Czy cierpie na schizofrenie

Uwaga: Ten dział jest widoczny w całym internecie. Ogłoszenia niewidoczne dla googla proszę umieszczać w podobnym dziale w "dla zarejestrowanych".

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: zamieszczone tu ogłoszenia są widoczne w całym internecie.
Obojetnydoswiata
zarejestrowany użytkownik
Status: Student

Czy cierpie na schizofrenie

Post autor: Obojetnydoswiata »

Witam mam 19 lat i w tym roku ide na studia lecz moje dziecinstwo nie bylo bezstroskie. Majac 17 lat mialem depresje i mialem 2 proby samobojcze. Chodzilem do psychologa bralem leki i troszke moje zachowanie uleglo zmianie lecz moja depresja napewno nie minela zreszta czasami sam juz niewiem. Moja osobowosc czasami potrafi sie drastycznie zmienic jestem jak dziecko zagubione we mgle a w mojej glowie mam wielki smietnik ktorego nie potrafie posprzatac. Kiedy bylem w 1 klasie liceum mialem najgorsze stany. Bedac w 2 klasie biorac leki bylem bardzo pobudzony i bardzo chetny do dzialania lecz gdy przed startem w 3 klasie przestalem brac leki wszystko stalo mi sie obojetne nic mi sie kompletnie niechce jestem kompletnie niewrazliwy w stosunku do kobiet (wystarczylo ze na mnie spojrzala to chcialem by przepadla lecz z drugiej strony chcialem mimo wszystko sprobowac). Szukalem powodow dlaczego tak sie ze mna dzieje i poczytalem troche o schizofreni i okazalo sie ze duzo do mnie objawow pasuje. Zarejestrowalem sie tutaj poniewaz chcialem sie przekonac czy sobie cos ubzduralem czy mam racje. Wiec wymienie moje objawy i opisze mniej wiecej tez niektore rzeczy
-Gdy gosc wkurza mnie juz naprawde i przegina ewidentnie chce mu juz przylozyc jestem bliski tego lecz w ostatniej chwili sie powstrzymuje i tak za kazdym razem tak jakby cos wewnatrz mnie powstrzymywalo
-Czesto w klasie mowili mi ze mnie kompletnie nie rozumieja. Uwazali mnie przez cale 3 lata za dziwaka. Ci co przez to przechodzili wiedza co mam na mysli. Raz ich nienawidzilem i wmawialem sobie ze niechce sie z nimi nigdy wiecej widziec lecz z drugiej strony niechcialem byc samotnym bo poznalem ten bol siedzac przez 6 miesiecy nigdzie nie wychodzac z z domu
-Z dziewczynami niechce nawiazywac zadnych kontaktow choc niechwalac sie czesto uwazali ze jestem przystojny i kilka dziewczyn mnie podrywalo lecz nie wykorzystywalem tego kierujac sie swoim "wlasnym swiatem". Stwierdzilem ze niechce z zadna byc bo ze mna by nie wytrzymala i niechce ja krzywdzic swoja osoba lecz z drugiej strony marze o szczesliwiej rodzinie i ja nie popelniajacy bledow swoich rodzicow
-Tak jak wczesniej napisalem mam swoj wlasny swiat. Inspiruje sie pewna manga i bardzo czesto mam mysli o podbiciu swiata itp.(uwaga pierwszy raz sie do tego komus przyznaje i niewiem czasami czy mnie lepiej nie zamknac w psychiatryku)
-Czesto jestem chaotyczny i niechlujny bedac myslami gdzies indziej. Nawet to co teraz pisze wydaje mi sie chaotyczne. Co do niechlujnosci to czesto nie potrafie zauwazyc rzeczy ktora jest nawet obok mnie
Wymienilem mniej wiecej swoje objawy bo bym w nieskonczonosc wymienial. Licze na madre odpowiedzi :)
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Re: Czy cierpie na schizofrenie

Post autor: Bright Angel »

Z tego co napisałeś, nic nie wskazuje na schizofrenię. To raczej wskazuje na depresję i jakieś zaburzenia funkcji poznawczych. Też być może na niskie poczucie własnej wartości i zachowania aspołeczne. Radzę iść do dobrego psychologa-terapeuty, na pewno Ci pomoże w Twoich problemach.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik
Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
Gadu-Gadu: Czarnokrwista

Post autor: Francesco »

Masz dopiero 19 lat studia przed tobą, studia to zajebisty czas, gdyby nie niektóre egzaminy, warunki itd :)
Masz dwie próby samobójcze... nie daj się, Świat potrzebuje facetów.

W ubiegłym roku, jak wynika z policyjnych statystyk, życie odebrały sobie 903 kobiety, a mężczyzn z własnej ręki zginęło 5.193.
:shock to więcej jak w wypadkach samochodowych..
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
zaklin
zarejestrowany użytkownik

Post autor: zaklin »

.....................................................................................
Ostatnio zmieniony sob sie 01, 2015 9:51 am przez zaklin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
fuKs
bywalec

Post autor: fuKs »

Jeżeli próbowałeś się zabić, to nie jesteś normalny do końca.
Pozdrawiam.
Jedni są głusi, inni słyszą głosy.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

@Obojetnydoswiata!
Wielu ludzi w tak młodym wieku doświadcza podobnych stanów co Ty. Nie jest ważne, jaką diagnozę by Ci przypisał lekarz psychiatra, bo z jakąkolwiek diagnozą trzeba po prostu dalej żyć.

Idź do jakiegoś psychologa, najlepiej klinicznego, najlepiej na NFZ (bo za darmo!) i opowiedz mu o swoich problemach. Jeśli po takiej rozmowie psycholog zaproponuje Ci, aby abyś zaczął do niego przychodzić na terapię, to po prostu skorzystaj z tej szansy!

Psychologa klinicznego znajdziesz najpewniej w jakiejś Poradni Zdrowia Psychicznego. Jak się umówić na pierwszą rozmowę to już Ci powiedzą w rejestracji tej poradni.

Natomiast co do dziewczyn, to nie podejmuj za nich decyzji, czy jesteś wart, aby dziewczyna z Tobą była. Rozmawiasz z dziewczynami, jesteś szczery i tyle.
ODPOWIEDZ

Wróć do „szukam znajomości”