witam
jestem mamą 12 letniej dziewczynki chorej na schizofrenie od kilku dni mamy koszmarne noce tak naprawdę to
ich nie ma usłyszała głosy ze jak zaśnie to ją uduszą od tej pory nie chce zasnąć, zaczynam czuć się bezradna często zastanawiam się jak jej pomóc jest dla mnie całym moim życiem ,mamy najlepszych specjalistów ale tak naprawdę to ona potrzebuje mnie a ja często już nie mam siły.wiem muszę być dla niej silna choć czasem mam ochotę schować się i pobyć sama.Jak patrze na nią to serce mi płacze ze tak piękna i cudowna istotka musi tak wiele cierpieć ,często boję się co będzie dalej ale zawszę będę przy niej .cieszę się ze znalazłam te forum dobrze jest wygadać się osobą które wiedzą o czym mówię .pozdrawiam do usłyszenia mam nadzieje ze ktoś to przeczyta i się odezwie wszystkiego dobrego.
straszne myśli dziecka
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
Re: straszne myśli dziecka
Bardzo Ci współczuję.
Też mam syna niewiele starszego i wiem jak matka martwi się o dziecko.
Mam też mamę, która boi się czasami zasnąć, tak jak Twoja córeczka, wyobrażam sobie jak ona musi cierpieć, przeżywając tak okropne lęki.
Musisz być przy niej, bo tylko Twoja obecność może jej pomóc, mam nadzieję, że to najgorsze w końcu minie.
Ja też miałam we wczesnej młodości taki czas, kiedy mogłam zasnąć tylko przytulona do mamy, ona wtedy to przetrwała, nie naciskała nie zmuszała mnie do niczego i te straszne lęki po jakimś czasie mi przeszły.
Też mam syna niewiele starszego i wiem jak matka martwi się o dziecko.
Mam też mamę, która boi się czasami zasnąć, tak jak Twoja córeczka, wyobrażam sobie jak ona musi cierpieć, przeżywając tak okropne lęki.
Musisz być przy niej, bo tylko Twoja obecność może jej pomóc, mam nadzieję, że to najgorsze w końcu minie.
Ja też miałam we wczesnej młodości taki czas, kiedy mogłam zasnąć tylko przytulona do mamy, ona wtedy to przetrwała, nie naciskała nie zmuszała mnie do niczego i te straszne lęki po jakimś czasie mi przeszły.
- asthar
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Re: straszne myśli dziecka
Miałam podobnie w jej wieku. Głosy nie zamilkły nigdy od tamtej pory, ale pamiętam, że pomagało mi słuchanie bajek przed snem i nawet krótko po zaśnięciu. Spróbuj może tego sposobu.
To bardzo ważne, by Twoja córka nie czuła, że jest z tym sama. Mnie mama mówiła, że słyszę to bo jestem opętana albo że za dużo filmów się naoglądałam. Nie miałam w niej wsparcia co jeszcze pogorszyło mój stan.
To bardzo ważne, by Twoja córka nie czuła, że jest z tym sama. Mnie mama mówiła, że słyszę to bo jestem opętana albo że za dużo filmów się naoglądałam. Nie miałam w niej wsparcia co jeszcze pogorszyło mój stan.