Senność przy Ketrelu
Moderator: moderatorzy
Senność przy Ketrelu
Też macie z tym problem? jeśli tak, to przy jakiej dawce i wadze?
Re: Senność przy Ketrelu
Byłem senny przy każdej dawce. Według lekarza im wyższa dawka tym senność powinna być mniejsza.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
nie jestem, biorę na noc
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
U mnie doszło to do tego stopnia, że zasypiałam na stojąco w autobusach. Również na lekcjach (czyli koło 9-14), a nie było to przyjemne, zwłaszcza, że mam nauczanie indywidualne. Najgorsze było to, że po ok. 8 godzinach snu budziłam się wypoczęta, a potem brałam leki..,
Mają mi teraz zmniejszyć dawkę dzienną, więc mam nadzieje, że będzie lepiej.
Mają mi teraz zmniejszyć dawkę dzienną, więc mam nadzieje, że będzie lepiej.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
A mam 150 kilo przy 2,50 metra wzrostu (czyli dość szczupły)
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
a jaką dawkę?
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
200
a, to w takim razie mamy inną sytuacje. Ja biorę 550mg przy 48kg/162cm
.,
Ostatnio zmieniony wt cze 12, 2012 7:17 pm przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie. W przypadku tego leku byłem informowany, że im większa dawka, tym senność powinna być mniejsza.salydus pisze:Chyba ODWROTNIE. Im większa, tym senność większa.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik

no bo co wpadł napisał dwa posty jeszcze w dodatku się nazwał "głupol" i pyta o wagę

mężczyzn się nie pyta o wagę
A o co? O długość?przeglosowany pisze:mężczyzn się nie pyta o wagę
A od kiedy długość ma znaczenie?
Jakość się liczy
A z takim zasypiającym, to nawet przy imponującej długości jest raczej kiepsko
Jakość się liczy
A z takim zasypiającym, to nawet przy imponującej długości jest raczej kiepsko

Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
to o mnie? dummy to manekinprzeglosowany pisze:![]()
no bo co wpadł napisał dwa posty jeszcze w dodatku się nazwał "głupol" i pyta o wagę![]()
mężczyzn się nie pyta o wagę

- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Ja przysypiałam po Ketrelu przy każdej dawce- mniejszej i większej. Spałam tez po kilkanaście godzin dziennie. Niestety, jest to skutek uboczny działania tego leku. Można go wyeliminować biorąc dawkę leku na noc, przed zaśnięciem. U mnie zmniejszyło to senność, choć nie zlikwidowało jej całkowicie.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
dummy pisze:dummy to manekin

Na każdego działa inaczej. Mnie np. w ogóle nie sedowała (muliła) olanzapina, ale dziwne, bo umożliwiała bezproblemowe zasypianie. Ketrel bywa, że mnie ścina z nóg, a czasami, rzadko, bywa, że nie ścina. Dlatego biorę 200 mg tylko i wyłącznie na noc - żeby ten pierwszy efekt ketrelowy przespać. Nie mam problemu z zasypianiem, wstawaniem. Przy takiej porze podawania nie czuję się i nigdy, nawet na początku nie czułem się senny w ciągu dnia. Chyba, że wziąłem w ciągu dnia to tak.
Nie wiem czy potrzebujesz antydepresantu... sertralina, którą biorę z ketrelem, hm, nie do końca wiem co powoduje, ale gały mam po niej jak 5 zł.
- tańcząca w zbożu
- zaufany użytkownik
Ja też właśnie kurczę mam z tym problem.
Rutynowo powinnam brać 3x1 w ciągu dnia (rano, po południu, przed snem, łącznie 75mg)
Ale zmieniłam na (1 raną oraz dwie przed snem).
Ta senność jest nie raz nie do zniesienia, może nie sama senność, ale u mnie przejawia się to ciągłym skupieniem na jednej myśli bądź przedmiocie tzw. 'zawias' , ponadto mało się wtedy odzywam).
Rutynowo powinnam brać 3x1 w ciągu dnia (rano, po południu, przed snem, łącznie 75mg)
Ale zmieniłam na (1 raną oraz dwie przed snem).
Ta senność jest nie raz nie do zniesienia, może nie sama senność, ale u mnie przejawia się to ciągłym skupieniem na jednej myśli bądź przedmiocie tzw. 'zawias' , ponadto mało się wtedy odzywam).
Lubię kaczki, fajnie sobie nurkują w wodzie, ukazując kuper i nóżki skierowane ku górze.
Gdyby nie senność, to pewnie brałbym ten lek garściami
A tak, to szukam innego.

Ja tez duzo spie po ketrelu. Biore 100mg na noc kolo 21 godziny, klade sie o 22 a wstaje o 12 lub 13 

Mnie ketrel poniewiera chyba przy każdej dawce. Biorę tylko na noc. Usypia, ale nastrój przy nim bardzo obniżony.