Daleko od życia
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Daleko od życia
Hej, choruje na schizofrenię od kilku lat.
Nie potrafię określić swojego stanu, demony we mnie wchodzą poprzez dolna część kręgosłupa. Moja schizofrenia objawia się na tle religijności.
Nie wiem co jest prawda , lekarze mówią ze to choroba a Jezus w piśmie świętym ostrzega przed demonami. Oczywiście Jezus jest Bogiem i to jego się słucham.
Jestem (tak przynajmniej mówią ) dość zdolny.
Pracowałem jako specjalista od informatyki i szło mi niezle. Ale choroba zaczęła atakować a może to Bóg mnie tak wola? Chciałbym normalnie pracować i zarobić na domek na odludziu.
Chciałem wstąpić kilka razy do zakonu.
Komu mam ufać, Jezusowi , lekarzowi czy sobie ?
Wiadomo ze Jezusowi.
Chce sobie odebrać życie ale się boje ze pójdę do piekła .
Ostatnimi czasami wydaje mi się że mam czipa na czole i ludzie czytają mi w myslach, knują przeciwko mnie , ze telewizor do mnie "mówi" tzn rozmawiają wszyscy o mnie . Szpieguja.
Myślę ze jedyny ratunek to gdzieś zamieszkać na pustkowiu ale to nie realne...
P.s biorę leki
Jak pokonać strach przed śmiercią ?
Nie potrafię określić swojego stanu, demony we mnie wchodzą poprzez dolna część kręgosłupa. Moja schizofrenia objawia się na tle religijności.
Nie wiem co jest prawda , lekarze mówią ze to choroba a Jezus w piśmie świętym ostrzega przed demonami. Oczywiście Jezus jest Bogiem i to jego się słucham.
Jestem (tak przynajmniej mówią ) dość zdolny.
Pracowałem jako specjalista od informatyki i szło mi niezle. Ale choroba zaczęła atakować a może to Bóg mnie tak wola? Chciałbym normalnie pracować i zarobić na domek na odludziu.
Chciałem wstąpić kilka razy do zakonu.
Komu mam ufać, Jezusowi , lekarzowi czy sobie ?
Wiadomo ze Jezusowi.
Chce sobie odebrać życie ale się boje ze pójdę do piekła .
Ostatnimi czasami wydaje mi się że mam czipa na czole i ludzie czytają mi w myslach, knują przeciwko mnie , ze telewizor do mnie "mówi" tzn rozmawiają wszyscy o mnie . Szpieguja.
Myślę ze jedyny ratunek to gdzieś zamieszkać na pustkowiu ale to nie realne...
P.s biorę leki
Jak pokonać strach przed śmiercią ?
Ostatnio zmieniony ndz sty 08, 2023 3:01 pm przez tatterde, łącznie zmieniany 1 raz.
- gratis
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Re: Daleko od życia
Za wcześnie byś umarł. Powalcz trochę z demonami, one nie lubią komunii świętej.
Wiesz kwestia religijna jest u mnie zagmatwana.
Wierze w Jesusa lecz nie wierze w kościół katolicki.
Ostatnia wieczerzę robię sobie samemu w domu.
Dlaczego nie wierze w KK bo sobory mieszały dużo . miedzy innymi dlaczego ludzie modlą sie do Maryi skoro "Boć jeden jest Bóg, jeden także pośrednik między Bogiem i ludźmi, człowiek Chrystus Jezus."
Wierze w Jesusa lecz nie wierze w kościół katolicki.
Ostatnia wieczerzę robię sobie samemu w domu.
Dlaczego nie wierze w KK bo sobory mieszały dużo . miedzy innymi dlaczego ludzie modlą sie do Maryi skoro "Boć jeden jest Bóg, jeden także pośrednik między Bogiem i ludźmi, człowiek Chrystus Jezus."
- gratis
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Zauważ co mogło zostać od samego Chrystusa, nie zmieszane z ludźmi.
Pismo Święte i miłość która pokazuje nam Bóg? O to ci chodziło bracie ?
- gratis
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Dzielenie chleba akurat miałem na myśli. Święty chleb, czyli oczyszczający. Ten, w którym ukryty jest Chrystus. Znany jako Hostia.
Mt 26:26-28: "A gdy oni jedli, wziąwszy Jezus chleb, a pobłogosławiwszy łamał, i dał uczniom i rzekł: Bierzcie, jedzcie, to jest ciało moje. A wziąwszy kielich i podziękowawszy, dał im, mówiąc: Pijcie z tego wszyscy; Albowiem to jest krew moja nowego testamentu, która się za wielu wylewa na odpuszczenie grzechów."
- gratis
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
No, dokładnie, przechodzą wszelkie bolączki.
Czym jest schizofrenia? Jak uważacie choroba czy wezwanie Boże od Boga ?
- gratis
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
U mnie to zbyt duża ilość wypijanej kawy
-
- zaufany użytkownik
Daleko od noszy ...
To spotkanie świadomości z nieswiadomością W zależności jak ci zryli jakimi religiami i innymi wyobrażeniami typu UFO beret, ta ostatnia zapewnia inne jazdy.
- piotrs
- zaufany użytkownik
gdyby nie jezus nie bylo by
KOSCIOLOW RELIGII TRADYCJI 2000 TYS LAT
konserwatyzmy
KOSCIOLOW RELIGII TRADYCJI 2000 TYS LAT
konserwatyzmy
Wiesz ile zła wyrządził kościół?
- Catastrophique
- bywalec
Swiat bez religii i kosciola to dobry swiat, ale niestety mrzonka. Dopoki sa slepi wyznawcy tej skrajnej glupoty dopoty bedzie ona istniec.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
- Słonecznik1
- bywalec
ludzie są różni , wyrządził też sporo dobrego . Ja nie jestem miłośnikiem kościola bo co jak co ale pogrzeby powinny być tańsze myślę jeszcze na tym zarabiać się przewraca normalnie...o ile nie ma tam pedofilii a jest i celibatu niema czesto a pazerność . Trochę to tradycja , ja modlę się w domu nie przeszkadzają mi kościoły o ile w miarę się tam trzymają dobra a jak ma taki być że ksiądz molestuje to na cholerę taki kościół .To że nie potrafią zrobić z tym pożądku to zaraza i początek ich końca . Natrafiłem kiedyś na fragment jak ksiądz z 15 min żali się że są kamery . No ciemnogród . I to na Jasnej Górze akurat patrzyłem chwile bo włączyłem babci . Ciężko tego słuchać , nie da się
Pismo święte jest pisane szyfrem
każdy user twgo forum wie że choruje to znaczy ma "wgląd" czyli jest zdrowy.
Każdy leczący się jest zdrowy.
A że bieda nuda głód trudności życiowe to inna sprawa
Każdy leczący się jest zdrowy.
A że bieda nuda głód trudności życiowe to inna sprawa