próbowałaś żeńszenia indyjskiego ? a może wolisz mixy z różnych ziół ?
Ogólnie to Ty jesteś chory, czy zainteresowany ?
a może jesteś ozdrowieńcem ?
Moderator: moderatorzy
To nie jest prawdą. Zioła są mało skuteczne i dla tego, tylko niektóre zioła są w formie leków ja naparstnica na serce, atropina w okulistyce z wiczej jagody i może kiła innych ziół. Reszta bez recepty w zielarskich, tylko ja nic nie pomagają. Oczywiście są zwolennicy tak jak na leki homeopatyczneDigital pisze: ↑śr sty 19, 2022 11:18 am Dokładnie, ziołami ludzie leczyli się od zarania dziejów. Współczesne lekarstwa jedynie naśladują działanie znanych od stuleci ziół. Tyle że ziół nie da się opatentować, a co za tym idzie marny jest na nich zarobek. Dlatego nie są propagowane i reklamowane, często niedoceniane i wyśmiewane. Wszystko to ma swoją przyczynę.
A potem ląduje w szpitalu .
Powstała na bazie naturalnego buzdryganka który jeszcze w znacznie wyższym stopniu powoduje przyrost masy mięśniowej i był stosowany przez atletów i cyrkowców jeszcze w czasach średniowiecza. Oczywiście dla nas nie zalecany gdyż może powodować wzrost poziomu testosteronu, a co za tym idzie agresję. Może też uszkadzać wątrobę w połączeniu z lekarstwami. Choć kreatyna może uszkadzać nerki w wyniku gromadzenia się ubocznej kreatyniny.
Nie istnieje i nie powstało wciąż żadne lekarstwo przewyższające zioła pod względem skuteczności i siły oddziaływania na ludzki organizm. Weźmy niekoniecznie wygodny przykład morfiny wytwarzanej z maku. W średniowieczu oraz baroku była jedynym skutecznym lekarstwem na schizofrenię. Obecnie nadal jest stosowana w medycynie jako najsilniejszy znany ludzkości środek przeciwbólowy. Albo inny stymulant stosowany nadal w anestezjologii taki jak kokaina. Niekoniecznie dobre to są przykłady gdyż powszechnie wiadomo, że są to bardzo silne i równie silnie uzależniające narkotyki. Co nie zmienia jednak faktu, iż są to najsilniej działające substancje roślinne znane ludzkości nie mające swoich chemicznych odpowiedników. A to jedynie chciałem udowodnić.Józef80 pisze: ↑śr sty 19, 2022 12:58 pm To nie jest prawdą. Zioła są mało skuteczne i dla tego, tylko niektóre zioła są w formie leków ja naparstnica na serce, atropina w okulistyce z wiczej jagody i może kiła innych ziół. Reszta bez recepty w zielarskich, tylko ja nic nie pomagają. Oczywiście są zwolennicy tak jak na leki homeopatyczne
W szpitalu się ląduje i bez tego. Dobrze że jest czym dzieci straszyć.
+ pasy i Haloperidol w dupę