Barometr normalności

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Re: Barometr normalności

Post autor: Kamil Kończak »

I taka z Tobą rozmowa bez sensu. O ile o tym co zrobił rzekomo Oleksy nic nie wiadomo o tyle wiadomo co zrobił Macierewicz. Nie przeskadza mu to aby brylować w polityce. Ty za to łączysz wszystko jak Ci wygodnie między wierszami przyznając mi w jakimś sensie rację. Bo skoro Oleksy doradza Komorowskiemu to przecież wszystko jasne! :) Ja jednak o tym nawet nie słyszałem ale to akurat nie jest tak istotne.

Ja staram się od jakiegoś czasu wystrzegać pewności co do niektórych spraw. Przeraża mnie jednak pewnośc niektórych ludzi z polskiej polityki.

A tak na marginesie : co zarzucasz Oleksemu oprócz tego, że był w SLD i chyba wcześniej załapał się na PZPR choć nie jestem pewien? SLD było partią wybraną w demokratycznych wyborach więc może trochę wyluzuj co? Dla Ciebie to może być szpieg, agent i sługus Moskwy ale w tamtym czasie i teraz pewnie też jest wiele osób, które nie mają mu nic specjalnego do zarzucania.

Co samych rządów SLD - za czasów Millera Kościół Katolicki miał się bardzo dobrze co mu wiele razy zarzucała Senyszyn. Takie fakty powinny ocucić trochę prawdziwych Polaków katolików.
To nie dotyczy bezpośrednio tematu ale wpisuje się w nienawiść prawicowców do wszystkich, którzy maja inne poglądy. Zwłaszcza do ludzi SLD, którzy są utożsamiani z diabłem wcielonym.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

Kamil R J pisze:I taka z Tobą rozmowa bez sensu.
I vice versa.
A tak na marginesie : co zarzucasz Oleksemu oprócz tego, że był w SLD i chyba wcześniej załapał się na PZPR choć nie jestem pewien? SLD było partią wybraną w demokratycznych wyborach więc może trochę wyluzuj co? Dla Ciebie to może być szpieg, agent i sługus Moskwy ale w tamtym czasie i teraz pewnie też jest wiele osób, które nie mają mu nic specjalnego do zarzucania.
Mógłbym napisać, że demokratycznie wybrano przywódcę III Rzeszy, ale znowu mi zarzucisz, że piszę o nazistach. Oczywiście, że bycie byłym członkiem partii komunistycznej nie jest ujmą na honorze, tak samo zresztą jak partii (idąc tym tokiem myślenia) nazistowskiej. Obie ideologie były przerażającymi w skutkach totalitaryzmami. Chociaż pod względem okrucieństwa i liczby ofiar zdecydowanie przeważają komuniści, to jako skrajne zło przedstawiani są tylko naziści. Ma to swoje rzeczywiste przyczyny, związane rzecz jasna z IIWŚ i posunięciami politycznymi aliantów. Przeczy jednak faktom historycznym, z których wciąż nie wyciągamy wniosków, godząc się nawet na to, żeby domniemany agent obcego mocarstwa był doradcą prezydenta państwa.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Na tym może poprzestaniemy bo nie wydostanę się spod nawału absurdu.

Dobrze, że nie przypominasz stwierdzeń prawdziwych patriotów, że mamy w Polsce telewizję reżimową i, że w ogóle reżim panuje :) Dobrze, że nie przypominasz paranoi Kaczyńskiego, że wybory są fałszowane.

Prawdziwi patrioci są pełnymi lęku sfrustrowanymi oszołami. Wyznawcy JKM wcale nie są lepsi.
Niech sobie trochę poczytają jak wyglądają standardy np. w Ameryce. Tam każda stacja prywatna ma swoje sympatie polityczne do czego ma święte prawo. W Polsce to jednak nazywane jest reżimem :shock:

Ten reżim charakteryzuje się zwłaszcza tym, że antypolak, przywódca sekty Rydzyk ma swoją telewizję i może w niej głosić swoje brednie, dzielić non stop Polaków. Nikt mu tego nie zabrania - taki mamy reżim.
Oni jednak wmówili niektórym Polakom, że im multipleksu nie dają chociaż może załapią się jeszcze w przyszłości bo to sie cały czas rozwija, może spełnią wszelkie normy.

A czy prawdziwi Polacy wiedzą, że oglądalność tvtrwam plasuje się gdzieś poza setką obok reżimowej odnogi - religia tv, która z powodu podobnej oglądalności zostanie zamknięta?
Prawdziwi Polacy nie muszą wiedzieć bo za nich myśli kto inni.
To znowu obok tematu ale się wpisuje w zaczadzenie prawicy.

Życzę Ci abyś bardziej się zastanawiał nad tym co czytasz i to co podają Ci media prawicowe.
Wcale nie uważam, że lewicowe są obiektywne. Jednak warto myśleć samodzielnie.

Ty jednak łączysz Oleksego z ofiarami Holocaustu i z ofiarami z ręki Stalina tylko dlatego, że być może był w PZPR. Być może bo tak sobie rzuciłem nie mając pewności. Jakie to proste.

Nie będę już przypominał za bardzo sędziego Kryżego, który pałnił jakąś funkcję w rządzie Kaczyńskiego.
Jestem sobie w stanie wyobrazić, że ma więcej powodów do wstydu niż Oleksy. W jego przypadku podobnie jak w przypadku Macierewicza znowu wiadomo co było naganne w jego życiorysie. A tam białe plamy i domniemania. Jaka te fakty są okrutne...

eN_ pisze: Żydzi nie mają z tym problemu i do dzisiaj ścigają Niemców za ich przewinienia z czasów IIWŚ, tylko nam, Polakom, ciągle jakieś autorytety wmawiają, że tak nie można, że nie wolno, że to nienormalne, chore, oderwane od rzeczywistości, itd., itp.
Rozumiem, że uważasz działania Żydów w tej kwestii za słuszne? Jeśli nie to przypomina to slynne powiedzenie " A u nich biją murzynów". Ja uważam, że jest to chore zachowanie, zwłaszcza takich osób jak Szymon Wiesenthal, tropicieli nazistów. Dlaczego nie mam czego Żydom zazdrościć w przeciwieństwie do Ciebie.

the formless."

Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Ehhh... Wałęsa jest symbolem pewnej epoki i lepiej żeby historia go zapamiętała dobrym człowiekiem.
A że szuje polityczne w stylu Kaczyńskiego który wychował się rodzinie komunistycznej, szczekają na symbole to inna sprawa.

Pozwolę sobie na komentarz na temat demokracji:
Podajcie mi przykład chociaż jednej grupy społecznej w której większość jest mądra. Zawsze większość to banda przygłupów, w tłumie ginie odpowiedzialność, a ludzie mądrzy to tylko garstka.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Kamil R J pisze:Na tym może poprzestaniemy bo nie wydostanę się spod nawału absurdu.
Poprzestałem, lecz po jakimś czasie zaczęły świerzbić Cię palce i edytowałeś tego posta...
Niech sobie trochę poczytają jak wyglądają standardy np. w Ameryce. Tam każda stacja prywatna ma swoje sympatie polityczne do czego ma święte prawo. W Polsce to jednak nazywane jest reżimem :shock:
Nie chce mi się, naprawdę mi się nie chce... Więc sobie zalinkuję do oszołomskiego, kaczystowskiego, skrajnie prawicowego, faszystowskiego, nazistowskiego, homofobicznego, antysemickiego, nacjonalistycznego, naturalnie niekomunistycznego - bo komunizm był dobry, tak samo jak Wujek Joe - portalu: http://www.bibula.com/?p=44854
Ten reżim charakteryzuje się zwłaszcza tym, że antypolak, przywódca sekty Rydzyk ma swoją telewizję i może w niej głosić swoje brednie, dzielić non stop Polaków. Nikt mu tego nie zabrania - taki mamy reżim.
Och, po cóż się tak pienisz, człowiecze? Dzielić Polaków i głosić brednie?
Oni jednak wmówili niektórym Polakom, że im multipleksu nie dają chociaż może załapią się jeszcze w przyszłości bo to sie cały czas rozwija, może spełnią wszelkie normy.
Czytałeś o sprawie multipleksu i normach, które "spełniły" pozostałe stacje?
A czy prawdziwi Polacy wiedzą, że oglądalność tvtrwam plasuje się gdzieś poza setką obok reżimowej odnogi - religia tv, która z powodu podobnej oglądalności zostanie zamknięta?
Prawdziwi Polacy nie muszą wiedzieć bo za nich myśli kto inni.
To znowu obok tematu ale się wpisuje w zaczadzenie prawicy.
Tyle jadu w jednym poście? Mam nadzieję, że to tylko taka konwencja, bo inaczej zalecałbym długi, najlepiej kilku(dziesięcio)godzinny spacer.
Życzę Ci abyś bardziej się zastanawiał nad tym co czytasz i to co podają Ci media prawicowe.
Wcale nie uważam, że lewicowe są obiektywne. Jednak warto myśleć samodzielnie.
Wzajemnie.
Ty jednak łączysz Oleksego z ofiarami Holocaustu i z ofiarami z ręki Stalina tylko dlatego, że być może był w PZPR. Być może bo tak sobie rzuciłem nie mając pewności. Jakie to proste.
Życzę Ci abyś bardziej się zastanawiał nad tym co czytasz i to co podają Ci media lewicowe.
Wcale nie uważam, że prawicowe są obiektywne. Jednak warto myśleć samodzielnie.
Notabene podział na media lewicowe i prawicowe jest u nas bardzo sztuczny, co pokazuje niedawny przykład objęcia wysokiej posady w Rzeczpospolitej byłego dziennikarza Gazety Wyborczej, oraz kumpla obecnych autorytetów.
Nie będę już przypominał za bardzo sędziego Kryżego, który pałnił jakąś funkcję w rządzie Kaczyńskiego.
Jestem sobie w stanie wyobrazić, że ma więcej powodów do wstydu niż Oleksy. W jego przypadku podobnie jak w przypadku Macierewicza znowu wiadomo co było naganne w jego życiorysie. A tam białe plamy i domniemania. Jaka te fakty są okrutne...
Przynależność do partii komunistycznej, podobnie jak do partii nazistowskiej, nie jest naganna. Zresztą bycie komunistą to powód do dumy i świętowania 1 maja z flagą ustroju totalitarnego. Nie nic w tym złego i być nie może, tak mówią media niereżimowe, wybitne autorytety i dziennikarze prima sort.
Rozumiem, że uważasz działania Żydów w tej kwestii za słuszne? Jeśli nie to przypomina to slynne powiedzenie " A u nich biją murzynów". Ja uważam, że jest to chore zachowanie, zwłaszcza takich osób jak Szymon Wiesenthal, tropicieli nazistów. Dlaczego nie mam czego Żydom zazdrościć w przeciwieństwie do Ciebie.
Zbrodniarzy należy osądzić, chociażby symbolicznie. W przeciwnym wypadku ludzie, widząc jawną i nienapiętnowaną niesprawiedliwość, demoralizują się.
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Byłbym zapomniał o artykule kaczystowskiej gazety: http://www.pb.pl/2841223,15705,lista-ws ... watelskiej
PS
Ciekawe, w kontekście ostatniego naboru, kto zostanie naczelnym Rzepy? http://www.rp.pl/temat/953425.html
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Jadu? A idź Ty eN włóż głowę pod prysznic :) Ja używam jedynie pewnych słów w celu wzmocnienia wypowiedzi bo taką mam ochotę. To są bardzo uprawnione słowa bo czytam różne portale i widzę jaki panuje tam język. Non stop czytam o prawdziwych Polakach patriotach więc słowa Kaczyńskiego nie były rzucone w próżnię. Z Tobą prawie zawsze rozmawia się w tak dziwny sposób bo przecież wcale nie chodzi o rozmowę. Kiedy kończą Ci się argumenty to dodajesz następne 10 kilo absurdu, niby takiej udawanej ironii ale po prostu nie potrafisz rozmawiać. Jeszcze przypisujesz mi to, że posiłkuję się lewicowymi pismami chociaż ja nie czytam żadnych gazet. Twierdzę jedynie, że korzytasz z mediów, które są całkowicie zaczadzone.

Kawa na ławę wyłożyłem Ci dlaczego Komorowskiego posądzają o bóg wie co - on był za reformą WSI a pisowcy za likwidacją. Stąd to się wzięło. Po co ja mam z kimś takim jak Ty rozmawiać skoro Ty w ogóle nie podejmujesz żadnej rozmowy?! Chodzi Ci jedynie o konfrontację a nie na spokojną rozmowę i analizę faktów. Potem się dziwisz, że mnie drażnisz bo ja nie mam czasu i ochoty na przepychanki, które nie prowadzą do żadnego konsesusu.

the formless."

Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Brak mi argumentów na tak błyskotliwą wypowiedź, dlatego kończę dyskusję niby udawaną ironią.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

eN_ pisze:Brak mi argumentów
W końcu napisałeś coś prawdziwego !!! :)

the formless."

ocean
zaufany użytkownik

Post autor: ocean »

...
Ostatnio zmieniony wt cze 17, 2014 5:41 pm przez ocean, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Oj Ocean... Nawet nie mam sił komentować tego co napisałeś...

the formless."

ocean
zaufany użytkownik

...
Ostatnio zmieniony wt cze 17, 2014 5:41 pm przez ocean, łącznie zmieniany 1 raz.
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

A ja nie znam prawie w ogóle Wałęsy i nie interesuję się polityką :mrgreen:
A ks. Bonieckiego trochę czytałem. Ateista to on nie jest ale i do Chrystusa dużo mu brakuje.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

ocean pisze:Kamil, bo nie ma co komentowac, tylko przyznac rację
Twój problem Ocean polega na tym, że przedkładasz efektowną formą nad treść. Stąd ta metafora termometru. Może i to ładnie brzmi ale czy jest prawdziwe? :)
cezary123 pisze: Chrystusa dużo mu brakuje.
A Ty żyłeś w czasach Chrystusa, że wiesz ile Bonieckimu do niego brakuje? :)
Dzięki postawie księdza Bonieckiego jeszcze wiele osób pozostaje w Kościele. Życzę abyś wyleczył się z tego absurdalnego zaczadzenia bo mierzysz człowieka pod kątem tego czy jest posłuszny swojemu przełożonemu religijnej instytucji, nie pagtrząc na to jak się zachowuje, ile robi dla wspólnego dialogu pomiędzy ludźmi o różnych poglądach. Dla Ciebie ideałem są ciągłe wojny światopoglądowe, które prowadzą do pogorszenia nastrojów społecznych a dla tego księdza szukanie porozumienia. Dla Ciebie ideałem są księża, którzy egzorcyzmują Nergala - to wiele mówi o Twojej postawie.

the formless."

ocean
zaufany użytkownik

...
Ostatnio zmieniony wt cze 17, 2014 5:42 pm przez ocean, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Oceanie, nie chcę mi się z Tobą rozmawiać bo słowa o ideale kierowałem do Cezarego.
Jednak dobrze, że wyszło z Ciebie co na prawdę myślisz - to jest w końcu oczyszczające.
Mnie nie obchodzi Twoje zdanie na temat mistycyzmu - masz do niego prawo.
Ja będę się posługiwał własnym rozumem a dla Ciebie jak widać ważniejszy jest czysty formalizm.
To on sprawia, że w pięknej postawie ludzkiej księdza Bonieckiego wolisz widzieć więcej zła niż dobra.
Dla Ciebie ważniejsze są jakieś hierarchie a nie uczynki człowieka. To jest bardzo smutne ale to Twoje święte prawo aby tak sądzić.

Ja księdza Bonieckiego podziwiam za to, że pomimo iż "prawdziwy katolicy" wylewają na niego kubły pomyj, nienawiści, on potrafi w tym zachować miłość do bliźniego. Przy tym jest chodzącym wyrzutem sumienia dla kołtunów, zarówno jego "kolegów" księży jak i wiernych. Papierkiem lakmusowym na normalność.

Świetny komentarz znalazłam odnośnie ostatniego apelu Cejrowskiego aby ekskomunikować Bonieckiego.
Cejrowski przez lata nabawil sie chyba permanentnego rozdwojenia jazni. Z jednej strony antysystemowiec, ktory uwaza, ze panstwo nie powinno ingerowac w zycie czlowieka w jakikolwiek sposob. Bo czlowiek wlasny rozum ma i moze sam o sobie stanowic. A z drugiej strony komunista dusz. Bo przeciez tym wlasnie w ogolnym zarysie jest religia. Nie wiem jak mozna funkcjonowac na co dzien w takiej sprzecznosci.
http://wyborcza.pl/1,75478,12758626,Cej ... 6#opinions

the formless."

ocean
zaufany użytkownik

...
Ostatnio zmieniony wt cze 17, 2014 5:42 pm przez ocean, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

ocean pisze:dlaczego Jaki jest tego cel?
Na pewno jakiś nikczemny :) Mógłbym odwrócić pytanie ale nie chcę szukać konfliktu.

A tak w ogóle to już Ci raz odpowiadałem na to pytanie najszczerzej jak potrafiłem. I na forum i na pw ale jak widać albo nie pamiętasz albo uważasz, że łgam. Ale to już nie jest mój problem bo ja znam prawdę i nie mam sobie nic w kwestii moich intencji do zarzucenia.

A tak swoją drogą to jestem zdezorientowany bo to dział polityczny a ja w tym wątku nie pisałem nic o mistycyzmie ! :) To Ty zacząłeś o nim pisać w tym wątku.

the formless."

Awatar użytkownika
sophie
zaufany użytkownik

Post autor: sophie »

Jakby nie bylo Walesa zapisal sie w historii polski i nie tylko, jest powazany, chociaz smieja sie ze zostal prezydentem bo pezez plot pezeskoczyl. A ten ksiadz to tez nie wiem, ale jek Kamil o nim pisze to juz go skads zna. Chociaz nazwisko Boniecki juz gdzies slyszalam.
To ze oni sa mistykami ? Kto wie, moze nie sa. Moze znowu nie na temat pisze :)
:icon-mrgreen: :: https://mojelinki.pl - Kreator stron ::::: https://schizo.pl - Forum Schizofrenia :: :icon-mrgreen: https://randki.cc - Randki
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”