Kamil R J pisze:Na tym może poprzestaniemy bo nie wydostanę się spod nawału absurdu.
Poprzestałem, lecz po jakimś czasie zaczęły świerzbić Cię palce i edytowałeś tego posta...
Niech sobie trochę poczytają jak wyglądają standardy np. w Ameryce. Tam każda stacja prywatna ma swoje sympatie polityczne do czego ma święte prawo. W Polsce to jednak nazywane jest reżimem

Nie chce mi się, naprawdę mi się nie chce... Więc sobie zalinkuję do oszołomskiego, kaczystowskiego, skrajnie prawicowego, faszystowskiego, nazistowskiego, homofobicznego, antysemickiego, nacjonalistycznego, naturalnie niekomunistycznego - bo komunizm był dobry, tak samo jak Wujek Joe - portalu:
http://www.bibula.com/?p=44854
Ten reżim charakteryzuje się zwłaszcza tym, że antypolak, przywódca sekty Rydzyk ma swoją telewizję i może w niej głosić swoje brednie, dzielić non stop Polaków. Nikt mu tego nie zabrania - taki mamy reżim.
Och, po cóż się tak pienisz, człowiecze? Dzielić Polaków i głosić brednie?
Oni jednak wmówili niektórym Polakom, że im multipleksu nie dają chociaż może załapią się jeszcze w przyszłości bo to sie cały czas rozwija, może spełnią wszelkie normy.
Czytałeś o sprawie multipleksu i normach, które "spełniły" pozostałe stacje?
A czy prawdziwi Polacy wiedzą, że oglądalność tvtrwam plasuje się gdzieś poza setką obok reżimowej odnogi - religia tv, która z powodu podobnej oglądalności zostanie zamknięta?
Prawdziwi Polacy nie muszą wiedzieć bo za nich myśli kto inni.
To znowu obok tematu ale się wpisuje w zaczadzenie prawicy.
Tyle jadu w jednym poście? Mam nadzieję, że to tylko taka konwencja, bo inaczej zalecałbym długi, najlepiej kilku(dziesięcio)godzinny spacer.
Życzę Ci abyś bardziej się zastanawiał nad tym co czytasz i to co podają Ci media prawicowe.
Wcale nie uważam, że lewicowe są obiektywne. Jednak warto myśleć samodzielnie.
Wzajemnie.
Ty jednak łączysz Oleksego z ofiarami Holocaustu i z ofiarami z ręki Stalina tylko dlatego, że być może był w PZPR. Być może bo tak sobie rzuciłem nie mając pewności. Jakie to proste.
Życzę Ci abyś bardziej się zastanawiał nad tym co czytasz i to co podają Ci media lewicowe.
Wcale nie uważam, że prawicowe są obiektywne. Jednak warto myśleć samodzielnie.
Notabene podział na media lewicowe i prawicowe jest u nas bardzo sztuczny, co pokazuje niedawny przykład objęcia wysokiej posady w Rzeczpospolitej byłego dziennikarza Gazety Wyborczej, oraz kumpla obecnych autorytetów.
Nie będę już przypominał za bardzo sędziego Kryżego, który pałnił jakąś funkcję w rządzie Kaczyńskiego.
Jestem sobie w stanie wyobrazić, że ma więcej powodów do wstydu niż Oleksy. W jego przypadku podobnie jak w przypadku Macierewicza znowu wiadomo co było naganne w jego życiorysie. A tam białe plamy i domniemania. Jaka te fakty są okrutne...
Przynależność do partii komunistycznej, podobnie jak do partii nazistowskiej, nie jest naganna. Zresztą bycie komunistą to powód do dumy i świętowania 1 maja z flagą ustroju totalitarnego. Nie nic w tym złego i być nie może, tak mówią media niereżimowe, wybitne autorytety i dziennikarze prima sort.
Rozumiem, że uważasz działania Żydów w tej kwestii za słuszne? Jeśli nie to przypomina to slynne powiedzenie " A u nich biją murzynów". Ja uważam, że jest to chore zachowanie, zwłaszcza takich osób jak Szymon Wiesenthal, tropicieli nazistów. Dlaczego nie mam czego Żydom zazdrościć w przeciwieństwie do Ciebie.
Zbrodniarzy należy osądzić, chociażby symbolicznie. W przeciwnym wypadku ludzie, widząc jawną i nienapiętnowaną niesprawiedliwość, demoralizują się.