Schizofrenia

Dla osób szukających ogólnej pomocy i wstępnej orientacji dotyczącej choroby.
Kto umie dokładniej nazwać problem proszę pisać w działach tematycznych "Ogólnej dyskusji"

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: o pomoc w konkretnych sprawach, dla których odpowiednie działy istnieją w "Dyskusji Ogólnej" proszę pisać tam.Tutaj tylko w sprawie ogólnej pomocy w zorientowaniu się w tematyce, np. gdy ktoś szuka wstępnej pomocy, co począć z taką chorobą i jak nazwać i określić jej objawy
Anna 2288
zarejestrowany użytkownik
Status: Handlowiec

Schizofrenia

Post autor: Anna 2288 »

Jestem Ania od 2014 roku choruje na schizofrenię od 2021 mój stan się pogorszył poszłam do szpitala i od tego czasu coś się zmieniło nic mi się nie chcę mam wrażenie że leki nie pomagają że z dnia na dzień jest coraz gorzej czy ktoś może mi pomóc?
Awatar użytkownika
milusia12
bywalec

Re: Schizofrenia

Post autor: milusia12 »

Jak byś chciała żyć? i kto ci broni szczęścia?
Jaką pomoc byś chciała otrzymać ?
Po szpitalu często jest rozleniwienie oraz ogólna dezorientacja.
Trzeba czasu by dojść do siebie, najlepiej znaleźć jakieś hobby czy to sport czy książki czy inne.
Im dłużej/regularnie będziesz brała leki tym łatwiej i szybciej sie dostosujesz do ' nowej rzeczywistości'.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

pewnia Ania to rozbiło twoje wawnętrzne ja i twój głos wewnętrzny, niestety jakby to nazwać, a to bardzo boli
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

moim zdaniem spróbój poczytać książki poprzewracać sobie słowa tam widziane na bliskoznaczne np .
troszke sportu , i jak najwięcej spokoju
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

z 1 słowa ,2 można zrobić i 30 jak się więcej czyta
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Post autor: Kiciuś_XXL »

coś w tym jest
Storm
bywalec

Post autor: Storm »

Anna 2288 pisze: wt lis 15, 2022 5:57 pm Jestem Ania od 2014 roku choruje na schizofrenię od 2021 mój stan się pogorszył poszłam do szpitala i od tego czasu coś się zmieniło nic mi się nie chcę mam wrażenie że leki nie pomagają że z dnia na dzień jest coraz gorzej czy ktoś może mi pomóc?
Postaraj się utrzymać tu - przez to więcej tematów wspólnych złapiesz z użytkownikami.

U mnie Nałogi leki i towarzysze od nałogów przeszkadzali mi w składaniu swojej tożsamości.
Samo odcięcie od papierosów jeśli palisz przestaje sztucznie stymulować co 45 minut mózgu i po prostu lepiej wtedy jest ułożyć myśli.

Druga rzecz.. Zapominamy o witaminach - grupa B przydaje się nam, ale.. Zalecałbym po prostu wspierać się tak, aby mieć normę każdej.

Nasz organizm to biologiczna maszyna i jak auto bez płynu potrafi figle robić. Zatem tu warto 'zalać' wszelkie poziomy - choćby brać biovital jakiś (minimalne dawki-bo przesada też może objawić się problematycznie!)

Wszelkie magnezy, potasy, cynki super by unormować.
Być może to już da Ci pełną poprawę.
Awatar użytkownika
gratis
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: gratis »

Anna 2288 pisze: wt lis 15, 2022 5:57 pm czy ktoś może mi pomóc?
Też byłem w takim stanie, dostałem Reagile, seronil, dziś jestem pierwszą noc wyspany od jakiś dwudziestu lat i czuje się ok, mam chęć jechać do pracy, nastrój pozytywny, więc może możnaby powiedzieć, że już się zaczyna moje życie wreszcie stabilizować.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Storm pisze: śr lis 16, 2022 1:08 am
Anna 2288 pisze: wt lis 15, 2022 5:57 pm Jestem Ania od 2014 roku choruje na schizofrenię od 2021 mój stan się pogorszył poszłam do szpitala i od tego czasu coś się zmieniło nic mi się nie chcę mam wrażenie że leki nie pomagają że z dnia na dzień jest coraz gorzej czy ktoś może mi pomóc?

Postaraj się utrzymać tu - przez to więcej tematów wspólnych złapiesz z użytkownikami.

U mnie Nałogi leki i towarzysze od nałogów przeszkadzali mi w składaniu swojej tożsamości.
Samo odcięcie od papierosów jeśli palisz przestaje sztucznie stymulować co 45 minut mózgu i po prostu lepiej wtedy jest ułożyć myśli.

Druga rzecz.. Zapominamy o witaminach - grupa B przydaje się nam, ale.. Zalecałbym po prostu wspierać się tak, aby mieć normę każdej.

Nasz organizm to biologiczna maszyna i jak auto bez płynu potrafi figle robić. Zatem tu warto 'zalać' wszelkie poziomy - choćby brać biovital jakiś (minimalne dawki-bo przesada też może objawić się problematycznie!)

Wszelkie magnezy, potasy, cynki super by unormować.
Być może to już da Ci pełną poprawę.
Jak się bierze leki to najczęściej nic się nie da zrobić. Ziół nie wolno bo wchodzą w interakcje z lekami i odbudować mózgu się nie da a leki wciąż go uszkadzają.
Storm
bywalec

Post autor: Storm »

Amannn pisze: śr lis 16, 2022 1:38 pm

Jak się bierze leki to najczęściej nic się nie da zrobić. Ziół nie wolno bo wchodzą w interakcje z lekami i odbudować mózgu się nie da a leki wciąż go uszkadzają.
Amann
Zioła blokuję przemysł farmaceutyczny, więc oni wszystko napiszą, jak i to, że ich leki jedynie pomagają.

Warto patrzeć na co wplywa dana substancja fakt - jednak u Ani nie ma poprawy - a suplementacja nie znaczy ziola które wpływają na wydzielnicze punkty w organizmie.-raczej zacząć warto od zwykłych witamin i mikroelementów, diety, spokoju - a potem o tym czy cokolwiek pomoże.

Sam papieros robi kocioł w mózgu a jest przyzwolenie na palarnie ;) bo.. To amerykański przemysł niestety który zrobi wszystko by zgrać się z tym co niemieckie czy ruskie.

File farmaceutyczne pod przykryciem że Holendrów czy polski też są.. Tylko kapitał jest ichniejszy..
A Zauwaz, że nawet unia każe kosić za kasę łąki żeby nas uniezależnić od siebie i pomocy nie móc znaleźć.
To samo jest teraz z żywnością..

Przecedz prawdy co działały i te, które tv i reklama wciska! :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „kto pomoże”