Schizofrenia
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
-
- zarejestrowany użytkownik
- Status: Handlowiec
Schizofrenia
Jestem Ania od 2014 roku choruje na schizofrenię od 2021 mój stan się pogorszył poszłam do szpitala i od tego czasu coś się zmieniło nic mi się nie chcę mam wrażenie że leki nie pomagają że z dnia na dzień jest coraz gorzej czy ktoś może mi pomóc?
Re: Schizofrenia
Jak byś chciała żyć? i kto ci broni szczęścia?
Jaką pomoc byś chciała otrzymać ?
Po szpitalu często jest rozleniwienie oraz ogólna dezorientacja.
Trzeba czasu by dojść do siebie, najlepiej znaleźć jakieś hobby czy to sport czy książki czy inne.
Im dłużej/regularnie będziesz brała leki tym łatwiej i szybciej sie dostosujesz do ' nowej rzeczywistości'.
Jaką pomoc byś chciała otrzymać ?
Po szpitalu często jest rozleniwienie oraz ogólna dezorientacja.
Trzeba czasu by dojść do siebie, najlepiej znaleźć jakieś hobby czy to sport czy książki czy inne.
Im dłużej/regularnie będziesz brała leki tym łatwiej i szybciej sie dostosujesz do ' nowej rzeczywistości'.
- Słonecznik1
- bywalec
pewnia Ania to rozbiło twoje wawnętrzne ja i twój głos wewnętrzny, niestety jakby to nazwać, a to bardzo boli
- Słonecznik1
- bywalec
moim zdaniem spróbój poczytać książki poprzewracać sobie słowa tam widziane na bliskoznaczne np .
troszke sportu , i jak najwięcej spokoju
troszke sportu , i jak najwięcej spokoju
- Słonecznik1
- bywalec
z 1 słowa ,2 można zrobić i 30 jak się więcej czyta
- Kiciuś_XXL
- moderator
coś w tym jest
Postaraj się utrzymać tu - przez to więcej tematów wspólnych złapiesz z użytkownikami.
U mnie Nałogi leki i towarzysze od nałogów przeszkadzali mi w składaniu swojej tożsamości.
Samo odcięcie od papierosów jeśli palisz przestaje sztucznie stymulować co 45 minut mózgu i po prostu lepiej wtedy jest ułożyć myśli.
Druga rzecz.. Zapominamy o witaminach - grupa B przydaje się nam, ale.. Zalecałbym po prostu wspierać się tak, aby mieć normę każdej.
Nasz organizm to biologiczna maszyna i jak auto bez płynu potrafi figle robić. Zatem tu warto 'zalać' wszelkie poziomy - choćby brać biovital jakiś (minimalne dawki-bo przesada też może objawić się problematycznie!)
Wszelkie magnezy, potasy, cynki super by unormować.
Być może to już da Ci pełną poprawę.
- gratis
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Też byłem w takim stanie, dostałem Reagile, seronil, dziś jestem pierwszą noc wyspany od jakiś dwudziestu lat i czuje się ok, mam chęć jechać do pracy, nastrój pozytywny, więc może możnaby powiedzieć, że już się zaczyna moje życie wreszcie stabilizować.
Jak się bierze leki to najczęściej nic się nie da zrobić. Ziół nie wolno bo wchodzą w interakcje z lekami i odbudować mózgu się nie da a leki wciąż go uszkadzają.Storm pisze: ↑śr lis 16, 2022 1:08 am
Postaraj się utrzymać tu - przez to więcej tematów wspólnych złapiesz z użytkownikami.
U mnie Nałogi leki i towarzysze od nałogów przeszkadzali mi w składaniu swojej tożsamości.
Samo odcięcie od papierosów jeśli palisz przestaje sztucznie stymulować co 45 minut mózgu i po prostu lepiej wtedy jest ułożyć myśli.
Druga rzecz.. Zapominamy o witaminach - grupa B przydaje się nam, ale.. Zalecałbym po prostu wspierać się tak, aby mieć normę każdej.
Nasz organizm to biologiczna maszyna i jak auto bez płynu potrafi figle robić. Zatem tu warto 'zalać' wszelkie poziomy - choćby brać biovital jakiś (minimalne dawki-bo przesada też może objawić się problematycznie!)
Wszelkie magnezy, potasy, cynki super by unormować.
Być może to już da Ci pełną poprawę.
Amann
Zioła blokuję przemysł farmaceutyczny, więc oni wszystko napiszą, jak i to, że ich leki jedynie pomagają.
Warto patrzeć na co wplywa dana substancja fakt - jednak u Ani nie ma poprawy - a suplementacja nie znaczy ziola które wpływają na wydzielnicze punkty w organizmie.-raczej zacząć warto od zwykłych witamin i mikroelementów, diety, spokoju - a potem o tym czy cokolwiek pomoże.
Sam papieros robi kocioł w mózgu a jest przyzwolenie na palarnie
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
File farmaceutyczne pod przykryciem że Holendrów czy polski też są.. Tylko kapitał jest ichniejszy..
A Zauwaz, że nawet unia każe kosić za kasę łąki żeby nas uniezależnić od siebie i pomocy nie móc znaleźć.
To samo jest teraz z żywnością..
Przecedz prawdy co działały i te, które tv i reklama wciska!
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)