Nie jestem na 100 % pewny ale istnieje chyba taka możliwość. Ja z lekami musze brać 3x dziennie 10 mg propranololu. Mam ciśnienie książkowe, puls też.andrzej1984 pisze:Witam,
Mam pytanie czy rispolept zwięskza ćisnienie, bo od paru dni mam 150 na 110 puls 150.
rispolept
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Re: rispolept
- andrzej1984
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Witam,
Biorę rispolep consta co 2 tyg 50mg plus 4mg dziennie tabletki od ka zaczął działać z tego powodu się cieszę, ale jestem bardzo senny spię po 12 godz co jest odwrotnością bo miesiąc wcześniej nie spałem w ogóle Czy mam mysęłc o zmianie leku czy porostu odespać i mi przejdzie na silniejszej dawce mnie trzęsło
Pozdrawiam
Biorę rispolep consta co 2 tyg 50mg plus 4mg dziennie tabletki od ka zaczął działać z tego powodu się cieszę, ale jestem bardzo senny spię po 12 godz co jest odwrotnością bo miesiąc wcześniej nie spałem w ogóle Czy mam mysęłc o zmianie leku czy porostu odespać i mi przejdzie na silniejszej dawce mnie trzęsło
Pozdrawiam
To nie schizofrenia jest problemem tylko przeszkody napotykane w sercach naszych bliźnich.
Może jak odstawisz tabletki to senność przejdzie. Ja odstawiłem tabletki po 2 tyg jak zacząłem brać w zastrzyku. Jak lek działa to warto się przemęczyć i poczekać.
Na ketrelu też miałem na początku senność która przeszła, inaczej było natomiast z zeldoxem który mnie usypiał zawsze, ale spałem po nim nie dużo.
Na ketrelu też miałem na początku senność która przeszła, inaczej było natomiast z zeldoxem który mnie usypiał zawsze, ale spałem po nim nie dużo.
- andrzej1984
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedź tabletek nie mogę odstawić ponieważ sam zastrzyk nie daje rady i dopiero po dodaniu tabletek poczułem się dobrze.
To nie schizofrenia jest problemem tylko przeszkody napotykane w sercach naszych bliźnich.
A na ile czujesz się dobrze, na 100% ? Dużo leków już sprawdziłeś? Na twoim miejscu jeśli ci ta senność przeszkadza i jeśli nie wypróbowałeś jak do tej pory dużo leków to bym zmienił. Chyba, że jest to jeden z nielicznych który na Ciebie działa wtedy bym przy nim pozostał.
Strasznie dużą dawkę bierzesz tego rispoleptu. Ja przy takiej dawce na dłuższą metę to bym chyba nie wyrobił zresztą brałem Conste 50 mg przez 4 miesiące i zle się czułem nawet bardzo kiepsko się czułem po prostu nie dało się w miarę normalnie funkcjonować.andrzej1984 pisze:Witam,
Pozdrawiam
A co do senności to ja przy dawce obecnej czyli 37,5 mg śpię dużo. Rano nie mogę się dobudzić jestem senny nawet po 2 godzinach od wstania z łóżka.
Nie wiem ? ... jak bym musiał rano o 5:00 wstawać do pracy to chyba bym nie wyrobił.
Dla tego coś mi się wydaje, że ta senność u Ciebie może ci się utrzymywać bo dawka rispoleptu jaką bierzesz jest po prostu bardzo duża.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
Matt a czy Tobie lekarz nie robił problemów jak zszedłeś na 37.5 mg? Ja chciałem zmniejszyć to mi lekarz powiedział, że ta dawka 50 jest najskuteczniejsza. Nie pomyślałem wtedy o tym, ale mógł chociaż na próbę zmniejszyć.
Lekarz nie robił mi żadnych problemów jak prosiłem go o zmianę dawki na 37.5. Może tylko tak popatrzył się na mnie bardziej ostro żeby nie było za jest taki potulny i na wszystko się zgadza co zaproponuje hehe...ale tak to luzik.
No i dużo lepiej czuje się na tej mniejszej dawce a co najważniejsze objawy choroby nie wróciły
No i dużo lepiej czuje się na tej mniejszej dawce a co najważniejsze objawy choroby nie wróciły
- andrzej1984
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
leonidas pisze:A na ile czujesz się dobrze, na 100% ? Dużo leków już sprawdziłeś? Na twoim miejscu jeśli ci ta senność przeszkadza i jeśli nie wypróbowałeś jak do tej pory dużo leków to bym zmienił. Chyba, że jest to jeden z nielicznych który na Ciebie działa wtedy bym przy nim pozostał.
Po takiej dawce czuję się w % na 95% dobrze, wypróbowałem już dużo leków. Jeszcze tydzien temu brałem dawkę w tabletkach 12mg
Dlatego takie silne dawki bo robiłem sobie krzywdę. miałem myśli samobójcze, awanturowałem się terroryzowałem rodzinę.
Pozdrawiam
-
- zaufany użytkownik
rispolept 12 mg w tabletkach??????
- andrzej1984
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
3tabletki po 4mg na dobę
-
- zaufany użytkownik
nie chce mi się wierzyć... kto ci to przepisał? konował?
- andrzej1984
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
oprócz takiej dawki rispolepu brałem jeszcze chlorprotixen 50mg 4 tabletki po 3 razy dziennie i dot ego lorafen lub relanium
I teraz jeszcze biorę półtorej abilify
I teraz jeszcze biorę półtorej abilify
Dziwne, że jesteś jeszcze w stanie to pisać. Konsultowałeś się z innym lekarzem?
- andrzej1984
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Na początku jakiś miesiąc nie potrafiłem wstać z łóżka, ale z dnia na dzień wszystko zaczęło wracać do normy i tak pozostało. Gdy wezmę lorafen to już nie jestem wstanie nic napisać nawet się załatwić leże jak zbity pies. na szczęście lorafen tylko doraźnie Konsultowałem się już z 6 lekarzami każdy mi przypisuje końskie dawki i to nie raz od razu po 2-3 leki nowe na raz i potem nie wiadomo który źle na mnie działa.
jedynie po tej dużej dawce rispoleptu mnie trzęsło i tylko dlatego mi lekarz zmniejszył dawkę ale nadal wyglądam i poruszam się jak stary dziadek
Pozdrawiam
jedynie po tej dużej dawce rispoleptu mnie trzęsło i tylko dlatego mi lekarz zmniejszył dawkę ale nadal wyglądam i poruszam się jak stary dziadek
Pozdrawiam
Mi też pewna lekarka mówiła, że potrzebuję dużych dawek. Poszedłem
do innego i jestem teraz od dłuższego czasu na minimalnej. Nie wiem,
może nie miałeś szczęścia albo faktycznie masz bardzo silne objawy
wymagające takiego leczenia. Ja na zaledwie 5 mg Rispoleptu ledwo mogłem
funkcjonować. Teraz jestem na Abilify.
do innego i jestem teraz od dłuższego czasu na minimalnej. Nie wiem,
może nie miałeś szczęścia albo faktycznie masz bardzo silne objawy
wymagające takiego leczenia. Ja na zaledwie 5 mg Rispoleptu ledwo mogłem
funkcjonować. Teraz jestem na Abilify.
- andrzej1984
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Rożnego rodzaju miałem jazdy widziałem jak jakieś dzieci stały nad moim łóżkiem i się modliły dotykały mnie.
Widziałem Jezusa który chciał mnie zabrać ze sobą a ja się nie dawałem kopałem uderzałem nogami by tylko mnie nie zabrał.
Broniłem się od róznego rodzaju zjaw które mnie straszyły chodziły za mną drażniły i dokuczały
Robiłem sobie krzywdę bałem się, że gdy kiedyś się obudzę to zobaczę zamordowana rodzinę .
I te dawki silne dopiero mnie wyprowadziły do takiego stanu jak jestem teraz, kiedyś po pół roku jak było dobrze lekarka zmniejszyła mi dawkę rispoleptu by mnie aktywizować i po miesiącu miałem ponowne jazdy
Pozdrawiam
Widziałem Jezusa który chciał mnie zabrać ze sobą a ja się nie dawałem kopałem uderzałem nogami by tylko mnie nie zabrał.
Broniłem się od róznego rodzaju zjaw które mnie straszyły chodziły za mną drażniły i dokuczały
Robiłem sobie krzywdę bałem się, że gdy kiedyś się obudzę to zobaczę zamordowana rodzinę .
I te dawki silne dopiero mnie wyprowadziły do takiego stanu jak jestem teraz, kiedyś po pół roku jak było dobrze lekarka zmniejszyła mi dawkę rispoleptu by mnie aktywizować i po miesiącu miałem ponowne jazdy
Pozdrawiam
- andrzej1984
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
po zmniejszeniu z dawki 12mg na 4mg nasiliły mi się myśli samobójcze i lęki a było tak pięknie
Co ja mam robić ?
Co ja mam robić ?
Nie wiem po co takie dawki bierzesz tego rispoleptu - 12mg ????
Mnie lekarz mówił że dawka 6-8 mg jest maksymalną dawką. Bo większych dawek nie ma sensu brać bo ich skuteczność jest taka sama jak włąsnie te 6-8 mg na dobę .
Nie wiem może spróbuj jakiegoś innego neuroleptyku !?
Mnie lekarz mówił że dawka 6-8 mg jest maksymalną dawką. Bo większych dawek nie ma sensu brać bo ich skuteczność jest taka sama jak włąsnie te 6-8 mg na dobę .
Nie wiem może spróbuj jakiegoś innego neuroleptyku !?
- andrzej1984
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Nie mam wyjścia, muszę zmienić na inny lek, ale tyko na jaki ja brałem już bardzo dużo tych leków a mi głupio propoonować lekarzowi jaki ma mi dać lek