Silne lęki

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

lukbeta

Silne lęki

Post autor: lukbeta »

Witam wszystkich.Jakby ktoś mógl mi odpowiedzieć na pytanie to bym byl wdzięczny.Szukam skutecznego sposobu jak radzić sobie z silnymi wręcz ogromnymi lękami?Zmagam się już z nimi jakiś czas i jeszcze nie znalazlem skutecznego sposobu jak z nimi walczyć.Zauważylem tylko że dzialają one mniej wiecej na takiej zasadzie:im bardziej staram się z nimi walczyć tym bardziej stają się one wieksze.Może ktoś zna jakieś leki dzialające silnie przeciwlękowo?Ja sam slyszalem o takich lekach jak asentra i efectin.Czy ktoś z was bral lub bieże takie leki,i mógl by coś mi o nich powiedzieć?Licze że ten post nie zostanie bez odpowiedzi.Za odpowiedz z góry dziękuje.Pozdrawiam.LUK-BETA.
xena
zaufany użytkownik

Post autor: xena »

Witaj,
moim zdaniem, najpierw musisz sobie odpowiedzieć na pytanie skąd się te lęki biorą. Przez neta nikt Ci recepty nie wystawi. Sama stronię od Państwawbiałychfartuchach, ale dobry lekarz szukałby przyczyn. Na tym forum lekarze rzadko się odzywają, a chyba nigdy z poradami, bo przez neta, nie widząc człeka, można krzywdę wyrządzić.
Leki działają na nurony, na system nerwowy, ale nie usuwają przyczyn.
Co z tego ze sie najesz leków, jak dalej będziesz sam na sam z wilkiem w klatce...
Wiesz skąd się biorą Twoje lęki? Jak długo trwają? Od kiedy? W czym się przejawiają? Napisz więcej o sobie. Pozdro!
xena wojownicza księżniczka w zadumie
Awatar użytkownika
randy
bywalec

Post autor: randy »

Ja bralem efectin-wenlafaksyna na recepte w dawkach roznych i musze powiedziec ze mialem sporo efectow ubocznych i leki chyba wieksze niz wczesniej, juz raczej tego nie wezme choc byc moze troche mi pomogl...w koncu to antydepresant, bardzo podobno skuteczny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”