Moja psychoza to czysta prawda.
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Re: Moja psychoza to czysta prawda.
Nie wierzę w jakieś byty, demony itp. W człowieku jest zło.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
W człowieku jest zło które wypromieniowuje w astral.
W żadnym wypadku nie chciałabym, żeby to zabrzmiało prowokacyjnie, ale widzisz w sobie jakieś zło?
LaDopamina
Tak, daję się wykorzystywać jako nosiciel głosów. Rodzi to gniew a gniew jest wysyłany w astral.
Gniew to nie zło. Gniew może być słuszny, to bardzo potężna emocja, ale niekoniecznie zła.
LaDopamina
- Piotrmanowy-Nick
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: Usunięte
Zło jest na świecie to pewne. Kwestia co rozumiemy pod hasłem zło. Łatwo się zgodzić, ze to np, głód i wojny.
Demonów nie ma, ale każdy wierzy w co chce.
To na co warto zwrócić uwagę na tym forum, to to, ze 90+% to ludzie chorzy, z problemami psychicznymi, w remisjii czy bez. Tutaj pewnie więcej ludzi wierzy w realne, zewnętrzne demony niż gdzie indziej.
I trudno sie dziwić, jesli slyszy czlowiek jakieś głosy, nie wiadomo skąd albo ma rozne urojenia i generalnie mogą sie wydawać różne rzeczy. Ja nie wierzę w demony, chociaz w psychozie, wydawalo mi sie ze w kims diabel jest w przez moment. A jak od czasu jak psychoza minęła, nawet w diabły nie wierzę. Podobnie jak przed psychozą.
Demony kojarzą mi się z czymś bardziej namacalnym, ale to podobne.
Demonów nie ma, ale każdy wierzy w co chce.
To na co warto zwrócić uwagę na tym forum, to to, ze 90+% to ludzie chorzy, z problemami psychicznymi, w remisjii czy bez. Tutaj pewnie więcej ludzi wierzy w realne, zewnętrzne demony niż gdzie indziej.
I trudno sie dziwić, jesli slyszy czlowiek jakieś głosy, nie wiadomo skąd albo ma rozne urojenia i generalnie mogą sie wydawać różne rzeczy. Ja nie wierzę w demony, chociaz w psychozie, wydawalo mi sie ze w kims diabel jest w przez moment. A jak od czasu jak psychoza minęła, nawet w diabły nie wierzę. Podobnie jak przed psychozą.
Demony kojarzą mi się z czymś bardziej namacalnym, ale to podobne.
Najbardziej niezrozumiałe jest to, że w ogóle cokolwiek daje się zrozumieć - Albert Einstein w odniesieniu do Wszechświata
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Gniew już został wypaczony przez ludzkość i często spłyca się do niecnych celów. Nie łatwo doświadczyć zdrowego gniewu.
nic
Gniew jest atrybutem archetypu burzyciela. Tego archetypu w tej rzeczywistości nie ma, pochodzi tam skąd się reinkarnowałem - z wszechświata mocy, w tamtym życiu byłem psychologiem.
-
- zaufany użytkownik
Psycholog niestety mi nie pomoże. Gniew niszczy nasz spokój, to nasz największy wewnętrzny wróg i praktycznie nie mamy innego wroga.
nic
Ten archetyp powinien istnieć ale z przyczyn historycznych go nie ma, na przykład z powodu dawnych mitów biblijnych o bogu który był gniewny.
Za demony odpowiada tłumiony gniew, egzorcyzmy polegają na zamianie frustracji w rozmodlenie to rozpuszcza gniew.
Za demony odpowiada tłumiony gniew, egzorcyzmy polegają na zamianie frustracji w rozmodlenie to rozpuszcza gniew.
-
- zaufany użytkownik
Same modły są dobre, ale nie zmienią naszej rzeczywistości. Są jak trening i chęć wyrażenia zmiany Świata na lepsze.
Demony to nasze najskrytsze tajemnice, ukrywane gdzieś po kątach, najgorsze z prawd. Jak je przeistoczymy w czystość to mamy wyjście z sytuacji.
Demony to nasze najskrytsze tajemnice, ukrywane gdzieś po kątach, najgorsze z prawd. Jak je przeistoczymy w czystość to mamy wyjście z sytuacji.
nic
Demonizujesz demony, nie są najgłębszymi tajemnicami tylko tymi najbardziej uprzykrzającymi życie na co dzień.
Nic o czym często się nie myśli nie ma znaczenia, czasami jednak mogą być zakamuflowane za rzeczami nie mającymi pozornie związku.
Nic o czym często się nie myśli nie ma znaczenia, czasami jednak mogą być zakamuflowane za rzeczami nie mającymi pozornie związku.
Gniew najszybciej pokaże, że coś jest nie tak, tylko nie trzeba go tłumić. W naszej psychice nie ma, niestety, dywanu, pod który można zamieść emocje.
LaDopamina
-
- zaufany użytkownik
O tym się po prostu nie mówi, mało kto widzi swe demony. Demony to istoty zagubione, zapomniały o swojej dobroci jaką potrafią rozświetlać serce.
Ponoć jeden z najgorszych to taki co przysysa się do mózgu i karze człowiekowi jeść mięso.
Gniew to masywne destrukcyjne emocje. Tylko najlepsi wygrają z gniewem. Dywanu nie ma, dobrze jednak go uprać.
Ponoć jeden z najgorszych to taki co przysysa się do mózgu i karze człowiekowi jeść mięso.
Gniew to masywne destrukcyjne emocje. Tylko najlepsi wygrają z gniewem. Dywanu nie ma, dobrze jednak go uprać.
nic
Gniew burzy i rujnuje, pokora buduje.
Pokażcie mi psychologa nie będącego równocześnie egzorcystą który leczy opętania ucząc pokory.
Na schizofrenię i pokora nie pomoże.
Pokażcie mi psychologa nie będącego równocześnie egzorcystą który leczy opętania ucząc pokory.
Na schizofrenię i pokora nie pomoże.
-
- zaufany użytkownik
Pokora daje spokój tak potrzebny przy schizofrenii. Pokora za złe czyny wykonywane od nie mającego początku czasu. I teraz należy spłacić długi karmiczne. Zła karma jeszcze się nie wypaliła.
Mi schizofrenia dała drogę życia. Teraz wiem, że trzeba nad sobą pracować i cieszyć się z życia.
Prezydent to taki obraz czy pomnik. Ładnie wygląda i śpiewa ale mi to nie pomoże, z całym szacunkiem.
Mi schizofrenia dała drogę życia. Teraz wiem, że trzeba nad sobą pracować i cieszyć się z życia.
Prezydent to taki obraz czy pomnik. Ładnie wygląda i śpiewa ale mi to nie pomoże, z całym szacunkiem.
nic
Gniew najprościej przetransformować na pragmatyczne działanie.
Jak można uprać nieistniejący dywan?
Jak spotkasz jakiegoś, to nie próbuj mu tego uświadamiać.Demony to istoty zagubione, zapomniały o swojej dobroci jaką potrafią rozświetlać serce.

Jak można uprać nieistniejący dywan?
LaDopamina
-
- zaufany użytkownik
Należy demona potraktować światłem.
Dywanu nie ma w przenośni, czysty dywan to czystość osoby zainteresowanej.
Dywanu nie ma w przenośni, czysty dywan to czystość osoby zainteresowanej.
nic
A co Ty rozumiesz pod postacią demona? Jakieś zdezorganizowane fragmenty własnej psychiki?
A potraktowanie światłem to co to jest?
Poetyckie nazwanie wypierania tego ze świadomości?Udawanie, że tego nie ma?
A potraktowanie światłem to co to jest?
Poetyckie nazwanie wypierania tego ze świadomości?Udawanie, że tego nie ma?
LaDopamina