Jak rozgraniczyć głosy ?
Moderator: moderatorzy
Jak rozgraniczyć głosy ?
No właśnie jak, skąd mam wiedzieć kiedy przemawia Bóg a kiedy demon ?
- Kiciuś_XXL
- moderator
Re: Jak rozgraniczyć głosy ?
Kurcze już nie pamiętam jak to było z tymi głosami moimi. To było niecałe 20 lat temu
Może demon powie np:
Weż od kogoś, opieprz go
a od Boga:
Daj mu coś, pomóż, zrób coś dla kogoś
Nie traktuj tego poważnie pozdr
Może demon powie np:
Weż od kogoś, opieprz go
a od Boga:
Daj mu coś, pomóż, zrób coś dla kogoś
Nie traktuj tego poważnie pozdr
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
odpowiadam, jak pytam.
zrozumiano ?
zrozumiano ?
- Kiciuś_XXL
- moderator
Ludzie nie róbcie sobie jaj to jest naprawdę poważny problem.
-
- bywalec
Może to ci pomoże... Einstein mówił że za zbiegiem okoliczności kryje się Bóg...Podam ci dwa przykłady z autopsji...
Zastanawiałem się jak to było dobrze z chłopakami na ławce za dzieciaka...przy piwie i ganji...Zatęskniłem za tamtym światem...Wszedłem do pokoju, włączyłem telewizor... Spojrzałem na stół, stał kieliszek do wódki...Gdy wziąłem go do ręki i powąchałem , w tej sekundzie w telewizorze ktoś powiedział "Ja mam dla ciebie coś lepszego niż to"...
Można by wnioskować że to Bóg się odezwał...Ale weźmy drugi przykład...
Siedziałem przed TV i ni stąd ni zowąd wziąłem do ręki telefon, włączyłem kalendarz...był Listopad 2020r. Bóg wiedział że czekam mocno na śmierć... Poruszyłem kalendarz do góry...gdy był na styczniu 2021 ktoś w telewizorze powiedział po angielsku "No more then that" czyli "Nie dalej niż dotąd"...
I co? Można by wnioskować, zbieg okoliczności za którym stoi Bóg...Jest tylko jeden problem że mamy listopad 2022 i przepowiednia okazała się kłamstwem...
Nie ma znaczenia czy mówi do nas Bóg czy Demon...Obaj są kłamcami, dręczycielami, sadystami i wrogami schizofrenika...
Warto rozważyć taką opcję że jesteśmy po prostu chorzy, błędnie odbieramy bodźce zewnętrzne działające na zmysły i błędnie odbieramy bodźce wewnętrzne...Może mamy chore, uszkodzone umysły a może nie wiadomo dlaczego zaczepia nas Bóg? A może (i za tym stoję) i jedna i druga opcja jest poprawna...
Pomoże ktoś jak rozpoznać które głosy pochodzą od Boga a które od demonów, czuje tak jakby głosy mnie oszukiwały i jakby była walka pomiędzy nimi, jeden oszukuje a drugi zaraz mówi coś przeciwnego.
Żadne nie pochodzą od Boga ani od demonów
Głosy pochodzą z twojej nieświadomości i nieświadomości zbiorowej
Głosy pochodzą z twojej nieświadomości i nieświadomości zbiorowej
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Bóg istnieje albo i nie istnieje, a tym bardziej demony. Jak rozgraniczyć złe, nieadekwatne, niepotrzebne, agresywne mysli od adekwatnych i na miejscu, to jest zadanie które męczyło chyba i tych najcięższych filozofów.
gówno w proszku na kijoszku
Bóg istnieje na 100% ,głosy które do mnie przemawiają mówią coś a za chwilę słyszę coś przeciwstawnego , wyzywają mnie od najgorszych a z drugiej strony chwalą mnie, raz nakłaniają do rzeczy złych a potem znowu do dobrych, stąd moje pytanie jak rozgraniczyć głosy ,bo wydaje mi się to nie możliwe.
Pumpa Boga nie ma na 100 %. To co masz nazywa się psychozą.
Doświadczyłem Boga w swoim życiu i wiem ,że na pewno istnieje.
Pumpa doświadczyłeś psychoz religijnych a nie Boga.
-
- bywalec
Panie Pumba...myślę że jest Pan dziurawym wiadrem... Ten temat ciągniesz już od kilku lat i cokolwiek powiedzieć wszystko przecieka... Nie wyciągasz żadnych wniosków i nic do Ciebie nie trafia... Na próżno rzucać grochem o ścianę, młócić puste kłosy...
Bo nie jestem sam w stanie zwalczyć tych głosów, nie raz mówiłem głośno odpier.lcie się ode mnie zamknijcie ryj raz na zawsze, niestety to nie działa w ogóle, leki tez nie pomagają w ogóle, zero jakiejkolwiek poprawy, nie wierzę ,że moje głosy to defekt mózgu jego zła praca, są one zbyt inteligentne i widzą moimi oczami i jeszcze przewidują przyszłość.Panie Pumba...myślę że jest Pan dziurawym wiadrem... Ten temat ciągniesz już od kilku lat i cokolwiek powiedzieć wszystko przecieka... Nie wyciągasz żadnych wniosków i nic do Ciebie nie trafia... Na próżno rzucać grochem o ścianę, młócić puste kłosy...
Pumpa twoje głosy to wynik działania skomplikowanej nieświadomości i nieświadomości zbiorowej. One nie pochodzą od Boga mimo iż tobie się tak wydaje. Tylko lekarze uznają to za chorobę. Masz prawo sadzić inaczej że nie jest to choroba ale z bogiem to nie ma nic wspólnego.
Ostatnio zmieniony ndz lis 27, 2022 7:13 pm przez Amannn, łącznie zmieniany 1 raz.