Jak rozgraniczyć głosy ?

Moderator: moderatorzy

Mamzuelicho
bywalec

Re: Jak rozgraniczyć głosy ?

Post autor: Mamzuelicho »

Pumba pisze: ndz lis 27, 2022 3:09 pm
Bo nie jestem sam w stanie zwalczyć tych głosów, nie raz mówiłem głośno odpier.lcie się ode mnie zamknijcie ryj raz na zawsze, niestety to nie działa w ogóle, leki tez nie pomagają w ogóle, zero jakiejkolwiek poprawy, nie wierzę ,że moje głosy to defekt mózgu jego zła praca, są one zbyt inteligentne i widzą moimi oczami i jeszcze przewidują przyszłość.
[/quote]

Chcesz rozgraniczyć głosy bo myślisz że Bóg jest dobrym przyjacielem...To błędna koncepcja przyjęta przez cały świat...Prawda jest taka że ludzie są pogrążeni w ciemnościach i nie mają pojęcia o Bogu...Są głupcami i błądzą przyjmując za pewnik że "Bóg jest dobry"...
Bóg jest bardziej skomplikowaną istotą i nie mieści się w pojęciu :"Dobry"...
Prawda jest taka że to właśnie Bóg uczynił Cię chorym psychicznie człowiekiem..Tak Panie Pumba jesteśmy świrami a Bóg palcem nie kiwnie żeby nas wyratować...bo sam tą sytuację stworzył...
Schizofrenia jest per excelence rodzajem piekła...To nie jest metafora, dusza nie musi literalnie być gotowana w oleju żeby być w piekle...To decyzja i działanie Boga dlatego na nic ci się zda rozgraniczenie głosów Boga, Demona czy głosów wynikających z uszkodzonego umysłu... Nie mamy innego wyjścia, jesteśmy skazani na cierpienie do śmierci...albo nawet dłużej...Kto wie czy po śmierci nie wyjdziemy z ciała a umysł pozostanie ten sam , chory i uszkodzony...i będziemy się błąkać jako duchy schizofrenicy...
Pumba
zaufany użytkownik

Post autor: Pumba »

Doskonale wiem , że Bóg nie jest tylko dobry, doświadczyłem w życiu Boga na tyle oczywiście na ile dał mi się się poznać i potwierdzam twoją tezę.
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Post autor: Józef80 »

Pumba pisze: pn lis 28, 2022 8:41 am Doskonale wiem , że Bóg nie jest tylko dobry, doświadczyłem w życiu Boga na tyle oczywiście na ile dał mi się się poznać i potwierdzam twoją tezę.
Również uważam że jesteś tak bardzo chory, że nawet nie zakładasz że możesz się mylić, nie zakładasz że ulegasz halucynacją.

Interpretujesz swoje doznania jak odbiór rzeczywistości a są to halucynacje.

Nigdy nie rozgraniczysz dobre i złe głosy bo są to te same zjawiska. Na setki głosów, jedne uznajesz za rzeczywiste znaki i prawdę a inne za kłamstwa. Nawet w losowości i w paranoidalnym stanie doszukujesz się filozofii.
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.

(Wisława Szymborska)
Pumba
zaufany użytkownik

I Bóg istnieje i demony czyli upadłe anioły również istnieją i wszystkie te istoty mają możliwość komunikacji tylko kwestia czy akurat komunikują się ze mną, może brakuje jakiejś łaski rozpoznania dla mnie ze strony Boga Ojca żebym mógł wiedzieć skąd dany głos w danej chwili pochodzi.
Mamzuelicho
bywalec

Pumba pisze: pn lis 28, 2022 11:29 am I Bóg istnieje i demony czyli upadłe anioły również istnieją i wszystkie te istoty mają możliwość komunikacji tylko kwestia czy akurat komunikują się ze mną, może brakuje jakiejś łaski rozpoznania dla mnie ze strony Boga Ojca żebym mógł wiedzieć skąd dany głos w danej chwili pochodzi.
Moja teoria z moich obserwacji jest taka że człowiek staje się chory z powodu kontaktu z bogiem... Tak jak plastikowy durszlak leżący zbyt blisko palnika topi się i deformuje pod wpływem ognia...Analogicznie umysł człowieka pod wpływem ognia ingerencji boga staje się chory...zdeformowany i uszkodzony... Bóg jest pierwszym poruszycielem schizofrenii...stale podgrzewa temperaturę , celowo wciągając człowieka w chorobę... To jest po części choroba a po części dręczenie... Bóg to kanalia i sadysta który ma niejedno za uszami... Nie ma nikogo nad sobą i robi co chce... Czyli jest nie tylko wszechmogący ale i wszystkomogący ...Gdyby go rozliczyć ze wszystkich jego uczynków byłby w sądzie ludzkim skazany na śmierć przez powieszenie razy sto trylionów...
Jajko
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Jajko »

Pumba pisze: pn lis 28, 2022 11:29 am I Bóg istnieje i demony czyli upadłe anioły również istnieją i wszystkie te istoty mają możliwość komunikacji tylko kwestia czy akurat komunikują się ze mną, może brakuje jakiejś łaski rozpoznania dla mnie ze strony Boga Ojca żebym mógł wiedzieć skąd dany głos w danej chwili pochodzi.
Z jajka pochodzi
Mamzuelicho
bywalec

Pumba ... musisz sobie uświadomić że jesteś chory...zrobi ci się łatwiej... Ja wiem że te głosy są realne... Bóg wyczynia cuda przed schizofrenikami bo wie że im nikt nie uwierzy... Jakież to ja doświadczenia miałem długo by mówić... Wiem że te głosy są realne ale to nie oznacza że nie są chorobą... Są chorobą... jak sobie to uświadomisz zrobi ci się lżej... Ja to zrozumiałem i zrobiło mi się łatwiej...
Pumba
zaufany użytkownik

Właśnie w tym rzecz ,że ja chyba nie jestem w ogóle chory na żadną schizofrenię, owszem słyszę głosy na okrągło całymi dniami ale innych żadnych objawów nie mam czuje się dobrze jedynie nocna dawka klozapolu mnie przymula ale przynajmniej z nią dobrze śpię ,bo mam kurcz powiek i bez klozapolu budzę się co godzinę.
Wiem , że głosy są bardzo częstym objawem schizofrenii ale jeżeli przemawia do mnie Bóg i demony to przecież wtedy nie ma mowy o chorobie tylko normalne religijne przeżycie.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Pumpa czy cię pogwizdało. Normalne religijne przeżycie to właśnie schizofrenia. Nikt ci nie mówi ze musisz brać leki. W Norwegii już jest opcja bycia bez leków. Nie ma żadnego Boga i żadnych demonów poza urojonymi przez ciebie.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Nie zmienia to faktu ze kościół powinien ci wypłacić odszkodowanie. Bo religia tak się kończy psychozą
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Pumba pisze: wt lis 29, 2022 6:31 pm Właśnie w tym rzecz ,że ja chyba nie jestem w ogóle chory na żadną schizofrenię, owszem słyszę głosy na okrągło całymi dniami ale innych żadnych objawów nie mam czuje się dobrze jedynie nocna dawka klozapolu mnie przymula ale przynajmniej z nią dobrze śpię ,bo mam kurcz powiek i bez klozapolu budzę się co godzinę.
Wiem , że głosy są bardzo częstym objawem schizofrenii ale jeżeli przemawia do mnie Bóg i demony to przecież wtedy nie ma mowy o chorobie tylko normalne religijne przeżycie.
Czujesz powołanie do świętości i zakonu? Może zakonne życie oczyści demony i będziesz słyszał tylko Boga?

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Józef80 pisze: wt lis 29, 2022 6:46 pm
Pumba pisze: wt lis 29, 2022 6:31 pm Właśnie w tym rzecz ,że ja chyba nie jestem w ogóle chory na żadną schizofrenię, owszem słyszę głosy na okrągło całymi dniami ale innych żadnych objawów nie mam czuje się dobrze jedynie nocna dawka klozapolu mnie przymula ale przynajmniej z nią dobrze śpię ,bo mam kurcz powiek i bez klozapolu budzę się co godzinę.
Czujesz powołanie do świętości i zakonu? Może zakonne życie oczyści demony i będziesz słyszał tylko Boga?
Może ty Józefie poczujesz powołanie do zakonu i świątynne życie oczyści twój umysł zatruty. Z deszczu pod rynnę
Pumba
zaufany użytkownik

Jeżeli oprócz głosów które być może mają pochodzenie religijne nie mam żadnych innych objawów schizofrenii to czy jestem zdrowy ?
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Pumba pisze: pt gru 09, 2022 11:28 am Jeżeli oprócz głosów które być może mają pochodzenie religijne nie mam żadnych innych objawów schizofrenii to czy jestem zdrowy ?
Tak jesteś zdrowy i wybrany przez Boga, musisz iść do zakonu - takiego najbardziej surowego i hermetycznego, co by Szatan którego słyszysz zmiękł i uciek gdzie pieprz rośnie

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Pumba pisze: pt gru 09, 2022 11:28 am Jeżeli oprócz głosów które być może mają pochodzenie religijne nie mam żadnych innych objawów schizofrenii to czy jestem zdrowy ?
Zastanów się @Pumba, od wielu lat piszesz o głosach w których słyszysz Boga i demony. Wielokrotnie pytasz i otrzymujesz odpowiedzi że to choroba mózgu. Według nauki od dawna wiadomo że nic nadprzyrodzonego nie istnieje a Ty doznajesz halucynacje. Twierdzisz jednak że Bóg istnieje na 100%. Skoro tak twierdzisz, to dla tego napisałem o zakonie.

Dla mnie to oczywiste, nie jesteś wybrany, nie czujesz powołania. Jak już ktoś wcześniej spomnial - jesteś jak dziurawe wiadro które przecieka. Co by nie powiedzieć to i tak nic się nie zmieniło.

Zamiast się męczyć z zespołem paranoidalnym z złośliwymi omamami głosowymi, poszukaj dobrego specjalisty psychiatry. To jest choroba i to wymaga leczenia

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Nie
Mamzuelicho
bywalec

https://wandapratnicka.pl

Nie wiem czy dobrze wkleiłem link...To jest taka facia od wypędzania złych duchów... Jeśli nie masz schizofrenii a dręczą Cię demony to egzorcyzmy u niej kosztują około 1200zl... Powodzenia...
spring_
bywalec

Post autor: spring_ »

Pumba pisze: ndz paź 23, 2022 4:37 pm No właśnie jak, skąd mam wiedzieć kiedy przemawia Bóg a kiedy demon ?
JESTEŚ ATEISTKĄ?
każdy user twgo forum wie że choruje to znaczy ma "wgląd" czyli jest zdrowy.

Każdy leczący się jest zdrowy.

A że bieda nuda głód trudności życiowe to inna sprawa
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Pumba, ostrzegam Cię przed forumowiczem Mamzuelicho. Od dłuższego czasu chodzi za Tobą pod maską kilku kont i piszę tylko tam gdzie Ty Pumba. Opsesja na Twoim punkcie? Przypadek?

Nie korzystaj z tamtego linku, nie ma opętań a jak już to prawdziwi egzorcyzmy są za darmo.

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

spring_ pisze: pt gru 09, 2022 8:22 pm
Pumba pisze: ndz paź 23, 2022 4:37 pm No właśnie jak, skąd mam wiedzieć kiedy przemawia Bóg a kiedy demon ?
JESTEŚ ATEISTKĄ?
Nie ma Boga nie ma demonów egzorcyzmy to znęcanie się psychiczne. Masz głosy Pumba bo masz schizofrenię. Kościół rozjebał ci nieświadomość religią wmawiając ci ze jest bog i demony a do tego dochodzi nieświadomość zbiorowa . Potrzebujesz psychoterapii głębi
ODPOWIEDZ

Wróć do „głosy”