Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki...

Tu znajdują się inne popularne tematy nie związane ze schizofrenią.

Moderator: moderatorzy

kruczy
zaufany użytkownik

Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki...

Post autor: kruczy »

"Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy lek niewłaściwie stosowany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu"...

Czy zgadzacie się, że przez formę radiową tej informacji (cała treść przeczytana w kilka sekund i brzmiąca jak jakiś niezrozumiały warkot)brzmi ona wręcz jak otwarta kpina skierowana w
stronę słuchaczy. Mnie osobiście taki sposób prezentowania reklam przeraża.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Re: Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki...

Post autor: Maksymiliana »

Niezły masz zapłon.... ten tekst jest emitowany od jakiś 12 lat, a ty dopiero dziś skapnąłeś się że takie coś istnieje? xd

I nie warkot tylko ma być odczytana w języku polskim w sposób wyraźny i trwać nie mniej niż 8 sekund - taki jest tekst rozporządzenia ministerstwa zdrowia i reklamodawcy się do tego stosują.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
kruczy
zaufany użytkownik

Maksymiliana pisze: wt lut 04, 2020 2:29 pm Niezły masz zapłon.... ten tekst jest emitowany od jakiś 12 lat, a ty dopiero dziś skapnąłeś się że takie coś istnieje? xd

I nie warkot tylko ma być odczytana w języku polskim w sposób wyraźny i trwać nie mniej niż 8 sekund - taki jest tekst rozporządzenia ministerstwa zdrowia i reklamodawcy się do tego stosują.
Taak tekst jest od dawna ale w radiu słyszę go w takiej przyśpieszonej wersji od niedawna.
Właśnie chodzi o to, że nie jest wyraźny albo mi się coś w głowie przestawia, bo gdybym
go wcześniej nie znał to nie zrozumiałbym co mówią. Postaram się znaleźć w necie.
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Nie może być niewyraźny, jest rozporządzenie które jasno mówi ile ma trwać.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
kruczy
zaufany użytkownik

Maksymiliana pisze: wt lut 04, 2020 2:44 pm Nie może być niewyraźny, jest rozporządzenie które jasno mówi ile ma trwać.
minimum jest 8 sekund, a czy jesteś pewna czy w przypadku wszystkich produktów farmaceutycznych tekst ma taką samą długość jak pierwotnie 12 lat temu?
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Tak, jestem pewna, że to ma być 8 sekund, tak jak już pisałam - taki jest tekst rozporządzenia.
No wiesz, produkty które są opatrzone tymi opisami to zdaje mi się leki.
kruczy
zaufany użytkownik

no ok, gupi jestem, do zamkniecia
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Generalnie w reklamach radiowych 8 sekund jest dla tej informacji i dosłownie ja wiem... 2 czy 3 sekundy na opis produktu, który właśnie może brzmieć jak zepsuty tranzystor i warkot.
kruczy
zaufany użytkownik

No właśnie, to jak nie ma dość czasu na taki komunikat w reklamie , to wszystko idzie w stronę legalności komunikatów podprogowych.
Zgody do zaśmiecania nam podświadomości niepotrzebnym szajsem. Wiem, nie odkryłem Ameryki, ale nie wierzę że tylko ja odbieram w tym 2-3 sekundowy warkocie złowieszczy chichot decydentow tego systemu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „tematy dowolne”