reinkarnacji nie ma, NIe chciałbyś cierpieć jak Chrystus.bezsensick2 pisze: ↑pt maja 22, 2020 8:44 pm A jeśli nie wierzysz w reinkarnację to ubolewam nad tym...
Co do męki Chrystusa to ci powiem że wolałbym przeżyć 48 godzin biczowania i ukrzyżowania niż 17 lat schizofrenii które przeżyłem a te 17 lat to jeszcze nie koniec...jeszcze ponoszę w ciele, okrutnego potwora Boga , dręczyciela i wroga duszy...
BÓG-WRÓG
Moderator: moderatorzy
Re: BÓG-WRÓG
Może być dalej jakieś inne śmiertelne bydlę.

W jakiś sposób ktoś zostaje sobą, ciągle i teraz, pomimo śmierci powszechnej, nieważne w jakiej postaci przecież.
Nie, przeciwko reinkarnacji przemawiać może oprócz zjawisk bariery międzyosobowej i niezależnych równych sobie podmiotów w środku, też brak konkretnych związków przyczynowo-skutkowych, takiej łączności przeszłości z przyszłością, bo wszystko przepada i rozwiewa się nieodwracalnie, brak podróży w czasie i niemożność odzyskania dawnych zdarzeń środowiska, Wszechświata, które były odpowiedzialne za zaistnienie tamtych bytów. Nie ma fizycznego połączenia przeszłości z teraźniejszością.
- Słonecznik1
- bywalec
Alf daj spokój urodziłbyś się w Indiach gadałbyś inaczej zapewne . Gdzieś w arabskim środowisku to inaczej , czy nieprawda?
o reinkarnacji pisze
o reinkarnacji pisze
-
- zarejestrowany użytkownik
Nie zatrybiacie mościa schizofrenicy, wypowiadacie się nieprecyzyjnie i bredzicie..Czy ja mówiłem że chciałbym cierpieć jak Chrystus?Czy też może ja powiedziałem że "wolałbym"?.Myślałem że jesteście inteligentniejsi, że tak jak ja widzieliście Boga...że pokrewne dusze i te sprawy a tu Jak to mawia Paździoch:"Z Wami rozmowa to jak z dupą w nocy..."
- Słonecznik1
- bywalec
rzeczywiście smieszyły mnie twoje argumenty . Skojarzyłeś mi sie
- Słonecznik1
- bywalec
rozśmieszyło mnie i to jest w sumie prawda jak Bóg olewa często ludzi
- Słonecznik1
- bywalec
chociaż w sumie jest on tu niemal niewidzialnie jak wielkie pole gry między dobrem a złem
Chrystus ponoć wziął na siebie winy wszystkich ludzi. Nie wiem czy Bezsensick2 chciałbyś znaleźć się w jego sytuacji. Przychodzi Bozia co chwila i mówi: A teraz narodził się taki czy owaki, a to morderca, a to pedofil, a to ludobójca z okresu II wojny światowej, a to Radowan Karadzić, a to Bin Laden, a to znowu upierdliwy sąsiad, który grzeszy ile wlezie.
i nie mógłbyś odpowiedzieć: "A co mnie to obchodzi. To jakiś obcy ...., to nie moja wina".
A jednostkowe cierpienie psychoz i głosów w schizofrenii da się złagodzić odpowiednimi lekami, zdrowym trybem życia, psychoterapią.
i nie mógłbyś odpowiedzieć: "A co mnie to obchodzi. To jakiś obcy ...., to nie moja wina".
A jednostkowe cierpienie psychoz i głosów w schizofrenii da się złagodzić odpowiednimi lekami, zdrowym trybem życia, psychoterapią.