Abilify.. Skutki uboczne..

aripiprazol

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Peter
zaufany użytkownik

Re: Abilify.. Skutki uboczne..

Post autor: Peter »

Mam takie pytanie... Czy branie wieloletnie Abilify przyczyniło się u kogoś ewidentnie do powstania cukrzycy?
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

Po pół roku od odstawienia abilify mogę swobodnie pociągiem jeździć. Wcześniej na tym leku to prawie mdlałem jak pociąg ruszał czy hamował a nawet przy srętach na łukach było mi niedobrze. Teraz mogę jezdzić i siedzieć przez parę godzin na krześle. Wcześniej nawet z siedzeniem dłuższym był problem krążeniowy. To wszystko od zatrucia serca i złej pracy lewej komory.
Rukia
bywalec

Post autor: Rukia »

Ja mam taki rwany sen po abilify ( wydaje mi się, ze to jego wina) a może to ogólnie po wszystkich neuroleptykach? Już nie pamiętam dobrze, co który powoduje, klika różnych brałam...

Niby wydaje się to nic takiego, ale moze dac w kość...kiedyś spałam jak suseł...teraz staram się zeby lapek chodził całą noc, bo jak się budzę co jakis czas i cisza to mam straszne lęki ze ktoś stoi na balkonie, zaraz się włamie itp...

Wydaje mi się ze apetyt tez jest trochę zwiększony po nim, nie tak strasznie jak olanzapina, ale jednak...

Aktywizacji nie zauważam... :? Wręcz przeciwnie ciągłe i stałe zmęczenie, anhedonia, ale to znowuż może tak mam po wszystkich neuroleptykach...może to zresztą sama choroba jest... nikt mi nie powie na 100 proc.

Objawy pozytywne zwalcza u mnie 100 proc. ale to tak jak wszystko co brałam oprócz pierwszych dawek leków...

Bardzo delikatne dyskinezy w postaci ruchów zębów, zgrzytania...ale to znowuż chyba mam po wszystkich lekach...
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: pycioslawa »

Ja za pierszym razem, kiedy bralam arypiprazol w dawce 15mg, mialam akatyzje i silny swiatlowstret. Nawet wieczorem musialam przesiadywac w okularach przeciwslonecznych. Teraz biore 30mg i nie zauwazam skutkow ubocznych.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Rukia pisze: pn mar 25, 2019 7:09 pm

Niby wydaje się to nic takiego, ale moze dac w kość...kiedyś spałam jak suseł...teraz staram się zeby lapek chodził całą noc, bo jak się budzę co jakis czas i cisza to mam straszne lęki ze ktoś stoi na balkonie, zaraz się włamie itp...

Jest to poważny objaw i bardzo kosztowny w prąd.Chyba też charakterystyczny dla schizofrenii,bo już kiedyś jedna na jednym czacie też o takim czymś pisała ona spała z włączonym tv.

Lęki rozwiązuje się na terapii.W lękach też sen będzie niespokojny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „abilify”