Ogłaszam Prawdę!!!!!!!!!!!!!!!!!!

duchowość, etyka, religia

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Ogłaszam Prawdę!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: Kamil Kończak »

Nie porządkuj swych myśli - pielęgnuj umysł "nie wiem" bo wątpliwości są Twoją największą siłą :)

Oczywiście nie przesadzaj, bo pewne rzeczy trzeba robić hehe - jedzenie, picie, mycie i branie na poważnie i z uśmiechem zarazem, tego co inni od nas chcą, robienie tego z żelazną konsekwencją :)

Jak będziesz tak tańczył jak inni ci zagrają, to znajdziesz mnóstwo czasu na to aby być sobą i kontemplację tego stanu :) Przy okazji może inni zaczną tańczyć wokół Ciebie, bo w końcu wyzbędą się z siebie resztek zazdrości, że Ty to potrafisz a oni nie. Sobą być czyli wiedzieć, że istnieje czas pracy i czas zabawy, czas obowiązków i przyjemności. Że wszystko zatacza koło, chory perfekcjonizm zatacza koło i zjada swój ogon.

Że w życiu chodzi o harmonię, drogę do niej. I takie tam ble ble ble, prawdy robaka jakim jestem i człowieka zarazem.

Więc będziecie tańczyć wokół siebie - to uniwersalna droga do prawdziwej harmonii społecznej, satwy :shock: :shock: która musi się zacząć w podstawowej komórce społecznej zwanej rodziną. Tancerze na poziomie rodziny będą promieniować na okoliczne łąki, pola i lasy, miasta i metropolie - kochając się wzajemnie i nienawidząc - dając komuś wyżej iluzję, że nimi włada. A potem ich wszystkich wciągnie Najwyższy... Ale czy to prawda? Oczywiście, że nie. A może tak? Dowiemy się w kolejnych odcinkach...

Sobą być...

kochając się wzajemnie i nienawidząc

errata - aż zazdrość wciągnięta zostanie na wieki wieków Amen. To mówię ja, Kamil, Ryszard, Jan Kończak - ogłaszam uniwersalną prawdę Brahmana zwanego Satanem. A jak zadzwonicie aby zabrała mnie karetka do tych, którzy wam zazdroszczą - czubki z evotu to jeszcze wam podziękuje.

p.s.2 nie karmcie się próżnością waszego czubostwa - "nie wiem" jest Wam dane. Chyba, że znajdziecie na tym łez padole prawdziwe lustro, które pokaże Wam prawdę a nie jej skrzywienia. To co już całkiem poważnie...

żartowałem!!! :)

Drukować Prawdę i przekazywać ją dalej - przekazywać ją wszystkim!!!!!!!!! To droga do odnowienia ogólnoświatowej komuny, harmonii, jedności w miłości. Powielać, przekazywać, kolportować a Solidarność i niezrealizowany cel Lecha Wałęsy zostanie zrealizowany a żona ostatecznie się od niego wyprowadzi.

Kula się toczy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Ostatnio zmieniony pt sty 24, 2014 11:56 am przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 1 raz.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Re: Ogłaszam Prawdę!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: Niemamnie »

Tracisz spójność.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Nie wiem.

the formless."

Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Out and inside Gurinderze i Ci co nad Tobą

the formless."

Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

Kamil, nie rozumiem, ale to nic. :)
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Przenosimy do działu "Varia"? ;)

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

A przenoście gdzie chcecie - cokolwiek zrobicie będziecie mieli rację.

Po prostu wydaje mi się, że przepracowałem wszystkie kompleksy, konkretnie kompleks Edypa ale oczywiście mogę się mylić. Każdy z nas żyje w czyimś cieniu, w cieniu przeszłości i żyje pod dyktando wyobrażenia o sobie.
Ja wyimaginowanym a nie ja bardziej realnym.
Ostatnio zmieniony pt sty 24, 2014 4:29 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 1 raz.

the formless."

Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Zła odpowiedź - trzy uderzenia bambusowym kijem ;)

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Moi moja droga - z pewnością masz rację ale nawet jeśli rozwiążesz wszystkie koany świata to wolność nie będzie Ci dana :) Bo nawet gdybym mówił językami ludzi i aniołów i posiadł wszelką mądrość a miłości był nie miał byłbym niczym.

Kompleks Edypa to projekcja pierwotnego lęku naszej duszy za Ojcem, który jest w niebie. Czyli za Bogiem w którego nie wierzą ludzie ciągle szukający swojego idealnego ja.

A nawet jeśli jakiś buddysta osiągnie stan czystego umysłu Brahmana to w każdej rzeczy będzie widział jedynie swój własny lęk. Stworzy jedynie spójny obraz i system wyrównywania napięć i nie tworzenia wyparć w obręb podświadomości, nie będzie zniekształcał swojego obrazu ja. Czyli utrzyma w sobie równy poziom strachu i nie będzie go projektował na innych.

Tyle co może wiedzieć to dziękować każdemu napotkanemu człowiekowi, że jest dla niego lustrem pokazującym mu jego własne lęki. A kto się boi ten jest więźniem choć może się stać świadomym więźniem co pozwoli mu na to aby w każdej sytuacji być sobą.

To pokazuje, że jesteśmy tylko pyłem, ulepieni z cudzych marzeń, które odtwarzamy. Ile rzeczy robimy - mamy w głowie przeszłość.

Człowiek sam nie jest w stanie się od niczego uwolnić bo nie istnieje żaden stopień pokory, wolności, który można osiągnąć samemu. Jeśli człowiekowi będzie się wydawało, że to osiągnął - bardzo szybko może zostać sprowadzony na ziemię. Pokora - próżność - bardzo cienka granica, oj bardzo...A jedno i drugie to iluzja dana nam przez naczelnika więzienia czyli Brahmana. Ale jest oczywiście szef wszystkich szefów czyli ten, który stoi nad nim :)
Ostatnio zmieniony pt sty 24, 2014 4:45 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 3 razy.

the formless."

the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Kamil Kończak pisze:Tyle co może wiedzieć to dziękować każdemu napotkanemu człowiekowi, że jest dla niego lustrem pokazującym mu jego własne lęki.
To bardzo mądre.

Budda jednak nauczał typowego Brahmina miłośc - maitri - jako pierwszej rzeczy.
nic
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Nie wiem czego nauczał Budda bo nie żyłem w jego czasach. Być może jest tak jak piszesz a potem zniekształcono jego nauki ponieważ nie było już go na świecie. Czyli nie było już prawdziwego lustra, które pokazuje Prawdę a nie jej części. Bo każdy z nas ma po części rację.

the formless."

Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Maitri nie może istnieć bez metty - miłującej dobroci :)

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Pewnie tak - światło Najwyższej Prawdy poda na jaskinię czyli umysł. Nie można doświadczyć wolności bez ziemskiego ciała. Bo Najwyższa rzeczywistość jest tym czym jest a miłość to kombinacja i odbicie Wieczności w czystym umyśle Brahmana :)

A nad Brahmana może pociągnąć tylko "ktoś" kto wyszedł ponad niego. Prawdziwy święty w tu i teraz a nie jego wspomnienie.

Ale lepiej pielęgnować "umysł nie wiem" bo samemu nie możemy ani o milimetr zbliżyć się do Prawdy. Jedynie naczelnik więzienia może dać nam jej złudzenie i jeśli za nim pójdziemy to zagubimy się jeszcze bardziej.

Tyle co możemy robić to być świadomym swojej marności. To już bardzo wiele bo kombinacja wyparcia/kompleksu i zasilania próżności się wyrównuje czyli wyrównujemy działanie naszego indywidualnego umysłu. Nasze dobro i zło czyli grę umysłu jaka nami rządzi. Możemy być wtedy aktorami świadomymi jakie są reguły filmu o nazwie życie. Śpiewać swoją pieśń robaka, umysłu "nie wiem".

Czyli pozbawić się części złudzeń.
Ostatnio zmieniony pt sty 24, 2014 5:00 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 1 raz.

the formless."

Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Kamil, wiele godzin dziennie poświęcasz na takie rozważania?

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Właśnie skończyłem i w najbliższym czasie zamierzam się totalnie ogłupiać :) Stępić jakoś swoją hiperreceptywność na jakieś pierdoły.

A poza tym mile widziana krytyka bo każdy z Was ma po części rację :)
Ostatnio zmieniony pt sty 24, 2014 5:05 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 1 raz.

the formless."

the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

"W czasach Buddy wyznawcy braminizmu modlili się o to, by po śmierci pójść do nieba, gdzie na wieki połączą się z Brahmą, bogiem całego Uniwersum. Kiedyś pewien bramin zapytał Buddę:" Co mogę zrobić, aby być pewnym, że po śmierci będę z Brahmą? Budda odpowiedział: Brahma jest źródłem miłości, a zatem aby się z nim połączyć musisz praktykować cztery brahma-wihary - miłość, współczucie, radość i spokój umysłu".

Maitri i metta to sanskryt i język palijski w skrócie
nic
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

Kamil, staram się nie poświęcać nawet chwili na takie rozmyślania, więc podziwiam. :)
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Nie można niczego praktykować bo prawdziwym robiącym w drodze do wolności jest tylko Bóg. Wlewa w czysty umysł samego siebie. Nasza zasługa jest w tym żadna bo na każdego z nas znajdzie się podobna ilość paragrafów. Wszyscy uciekamy w równym stopniu aby ocalić swoje marzenia i iluzję w jakiej żyjemy. Wszyscy boimy się, że ktoś nam to wszystko odbierze. Cenną za ten bieg donikąd jest strach.

Ale oczywiście każdy ma swoją prawdę i każdy jest kowalem swojego własnego losu. Miłego wieczoru :)

the formless."

Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

Macie rację, że czytając to forum można wprost zVARIowAć. :D
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
fuKs
bywalec

Post autor: fuKs »

Jak by zamknięto mnie w izolatce z Twoimi postami, a warunkiem opuszczenia jej było by przeczytanie ich to nigdy bym stamtąd nie wyszedł :D

Odpadłem po czterech linijkach.
Jedni są głusi, inni słyszą głosy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „filozofia”