Prosty, eksperymentalny sposób na głosy

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Prosty, eksperymentalny sposób na głosy

Post autor: Bright Angel »

Eksperymentalna metoda moja na głosy. Gdy pojawią się głosy, można spróbować słuchać białego szumu, który na nas silnie oddziałuje. Tylko nie za długo, kilka minut max.
Wg badan naukowych biały szum b. silnie wpływa na pracę mózgu, przenosi go na wyższy poziom funkcjonowania.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Re: Prosty, eksperymentalny sposób na głosy

Post autor: amigo »

Warto spróbować 👍
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Post autor: klucz żurawi »

Próbowałeś bright angel z różowym szumem? Nie jest tak ostry jak biały. Można go dłużej słuchać.
Awatar użytkownika
Catastrophique
bywalec

Post autor: Catastrophique »

Gdzieś czytałem, że odgłosy bąków afrykańskich strusi mają podobne właściwości. Tylko trudno je złapać i "przekonać" aby pierdziały.
Tik tak tik tak ;) | "To boldly go where no one has gone before"
Awatar użytkownika
Józef80
zaufany użytkownik

Post autor: Józef80 »

"Coś" w tym jest, poznałem człowieka w szpitalu psychiatrycznym, który słuchał na starym rosyjskim radiu na baterie, nie dostrojone kanały z samym szumem. Bardzo Go to koiło i likwidowało głosy.

Na mnie to nie działało.
Czemu ty się, zła godzino,
z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś - a więc musisz minąć.

(Wisława Szymborska)
Awatar użytkownika
Chwast
zaufany użytkownik
Status: Mój kotunio filemon

Post autor: Chwast »

podobno założenie słuchawek na uszy z białym szumem, i zamknięcie oczu i położenie na nie pomaranczowych pileczek pingpongowych (polowek), oraz noc i podświetlenie jakąś czerwoną lampą pokoju, ma sprawic ze po pewnym czasie bedziemy doswiadczac halucynacji, troche to kontrastuje, bo wy chcecie pozbyć się ich, no ale może jest w tym jakaś metoda
blablabla
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Nie nabijasz się teraz? :P
tak jak katastrophicue :hand:
Ja tam na razie nie mam co próbować z tym szumem. To trzeba podejść do kompa, włączyć DAW, znaleźć wtyczkę z noisem... Za dużo zachodu dla kilku "usłyszanych" słów. Jednak miałem pare razy, że głosy nadawały przez kilka godzin i to były niesamowicie natrętne głosy. Na taki moment będę trzymał ten patent.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Chwast może mieć rację. To droga do halucynacji. Może głosy wtedy ustępują.
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

No i musiałem spróbować whait noises. Znów miałem natarczywe głosy. Takie które nadają swoje myśli w mojej głowie, zmieniają moje myśli, tak że nie jestem wstanie logicznie formułować zdań i próbują wmówić mi że te myśli, które pojawiają się, są moje. Całość trwała jakieś 40 minut. Jest to sukces, bo w perspektywie miałem kilka godzin leżenia i siłowania się z nieswoimi myślami. Nie słuchałem też szumu cały czas. 5 minut, papieros w oknie, 10 minut, pójście skontrolowania ognia w piecu...
Kilka spostrzeżeń. Na początku jest uczucie niezręczności. Bo co, mam siedzieć i gapić się w monitor słuchając szumu? Na szczęście szybko odkryłem że można znaleźć jakieś zajęcie. Nie słuchałem też na maksymalnej głośności. Gdziejś połowę tego co słucham muzykę. Kolejna fajna sprawa, głosy były wstanie jedynie pojawiać się jako dźwięki, szybko skończyło się wkładanie myśli do głowy. I tu kolejna rzecz. Bądźcie gotowi na słyszenie słów przebijających przez szum.
40 minut a nie cztery godziny :dance:
Ostatnio zmieniony śr gru 29, 2021 2:29 am przez klucz żurawi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
klucz żurawi
zaufany użytkownik

Mineły dwa dni od mojego eksperymentu i teraz na chłodno dopiszę jeszcze kilka uwag.
Byłem bardzo szczęśliwy że zdołałem skrócić nadawanie głosów, z kilku godzin do 40 minut. I nie zwróciłem uwagi w ostatnim wpisie na pewne trudności które wystąpiły podczas sesji z białym szumem. Głosy stawiały opór. To trzeba zaznaczyć. Z początkowego "przyłącz się do nas i rób to co my" przeszły do "my cię załatwimy" a pod koniec "ty taki owaki" (nie były to wyzwiska ale dawanie do zrozumienia że nie akceptują tego co właśnie robię). Z tym jest związana następna kwestia. Słuchanie szumu ukróciło słyszenie głosów. Jednak pozostało we mnie przeświadczenie że jedynie zastopowałem mieszanie mi w głowie jakimś "IM". Sesja szumu nie doprowadziła do świadomości że te całe nadawanie w mojej głowie jest wytworem mojego umysłu.
Niemniej i tak jestem zadowolony bo leżenie i gapienie w sufit z siłowanie z nieswoimi myślami przez kilka godzin nie jest niczym przyjemnym.
Awatar użytkownika
falling up
bywalec

Post autor: falling up »

Bright Angel pisze: ndz gru 19, 2021 6:41 pm Eksperymentalna metoda moja na głosy. Gdy pojawią się głosy, można spróbować słuchać białego szumu, który na nas silnie oddziałuje. Tylko nie za długo, kilka minut max.
Wg badan naukowych biały szum b. silnie wpływa na pracę mózgu, przenosi go na wyższy poziom funkcjonowania.
Nie zjem kolacji ale ci odpisze.

Zacznij się uczyć ale czego?

Masz index.

Choć pobaw się z nami kolegami.
każdy czerwony napój ma barwinik=witamine "Ha"

*

prefix.
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

Drugi mój sposób eksperymentalny na głosy. Do słuchania białego szumu dodatkowo grać na instrumencie muzycznym np. pianinie.
Gra na instrumencie muzycznym niesamowicie rozwija mózg i pracę umysłu. Umysł pracuje jakby wielowymiarowo.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
Chwast
zaufany użytkownik
Status: Mój kotunio filemon

Post autor: Chwast »

klucz żurawi pisze: pn gru 20, 2021 6:08 pm Nie nabijasz się teraz? :P
tak jak katastrophicue :hand:
Ja tam na razie nie mam co próbować z tym szumem. To trzeba podejść do kompa, włączyć DAW, znaleźć wtyczkę z noisem... Za dużo zachodu dla kilku "usłyszanych" słów. Jednak miałem pare razy, że głosy nadawały przez kilka godzin i to były niesamowicie natrętne głosy. Na taki moment będę trzymał ten patent.
Nie nabijam się. Gdzies czytalem ze bialy szum i pomaranczowe swiatlo oraz odciecie sie od mozliwie jak najwiekszej liczby bodzcow zewnetrznych, prowadzi do deprywacji sensorycznej. Np połączenie kąpieli w wodzie z solą epsom, biały szum i czerwone tło pod zamknietymi powiekami ma usprawniac ten proces by szybciej zaszedl
blablabla
ODPOWIEDZ

Wróć do „głosy”