tomek Hmm »

Hej Hej Hello :P Fajnie, że jesteś :)
Awatar użytkownika
hvp2