mała ankieta o przyczynach

informacje naukowe, medyczne

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Re: mała ankieta o przyczynach

Post autor: Niemamnie »

W psychiatryku prędzej uświadczysz:
Mam wiarę, mam siebie jako Boga.

:D xD
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
po to cię mam
zaufany użytkownik

Post autor: po to cię mam »

Podałeś Łukasz przykład antymowy, wypowiedzi w antymowie podświadomość interpretuje jako wierutne kłamstwo.

A moja litania zaczyna działać, dziś byłem w PZU, 2 bankach, barze i u mechanika samochodowego. Po drodze spotkałem znajomego. Wszędzie zachowywałem się naturalnie, rzekłbym normalnie. :D Rozszerzyły mi się źrenice (ciepłe spojrzenie), ale o odstawieniu leków nawet nie myślę.
wcześniejszy login: very calm
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Calm pisze:wypowiedzi w antymowie podświadomość interpretuje jako
Podświadomość niczego nie interpretuje. Podświadomość to automatyka, instynktowne odruchy. Jeśli już to nadświadomość albo ego ale w przypadku ego to skrzywiona interpretacja.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
po to cię mam
zaufany użytkownik

Nie wiem z całą pewnością czy nadświadomość czy podświadomość, ot coś wewnątrz człowieka. To coś nie rozumie takich pojęć jak zdrowie, szczęście, mądrość, czas, bardzo. Są to pojęcia zbyt wieloznaczne.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Według pewnej teorii nie rozumie nawet słowa: nie.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
po to cię mam
zaufany użytkownik

Ze słowem "nie" sprawa jest skomplikowana, zależy z czym "nie" się łączy, "nie jestem", "nie mam" jest akceptowane, "nie myśl o niedźwiedziu" już nie, jest słowo "jak" które samo w sobie raz jest rozpoznawane raz nie, w zależności czy pytamy czy porównujemy. Porównania IT rozpoznaje. Rolą IT, które jest zintegrowane z ego, jest oddzielenie ludzi wrogo nastawionych od przyjaciół. Kiedy język był pierwotny wszystkie zwroty i wyrażenia były rozpoznawane przez IT, w miarę rozwoju języka, pojawiania się wieloznaczności, zaczęły się kłopoty, "wpędzanie w choroby". I tak rzeczowniki "stare" są akceptowane jak robota, ale już praca może być różnoraka, robota kojarzy się z potem, z pracą fizyczną. IT nie rozpoznaje rzeczowników w liczbie mnogiej, mogę mówić: karabiny, niewybuchy, czołgi, bombowce i nikogo to nie przerazi :)
IT nie rozpoznaje zdrobnień rzeczowników i zgrubień.
IT nie rozpoznaje czasowników w czasie przeszłym, bezokoliczników i strony biernej, trybu rozkazującego,
słowa "a" "i" "e" "u" zastosowane w zdaniu zmieniają jego sens w IT na przeciwny. Ale np tytuł "Strzelby i Konie" rozpoznaje. Wyrażenia w cudzysłowie też są nierozpoznawalne.
Kiedy mamy słabe ego, IT niemal do każdego wysyła sygnał o naszych wrogich zamiarach, choćbym nie wiem jak się starał, w koło sami wrogowie.
To co widzimy u innych u nas maleje np: Tak ładnie malują. Słowa typu mój, twój, on, my, liczby zapisane cyframi nie są rozpoznawane. Skróty choćby: zł.

Nie są rozpoznawane:
trzeba mieć, trzeba być, trzeba się, a więc "pobożne życzenia" którymi brukują piekło, podobnie rzecz się ma z "żeby" "musi" "chcę". Takie konstrukcje są szczególnie niebezpieczne.

Oto kilka przykładów NLP:
Jestem robotny, Robię głodówkę, Mam dobre oko, mam dobry flak, Nie mam ropy, Jestem najzdrowszy.
No cóż, trochę to prymitywne.

Inne słowa nieakceptowane: to, te, tu, ci, cię, nikt, z, w, się, co, raz, będzie, są, typu: w każdym, u ciebie, żeby + bezokolicznik, nasz, nas, aż tak, cały, coś, nawet, go, lęk, przecież, czuję, sam, też, dawniej.

Przedrostki
z-, w-, wy-, po-, za-, roz-

Muszą być same słowa i konstrukcje gramatyczne zrozumiałe dla IT lub parzysta ilość niezrozumiałych. Wtedy NLP zadziała.

Sprawa jest skomplikowana jak sam język, nie wiem czy się nie mylę co do niektórych wyrazów. Robiłem eksperymenty medyczne z odstawianiem leków, notatki mam trochę chaotyczne. Ważne aby IT zaczęło wysyłać sygnały o przyjaźni. Jestem przyjacielem. A to możliwe jest tylko, jeśli poczujemy w sobie "zew ojcostwa".
Ciekawa sprawa, ostatnią noc nie przespałem, ale nie jestem śpiący. Leki biorę.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn lip 09, 2012 1:18 pm przez po to cię mam, łącznie zmieniany 1 raz.
po to cię mam
zaufany użytkownik

......
Ostatnio zmieniony czw cze 21, 2012 5:47 am przez po to cię mam, łącznie zmieniany 1 raz.
po to cię mam
zaufany użytkownik

Tak jak myślałem i tej nocy nie spałem, ale nie jestem zmęczony. Gdyby doszło do połączenia struktur IT i EGO w ITEGO taki człowiek wyczułby kłamstwo "nosem". Śmierdząca sprawa z gen. Petelickim. Moja litania to inne ujęcie piramidy potrzeb Maslowa.

Ale jednak zrobiłem się śpiący, jedna godzina snu na dobę i jestem wyspany. Czy ja jestem jakimś mutantem?
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Calm pisze:
Ale jednak zrobiłem się śpiący, jedna godzina snu na dobę i jestem wyspany. Czy ja jestem jakimś mutantem?
To może być nawrót choroby. Często pierwszym objawem jest bezsenność i pobudzenie. Obserwuj siebie i w razie konieczności skontaktuj się z lekarzem w celu podwyższenia dawki leku.

Pozdrawiam.m.
po to cię mam
zaufany użytkownik

Jeśli chodzi o anytmowę to oprócz kłamstwa wyraża się nią nieuprzejmość, obie te cechy na raz, jak również trzecią groźbę:
np Weź ty to sobie, lub Bardzo Panu dziękuję.
W mojej rodzinie stosowano również swoistą mowę np: Słońce operuje zamiast Słońce świeci, po parunastu latach słuchania takich tekstów, można mieć niezłe lęki.

Pozdrawiam Moi, ze mną już lepiej :)
po to cię mam
zaufany użytkownik

Czytałem, iż są przypuszczenia, że schizofrenię mogą wywoływać bakterie gruźlicy i wirusy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „wiedza o schizofrenii”