Pytanie do ludzi, którzy maja głosy

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
czaras
zaufany użytkownik
Status: Informatyk

Re: Pytanie do ludzi, którzy maja głosy

Post autor: czaras »

Z tym zatykaniem uszu to nie jest taki głupi pomysł. Ja przykładowo miałem omamy słuchowe. Jak padał ulewny deszcz w czasie burzy to miałem wrażenie, że znalazłem się w piekle. Gdy ktoś włączył przy mnie odkurzacz, to miałem omamy słuchowe - trochę to wyglądało tak jakby z szumu wydobywały się głosy. Może to były moje ugłośnione myśli - trudno powiedzieć jak to zakwalifikować. W pracy w okresie letnim miałem przekichane z wentylatorami. Istny koszmar. Jedyne wyjście -zatyczki do uszu albo słuchawki i trash metalowa muzyka. Męczyłem się też strasznie w czasie jazdy samochodem po autostradzie - przy wysokim natężeniu hałasu człowiek przechodzi gehennę.
„Są rzeczy znane i nieznane, a pomiędzy nimi drzwi.” William Blake
Awatar użytkownika
Yellow9
zaufany użytkownik

Post autor: Yellow9 »

Na samym początku próbowałam zatykać uszy, zasłonić je poduszką, nakrywałam się kocem, kołdrą, słuchałam głośno muzyki na słuchawkach, ale nic mi to nie dawało. Miałam tak jak czaras - odkurzacz albo przejeżdżające auta to był dla mnie koszmar.
Życie jest piękne

Tylko akurat nie moje
Naznaczonyblekitem
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Naznaczonyblekitem »

Co ciekawe, w czasie psychozy m.in. miałem wrażenie że ludzie wiedzą o czym myślę, tak jakby czytali mi w myślach, i sterowali mną niejako przez to. Teraz gdy biorę leki i nie mam psychozy mam lekkiego bzika/ nadwrażliwość na te wszystkie strony internetowe zbierające nasze dane (szpiegujące) dla dostosowania reklam. Ciekawa zbieżność.
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

Jak głosy są w głowie, to są omamy słuchowe rzekome i żadne zakrywanie uszu nie pomoże. Można mieć też omamy słuchowe właściwe, czyli słyszy się co innego niż ktoś powiedział i wówczas pomocne może być np. zagłuszanie ich za pomocą radia. Mi leki pomogły się pozbyć omamów słuchowych. Jeśli się zdarzają, to przeważają u mnie te rzekome, np. pod wpływem stresu i zagłuszam je słuchając np. radio internetowe, pomagam sobie hydroksyzyną, jak już nie mogę wytrzymać z tymi napadami paniki, jakie czasem miewam.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Blue89
bywalec

Post autor: Blue89 »

...
ODPOWIEDZ

Wróć do „głosy”