Szukam partnera

Uwaga: Ten dział jest widoczny w całym internecie. Ogłoszenia niewidoczne dla googla proszę umieszczać w podobnym dziale w "dla zarejestrowanych".

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: zamieszczone tu ogłoszenia są widoczne w całym internecie.
to_ja
zaufany użytkownik

Szukam partnera

Post autor: to_ja »

Hej. Jak w temacie:) Uwielbiam czatować, skypować, rozmawiać.

Trochę o sobie, mam 32 lata, jestem zodiakalnym bliźniakiem, mam włosy średni brąz aktualnie po szyję, metr 67 wzrostu, brązowe oczy. Jestem dobrze wykształcona. Jeszcze przed chorobą ukończyłam dwa kierunki studiów dziennych, rok studiowałam zagranicą. Potem przyszła choroba, nadal zmagam się z wiarą we własne urojenia więc partner musiałby to zaakceptować.

Ostatni rok spędziłam w Anglii, teraz wróciłam i zamieszkuję obecnie u rodziny woj. małopolskie. Umiem biegle Angielski, w Zjednoczonym Królestwie mam znajomych, przyjaciół i sama byłam tam nie raz, czy to w odwiedziny, czy mieszkając bądź pracując. Aktualnie jestem w Polsce ale nie wiem co zrobię dalej (czy znajdę partnera tutaj, który mnie zatrzyma? :) Zastanawiam się nad zrobieniem jakiegoś kursu albo niemieckiego albo programowania (oszczędności mam na tylko jeden kurs). I dalej szukanie pracy, jak nie wyjdzie w Polsce to pewnie uderzę spowrotem Anglia, Szkocja albo Niemcy (jeśli zrobię kurs).

Szukam kogoś podobnego do mnie kto dobrze w miarę funkcjonuje mimo choroby i stara się sobie życie poukładać. Dojechać w różne miejsca w Polsce to dla mnie nie problem ale wolałabym szczerze aby to był zakres od Krakowa po Zakopane, Katowice, Wrocław i Warszawę ( nie wszędzie ode mnie dojechać łatwo ale teraz jeździ autobus nawet do Kołobrzegu - okres wakacyjny ;) A poza tym oczekuję samodzielności od potencjalnego partnera (tak, jak ja staram się być samodzielna). Oznacza to, że na przykład szukanie pracy czy dojechanie w różne rejony Polski czy Europy to nie problem dla mnie więc dla Ciebie też nie powinien być problemem ;)

Chciałabym założyć rodzinę, mieć dzieci. Proste a tak trudne zarazem. Ale może się uda jeśli znajdziesz się Ty ;)

Poza tym uwielbiam zakupy, moja pasja to ciuchy, pościele, koce i ....pieczenie ciast :) Gotować nie lubię, piec tak.

Jeśli chcesz poznać mnie bliżej, napisz pw.

Pozdrawiam, typasek :)
Awatar użytkownika
Marlon
zaufany użytkownik
Status: Rencista

Re: Szukam partnera

Post autor: Marlon »

Super opis.Powodzenia.
to_ja
zaufany użytkownik

dzięki Marlon :)
Awatar użytkownika
Chwast
zaufany użytkownik
Status: Mój kotunio filemon

Post autor: Chwast »

Spokojnie możesz założyć sobie konto na jednym z portali randkowych, nie musisz pisać odrazu, że masz schizofrenie, a np. epizod depresyjny albo coś gdyby ktoś zapytał.
blablabla
Awatar użytkownika
Piotrek443
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Piotrek443 »

Hej. Ja tez jestem z małopolskiego. Możemy porozmawiać na priv i poznać się jeśli chcesz.
Awatar użytkownika
manshero
bywalec

Post autor: manshero »

Opis niezly. Znajdz tu sobie czlowieku zwykla DZIEWUCHE jak wkolo same DAMY :( :eusa-violin:
Ja nie nadaje sie na to SATANOWISKO.
"Jak podajesz najlepszemu przyjacielowi nóż, to zawsze trzymając za ostrze, rękojeścią w jego stronę i drugą ręką blokując możliwość zadania przez niego ciosu prosto w serce."
Luc84
bywalec

Post autor: Luc84 »

Ja szukam partnerki, odległość może i nawet ok, zależy jeszcze gdzie w Małopolsce, ale nie interesuje mnie żaden wyjazd za granicę za pracą, a mieszanka schizofrenii, nadmiernej ambicji i chęci rozmnażania się to recepta na potencjalne kłopoty dla kandydata.
ghost
zaufany użytkownik

Post autor: ghost »

Tez z checia bym gdzies wyjechal byle nie do Anglii, mieszkalem tam przez 6 lat. Nie wiem po co tu to pisze bo partnerki nie szukam... chociaz... :mrgreen:
Życie sypie rany solą, solą
My musimy odnaleźć tą silę w sobie by żyć
Chociaż tak kurewsko bolą, tak bolą
Ty zaciśnij zęby bracie siostro i dalej idż
to_ja
zaufany użytkownik

Luc84 pisze:Ja szukam partnerki, odległość może i nawet ok, zależy jeszcze gdzie w Małopolsce, ale nie interesuje mnie żaden wyjazd za granicę za pracą, a mieszanka schizofrenii, nadmiernej ambicji i chęci rozmnażania się to recepta na potencjalne kłopoty dla kandydata.
Luc84 nie uważam, żeby szukanie pracy w Polsce albo zagranicą było nadmierną ambicją. Posiadanie dzieci również. Jeśli chcesz kogoś tylko do bzykania, to sorry ale nie ja.
to_ja
zaufany użytkownik

ghost pisze:Tez z checia bym gdzies wyjechal byle nie do Anglii, mieszkalem tam przez 6 lat. Nie wiem po co tu to pisze bo partnerki nie szukam... chociaz... :mrgreen:
Ghost fajny post :) Zawsze można pomyśleć o innym miejscu, ja też nie wiem czy wogóle ani kiedy ewentualnie wyjadę ani gdzie. Najpierw muszę się podszkolić, podciągnąć kwalifikacje i taki mój cel. A szukasz czy nie szukasz w końcu? :P Może coś by z tego wyszło między nami ;) Kto wie....
Luc84
bywalec

typasek pisze:
Luc84 pisze:Ja szukam partnerki, odległość może i nawet ok, zależy jeszcze gdzie w Małopolsce, ale nie interesuje mnie żaden wyjazd za granicę za pracą, a mieszanka schizofrenii, nadmiernej ambicji i chęci rozmnażania się to recepta na potencjalne kłopoty dla kandydata.
Luc84 nie uważam, żeby szukanie pracy w Polsce albo zagranicą było nadmierną ambicją. Posiadanie dzieci również. Jeśli chcesz kogoś tylko do bzykania, to sorry ale nie ja.
Ale ja mam póki co pracę w Polsce. Za minimalną krajową, ale dopóki mnie nie zwolnią to nie szukam innej, bo zajęcie mi odpowiada i mam dobry dojazd. A do pracy gdzie trzeba zapieprzać się nie nadaję, bo jestem z natury powolny i niezbyt energiczny. Choruję natomiast na osobowość schizoidalną, więc prace kontaktowe też odpadają, stąd jak jest znośnie z pracą to nie zmieniam, bo mam ograniczony zakres dostępnym dla mnie płac, a nie chciałbym z kolei pracować w ochronie albo przy sprzątaniu.

Nie szukam tylko do seksu, po prostu nie jestem miłośnikiem dzieci, a znałem też już parę schizofreniczek i żeby zdecydować się z chorą dziewczyną na dziecko to musiałbym ją znać dosyć długo, żeby się przekonać że panuje w wystarczającym stopniu nad swoją chorobą, na tyle że nie wywinie mi potem jakiegoś numeru. Zresztą nawet ze zdrową dziewczyną jest ryzyko że szuka tylko kogoś by złożyć jaja, a potem będzie miała faceta gdzieś.
to_ja
zaufany użytkownik

Fair enough. Rozumiem. Ja też pewnie będę szukać pracy w Polsce najpierw, może też znajdę jakąś za minimalną krajową, kto wie. Ale to może być trudne bo wynajem mieszkania w dużym mieście kosztuje.
Ale już się rozglądam za możliwymi opcjami. Umówiłam sie na 18-ego lipca do lekarza na wizytę, chcę też znaleźć psychoterapię, najlepiej indywidualną a może zapiszę się na oddział dzienny i do tego mieszkanie chronione. Zobaczymy. To by rozwiązywało problem mieszkania w dużym mieście, ale nie wiem jakie są warunki przyjęcia do takiego hotelu. Może więcej się dowiem w poniedziałek jak zadzwonię albo 18-ego jak porozmawiam z moim psychiatrą. Minus mieszkania zagranicą jest taki że jak sie nie pojedzie tam, gdzie ma się znajomych, to człowiek jest cholernie samotny. Psychoterapia teraz to po to, żeby przegadać moje urojenia i sobie z nimi poradzić a lekarz żeby zmienić mi leki, bo po tych, co teraz biorę, też jestem bardzo powolna jak Ty. Może jednak nie przekreślaj mnie tak od razu z początku, co? ;) Poznajmy się najpierw lepiej a kto wie, co z tego wyniknie :)
Luc84
bywalec

Spoko, tylko że na razie otrzymałem tutaj przed chwilą ciekawą ofertę z moich bliskich okolic ;)

Za minimalną krajową ciężko niestety utrzymać mieszkanie, jeśli nie ma się komunalnego lub czegoś własnościowego z niskim czynszem. Można wynajmować pokój, ale nie każdemu takie coś odpowiada.

Aczkolwiek znałem kiedyś krótko niedowidzącą dziewczynę, która miała tylko rentę socjalną i dostała od miasta maleńką kawalarkę i jakoś sobie radziła, choć renta socjalna to chyba 640 zł tylko.

Ale jak znasz biegle angielski to możesz szukać jakiejś pracy biurowej związanej z kontaktami z zagranicą.
ghost
zaufany użytkownik

Post autor: ghost »

typasek pisze:
ghost pisze: Ghost fajny post :) Zawsze można pomyśleć o innym miejscu, ja też nie wiem czy wogóle ani kiedy ewentualnie wyjadę ani gdzie. Najpierw muszę się podszkolić, podciągnąć kwalifikacje i taki mój cel. A szukasz czy nie szukasz w końcu? :P Może coś by z tego wyszło między nami ;) Kto wie....
Chyba jednak szukam :P , tylko ostatnio jestem bierny jezeli o to chodzi. Daje zielone swiatlo i wolna reke losowi, a co przyniesie, tego nie wiem (pelny spontan) ;)
Życie sypie rany solą, solą
My musimy odnaleźć tą silę w sobie by żyć
Chociaż tak kurewsko bolą, tak bolą
Ty zaciśnij zęby bracie siostro i dalej idż
to_ja
zaufany użytkownik

Fajnie :)
to_ja
zaufany użytkownik

Ciągle szukam... Z nowości chodzę na terapię, w przyszłym tygodniu mam wizytę u lekarza psychiatry, załatwiam orzeczenie o niepełnosprawności i przeprowadzam się do Krakowa. :) I szukam pracy w Krakowie.
Awatar użytkownika
Anime
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 45723214

Post autor: Anime »

Powodzenia!
.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

typasek pisze:Aktualnie jestem w Polsce ale nie wiem co zrobię dalej (czy znajdę partnera tutaj, który mnie zatrzyma? :)
Nie zatrzyma. Łaski bez. Puści. :)
I po co wracasz do biedy w Polsce? Niemiecki i wal na Zachód zanim Deutschland wywali Polskę z Unii i zamknie granice i serca swoich zamożnych Liebhaberów dla słowiańskich panien.
W Polsce na pewno nikt Cię nie zatrzyma w ten sposób, jaki masz na myśli. ;)
to_ja
zaufany użytkownik

Anime pisze:Powodzenia!
Dzięki Anime :)
to_ja
zaufany użytkownik

cezary123 pisze:
typasek pisze:Aktualnie jestem w Polsce ale nie wiem co zrobię dalej (czy znajdę partnera tutaj, który mnie zatrzyma? :)
Nie zatrzyma. Łaski bez. Puści. :)
I po co wracasz do biedy w Polsce? Niemiecki i wal na Zachód zanim Deutschland wywali Polskę z Unii i zamknie granice i serca swoich zamożnych Liebhaberów dla słowiańskich panien.
W Polsce na pewno nikt Cię nie zatrzyma w ten sposób, jaki masz na myśli. ;)
Nie przeczytałeś późniejszych postów...póki co zostaję w Polsce i szukam pracy w Krakowie, załatwiam orzeczenie.
A skąd ta pewność, że nie znajdę nikogo kto by mnie zatrzymał? :P I czemu mnie stąd (z Polski) wyganiasz?
ODPOWIEDZ

Wróć do „szukam znajomości”