Pytanie czy jest tu ktoś ....

Moderator: moderatorzy

Pytanie

Pytanie czy jest tu ktoś ....

Post autor: Pytanie »

kto uważa psychiatrów za hochsztaplerów(zazwyczaj nieświadomych tego faktu) ? czy też sami chorzy(wierzący) lub wierzący w istnienie chorób psychicznych (tj. czegoś więcej poza uwarunkowaniem w otoczeniu)...

proszę tylko o odpowiedzi osób, które w tzw. lekarzy psych. i psychiatrię nie wierzą...
Awatar użytkownika
Jolanta
zaufany użytkownik

Post autor: Jolanta »

:wink: Najpierw trzeba uwierzyć w siebie. A potem reszta przyjdzie w psychiztrów nie wierze ale słucham co do mnie mówi lekasz i staram się mu zaufać tylko dzięki zaufaniu może nawiązać się współpraca a jak współpraca to lepszy dobór leków lepszy kontakt i wszystko na dobrej drodze. Lekarze nie siedzą w naszej głowie więc trzeba im pomóc nas poznać i poznać im nasz problem wtedy znajdziemy napewno dobrą i fachową pomoc Ja w to wierze.
Gość

Post autor: Gość »

Najpierw trzeba uwierzyć w siebie...
toć, rzeczeni psych*** twierdzą, że najpierw trzeba uwierzyć w nich...
współpraca a jak współpraca to lepszy dobór leków lepszy kontakt i wszystko na dobrej drodze. Lekarze nie siedzą w naszej głowie więc trzeba im pomóc nas poznać i poznać im nasz problem wtedy znajdziemy napewno dobrą i fachową pomoc Ja w to wierze.
ty, może i chcesz w to wierzyć, ale "logika mózgu" nigdy ci na to nie pozwoli - no chyba, że leki zrobią z Ciebie "warzywko"...

- jeżli, rzeczywiście w to wierzysz, a nie poprostu jesteś samotna...
Awatar użytkownika
Jolanta
zaufany użytkownik

czyć na Bogu Oj cos czuje że masz dzisiaj Wiki gorszy dzień. Ale ja i tak Cię lubie
Gość

No kurcze znówu coś spie...łam Wędrówkę po stronach o Bogu zakończyłam trzy lata temu do kościoła nie chodzę od momentu tej sprawy z tym księdzem bo uznałam że tu coś nie gra że ja mam wyrzuty sumienia za coś czego nie zrobiłam swiadomie. Dlatego jeśli chodzi o Boga nikogo nie będe nakłaniać do tego aby wierzył lub nie wierzył w niego. Religia to prywatna sprawa każdego. Ja szanuje prywatność.
Gość

Do Gościa

Wierze ale samotna też czasem się czuje.
pytanie

Post autor: pytanie »

... kto uważa psychiatrów za hochsztaplerów(zazwyczaj nieświadomych tego faktu) ? czy też sami chorzy(wierzący) lub wierzący w istnienie chorób psychicznych (tj. czegoś więcej poza uwarunkowaniem w otoczeniu)...

proszę tylko o odpowiedzi osób, które w tzw. lekarzy psych. i psychiatrię nie wierzą...

Wiki i Jolu, załóżcie sobie może jakiś temat i tam "wydrapcie sobie oczy" ... - dziękuję

Moje pytanie wynika z chęci pogadania sobie z kimś na poziomie, chętnie poznam ludzi o poglądach zgodnych z rzeczywistością. Zbyszek założył bardzo fajne forum i choć jego poglądy uważam za niedorzeczne, to On sam jest na tyle uczciwy, że nawet przy tak naiwnych jego poglądach nie czyni to szkody jakości forum... Jesli więc znalazły by się osoby, o których pisałem wyżej - myślę, że wówczas można byłoby poprosić Zbyszka o założenie dla ewentualnych nas nowego działu pt. np. "Wiedza o psychiatrach i innych hochsztaplerach - metody obrony przed agresją zindoktrynowanego społeczeństwa" ...

Taki jest cel mojego postu, jeszcze raz więc proszę osoby niezainteresowane tj. o zaburzonym postrzeganiu rzeczywistości, o nieodpowiadanie na ten post, zaś osoby "na poziomie" proszę o jasną deklarację.
Awatar użytkownika
Jolanta
zaufany użytkownik

Dla Wiki

Obrazek
Awatar użytkownika
Jolanta
zaufany użytkownik

Do gosćia

Widze że chcesz sobie porozmawiać poważnie jeśli tak to ok nie musisz z tego powodu obrażać mnie lub Wiki
pytam

Post autor: pytam »

z tego powodu obrażać mnie lub Wiki
- Ciebie i Wiki ?, konkretnie, nie miałem zamiaru obrażać... - przepraszam

reszta, zaś np. "o ludziach na pozimie" jest uważam, równie dobra jak mówienie, "o ludziach chorych, którzy nie rozumieją tego, że powinni sie leczyć", a aroganckie rozmowy o nich, lub co gorsza z nimi sprowadzają sie jedynie do typowych argumentów ad. persona - które, powszechnie uznawane jest za bezczelność - oczywiście w stosunku do tzw. chorych jest normą, a nawet "pomocą" aby "chory zrozumiał..." - i tu nie widzę powodu nikogo przepraszać.... :lol:

przypomnę:

....Moje pytanie wynika z chęci pogadania sobie z kimś na poziomie, chętnie poznam ludzi o poglądach zgodnych z rzeczywistością. Zbyszek założył bardzo fajne forum i choć jego poglądy uważam za niedorzeczne, to On sam jest na tyle uczciwy, że nawet przy tak naiwnych jego poglądach nie czyni to szkody jakości forum... Jesli więc znalazły by się osoby, o których pisałem wyżej - myślę, że wówczas można byłoby poprosić Zbyszka o założenie dla ewentualnych nas nowego działu pt. np. "Wiedza o psychiatrach i innych hochsztaplerach - metody obrony przed agresją zindoktrynowanego społeczeństwa" ...
Awatar użytkownika
Jolanta
zaufany użytkownik

Nie będe z tobą dyskutować ale rzeczywistość może być dla każdego różna. Miej to na uwadze że każdy może ją inaczej spostrzegać
Awatar użytkownika
Jolanta
zaufany użytkownik

Masz stronę Wiki też chętnie przeczytam
pytam

Post autor: pytam »

Wiktoria pisze:Fajnie byłoby gdybyś się zarejestrował, inaczej rozmawiałoby się z Toba, bo podałeś ciekawy temat
tak, zarejestruje się - póki co moje hasło coś nie działa ... dzięki za zainteresowanie tematem - przynajmniej jedna osoba, a nie mózg i neuroprzekaźniki, które innymi rządzą - może ktoś jeszcze sie znajdzie...
k4m1l
bywalec

Re: Pytanie czy jest tu ktoś ....

Post autor: k4m1l »

Pytanie pisze:kto uważa psychiatrów za hochsztaplerów(zazwyczaj nieświadomych tego faktu) ? czy też sami chorzy(wierzący) lub wierzący w istnienie chorób psychicznych (tj. czegoś więcej poza uwarunkowaniem w otoczeniu)...

Ja tam powiem jedno dzisiaj bylem u psychiatry(pierwszy raz) i zostalem calkowicie zignorowany, nie dosc ze to byla znajoma rodziny :? to jeszcez podczas rozmowy ze mna ciapala jablko, pozniej jak zjadla to tak dziwnie rece trzymala(tak nie naturalnie), wogóle dziwni to ludzie(??), naprawde bardzo ciezka to byla dla mnie rozmowa, jeszcze nikt tak mnie nie zignorowal...
Better to ask a dumb question, then to not ask it and stay dumb.
Awatar użytkownika
Jolanta
zaufany użytkownik

Ja też się chętnie będe włanczać w waszą dyskusję. Nawet na poważnie
Gość

))

A ja powiem że z psychiatrami bywa coś nie tak czasem człowiek ma zwykłe załamanie a oni choroby szukają a wtedy można krzywde człoiekowi zobić prykując w niego jakieś leki
Awatar użytkownika
tom76
zaufany użytkownik

Psychiatra-lekarz czy hochsztapler

Post autor: tom76 »

Czy psychiatra-hochsztapler to człowiek,który każe brać tabletki,ale nie leczy choroby,tylko utrzymuje chorego przy życiu i swoją pracę?
Kiedy ktoś jest chory psychicznie?
Co to jest załamanie?
Co to jest obniżenie nastroju?
sad_grey
bywalec

Post autor: sad_grey »

ja wlasnie wrucilem od psyhologa, dzis muwilem mu patrzac prosto w twarz bo wydawalo mi sie w wczesniejszyh spotkan ze tego oczekiwal tym razem jednak bylo inaczej nisz zwylke a to dlatego ze opowiadalaem mu kilka szczeguluw z wczorajszego dola niewiem czy ta mina to bylo powstrzymywanie sie przed placzem czy zwykle spojrzenie na debila, bardziej przypominalo to pierwsze ale poza tym nie pokazal zadyh uczuc czy tesz nei icenil mnie. wydawalo mi sie ze taki czlowiek przyjmuje wszystko co sie mu muwi bes mrugniacia ;)
www.pajacyk.pl klikac na brzuh to daje 5groszy na dzieci jakies tam biedne
czesc
gość
zarejestrowany użytkownik

Re: Pytanie czy jest tu ktoś ....

Post autor: gość »

Pytanie pisze:kto uważa psychiatrów za hochsztaplerów(zazwyczaj nieświadomych tego faktu) ? czy też sami chorzy(wierzący) lub wierzący w istnienie chorób psychicznych (tj. czegoś więcej poza uwarunkowaniem w otoczeniu)...

ja
Ostatnio zmieniony wt mar 28, 2006 7:05 pm przez gość, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „antypsychiatria”