Czy opłaca się zalegalizować prostytycję oraz narkotyki?

Moderator: moderatorzy

Commodore 64
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Czy opłaca się zalegalizować prostytycję oraz narkotyki?

Post autor: Commodore 64 »

Chorzy też palą marihuanę czy seksu chcą taniego lub legalnego skoro nie mają często szans na kobietę! refundowana marihuana i kobiety do seksu by się dla wielu przydały! Samozadowolenie seksualne ręką czy papierosy będące namiastką dymu są tylko złudzeniem i iluzją normalnego życia! Jestem zdania, ze człowiekowi niczego nie wolno zabronić!
Jestem komputerem atari! Moja moc obliczeniowa słaba bom już stary i dyskalkulik! Kasety to było coś! Olewam dyskietki i płyty CD, DVD czy Blu-ray!
<< R A T I C U S >> [[ S I M I A N ]]
Wife bimbo, husband redneck and our son bubba! gg 5473221
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

Re: Czy opłaca się zalegalizować prostytycję oraz narkotyki?

Post autor: dan »

atari pisze:refundowana marihuana i kobiety do seksu by się dla wielu przydały!
Jak już legalizować, to bardzo wysoko opodatkować a nie refundować.
Zapraszam do rozmowy na czacie.
Commodore 64
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Tyle, że czarny rynek będzie, a dilerzy narkotyków i mafia otworzą legalne biznesy i dalej będą na narkomanach zarabiać! Są pijackie meliny z alkoholem i to na czarno też będą sprzedawać narkotyki! Czysta głupota i tak czy siag będzie z tego czy to legal czy też nie legal!
Jestem komputerem atari! Moja moc obliczeniowa słaba bom już stary i dyskalkulik! Kasety to było coś! Olewam dyskietki i płyty CD, DVD czy Blu-ray!
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

atari pisze:Są pijackie meliny z alkoholem i to na czarno też będą sprzedawać narkotyki! Czysta głupota i tak czy siag będzie z tego czy to legal czy też nie legal!
No tak, ale jednak większy jest zysk z akcyzy na alkohol, niż strat z powodu melin. Zdecydowanie więcej ludzi kupuje legalny alkohol w sklepie. W przypadku narkotyków państwo obecnie tylko traci, wydaje masę pieniędzy na ściganie bogu ducha winnych ludzi, niszczy im życie a tygrysy i tak biegają wolno. Wg. mnie lepiej czerpać jakiś dochód z zachowania, z którym walka i tak jest nieskuteczna i przeznaczyć te pieniądze czy to na służbę zdrowia, efektywniejsze sposoby walki z czarnym rynkiem czy na cokolwiek innego.
Commodore 64
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Do tego dochodzi leczenie narkomanów tak samo jak alkoholików i hospitalizacja po psychozach wszelakich czy innych zaburzeń spowodowanych używaniem substancji psychoaktywnych!
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

Czytałem wzmianki w jakichś artykułach, że w państwach, gdzie zalegalizowano prostytucję i narkotyki (Holandia?) eksperyment się nie udał i władza się z tego wycofuje. Niestety żadnych wiarygodnych analiz nie czytałem, więc nie wiem dlaczego im to nie wyszło.
Commodore 64
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Choroby weneryczne i narkomania oraz spustoszenie psychiczne to najważniejsze argumenty za tym idące! Dla pieniędzy to robili! Policja i politycy oraz resocjalizacja jak zawsze potem nawala! Istna samogonka i Meksyk!
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

eN_ pisze:Niestety żadnych wiarygodnych analiz nie czytałem, więc nie wiem dlaczego im to nie wyszło.
Ja czytałem takowe z Holandii i w mojej ocenie legalizacja się powiodła. Teraz władze się z niej wycofują, bo działa konserwatywna prawica, która próbuje po prostu uzasadnić swoje kretyńskie decyzje wymyślając bzdury, które nazywa argumentami. W innych państwach nurt myślenia odchodzi od silnych restrykcji wobec narkotyków i prostytucji, co jest wg. mnie słuszne ponieważ nigdy w historii ludzkości nie udało się z nimi wygrać. Po cóż bić się z wiatrakami skoro można je kontrolować, czerpać z nich dochód i minimalizować negatywne skutki społeczne.
Commodore 64
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Do czego zdolni są ludzie to tego nawet szatan nie wie jeszcze sam!
monia334
zarejestrowany użytkownik

Post autor: monia334 »

Część ludzi tutaj jest chora właśnie przez narkotyki. Ja bym nie chciała aby moje dziecko mogło iść do sklepu i kupować marihuanę palić po 5 gram dzień w dzień i niszczyć się. Ludzie nie mają umiaru to co powinno być przyjemne, raz na jakiś czas i z głową zamieniają w rutynę potem przemienia się w nałóg, wystarczy że alkohol jest legalny i ogląda się ludzi zataczających o 9 rano, sikających pod siebie. Z tym było by tak samo jak z alkoholem podchodzisz do starszego kolegi, przechodnia nawet, jak masz 10 lat czy ci kupi, kupuje i dzieci których mózgi się jeszcze za pewne nie rozwineły niszczą się. Państwo niech sobie traci i tak okradają więc po co mają kraść jeszcze więcej. Ci co chcą to mają i na pewno będa mieć ale po co podsówać to ludziom którzy dzięki bogu nie mają takiej możliwosci.
Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

Post autor: boris »

monia334 pisze: Ci co chcą to mają i na pewno będa mieć ale po co podsówać to ludziom którzy dzięki bogu nie mają takiej możliwosci.
Tu mała sprzeczność, skoro jak się chce to się ma, to ci ostatni też mają możliwości :)
Patrzysz z bardzo wąskiego punktu widzenia. Przede wszystkim nie chodzi o to, że państwo traci, bo nie handluje
narkotykami, państwo traci - a przede wszystkim obywatele - bo powstają kartele narkotykowe, organizacje przestępcze, zagrażające życiu przeciętnego obywatela - wystarczy spojrzeć co się obecnie dzieje w Meksyku. Ciebie obchodzi tylko kawałek swego nosa, a przez nielegalność narkotyków, zwykły obywatel Meksyku nie jest pewny dnia i godziny. Meksyk nie ma szans wygrać wojny z kartelami, inaczej jak przez legalizację narkotyków.
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
monia334

Wierze w to że te maluchy jednak nie bedą mogły (diler też ma mózg i honor) troche się zamieszałam :D A ja jednak wierze w policję to oni powinni się zajmować takimi ludzmi. Zalegalizowanie by spowodowało ze tłukli by się pomiędzy sobą;) zawsze będzie coś nie tak. No i Meksyk a Polska to też lekka różnica ;) wierze w to że nigdy nie zalegalizuja, jestem wielką przeciwniczką narkotyków wszelkiego rodzaju, dopalaczy i innych świństw.
Commodore 64
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Alkohol im nikotyna już wystarczająco rujnują zdrowie i portfele POlaków w zupełności!
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

monia334 pisze:Zalegalizowanie by spowodowało ze tłukli by się pomiędzy sobą;) zawsze będzie coś nie tak. No i Meksyk a Polska to też lekka różnica ;) wierze w to że nigdy nie zalegalizuja, jestem wielką przeciwniczką narkotyków wszelkiego rodzaju, dopalaczy i innych świństw.
Myślę, że nie znasz za bardzo tematu. Zagłęb się trochę bardziej proszę, jeśli już wydajesz tak radykalne sądy bo tym naiwnym myśleniem, kiedy przyjdzie głosować za jakimś rozwiązaniem możesz nieświadomie wyrządzić szkodę tym, na których Ci zależy (pisałaś o dzieciach, które by ćpały). Teraz nie ma najmniejszego problemu z dostępem do narkotyków - brudnych, skażonych, zmieszanych z najgorszymi substancjami. Policja sobie z problemem nie poradzi, tak jak tabletki przeciwbólowe nie poradzą na zepsuty ząb. To tylko działania doraźne, szkodliwe w większym stopniu nie dla dilerów, którzy zazwyczaj mają gdzieś czym na prawdę handlują - byle kopało ;) - a dla młodzieży, która to spożywa. Jeśli nie wierzysz, to odsyłam do statystyk. Chciała byś, żeby Twoje dziecko miało wyrok sądowy? Znam porządne rodziny, w których rodzice woleli się oszukiwać, że ich dziecko nie spróbuje maryśki. Teraz to dorosłe już "dziecko" utrzymują, bo przez wyrok nie może znaleźć pracy. To naturalne, że młodzież w pewnej fazie rozwojowej chce próbować różnych substancji i nie da się tego uniknąć, można tylko rozmawiać i liczyć na szczęście. Chyba, że masz jakiś rewolucyjny pomysł na walkę z narkobiznesem, to chętnie o nim przeczytam. Póki co, twierdzenie, że policja sobie poradzi wkładam do szufladki z napisem "fantazja".
monia334

mam bardzo wyidealizowany poglad świata;) (to jest taka mała nadzieja moja w ludzi jestem młoda po prostu nie chce wierzyć w to że jest takie zlo mimo że zyje z człowiekiem chorym na schizofrenie (nie leczy sie więc prosze wyobrazcie sobie co przezywam co 2 dzien) jego matka alkoholiczka, ojcem rokowcem kazdy wie co za tym idzie i bratem ktory ma zachowania jak ojciec i matka razem wzieci każdy na pewno potrafi sobie to wyobrazic wydaje mi się ze ja po prostu widzac to zlo nie chce wierzyć w to że jest tak naprawde z "naszmi dziecmi" społeczeństwem chce wierzyc w to ze tylko u mnie jest tak zle :) wiem co marichuana zrobila z ludzmi z mojego otoczenia i mam ochote zabic tego co to wymyślil :P
Commodore 64
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Przyroda wymyslila marihuane! Reszte zrobili juz sami ludzie....
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Przyroda wymyśliła też grzyba muchomora.
PTR01981
bywalec
Kontakt:

Post autor: PTR01981 »

Czemu prostytutki maja nie placic podatkow za swoja prace ? Czemu narkotyki musza byc sprzedawane za gigantyczne sumy przez niebezpiecznych oprychow ?
"Odkąd poznałem ludzi pokochałem zwierzęta"
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

Jasne, że się opłaca.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”