Bracia i Siostry

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

Karakan
nadużywający
nadużywający

Bracia i Siostry

Post autor: Karakan »

Po przeczytaniu postów stiwerdzam że mam schizofrenie , słysze głosy nie śpie po nocach etc.. generalnie bardzo się męcze , wizytua u psychiatry nieunikniona , chce sie spytać o te leki czy pomagaja na jak długo chodzi mi o to że jak np. odwiedzi mnie w nocy zjawa to czy po lekach nei bede jej widział i nazajutrz bede miał energie do działania ? coś musze z tym zrobic :!: :D
Awatar użytkownika
tom76
zaufany użytkownik

Diagnoza

Post autor: tom76 »

Cześć Karakan
Diagnozę stawia wyłącznie LEKARZ
Na tym forum nie ma lekarzy.
Rzeczywiscie,to forum zawiera dużo rzetelnej wiedzy o chorobach psychicznych,ale służy to do pomocy w życiu chorych(zobacz:o tym forum-REJESTRACJA I STATUT FORUM-pkt.2"Cele")

Ja mam zdiagnozowany zespół paranoidalny 2 lata temu.
Sam sobie postawiłem diagnozę na tym forum,że mam borderline-jest to zaburzenie osobowosci.
Żebym miał zdiagnozowane borderline albo coś innego muszę to usłyszeć i mieć na pismie od kompetentnego lekarza.
Życzę powodzenia i pozdrawiam.
jakotako

UWAZAJ!

Post autor: jakotako »

NIE IDZ do nikogo. jesli uznaja Cie za psych. chorego to sie juz mozesz od nich nie uwolnic. umozliwia im to ustawa o ochronie zdrowia psychicznego, oto jej fragment o jaki mi chodzi;

Ustawa o ochronie zdrowia psychicznego z dnia 19 sierpnia 1994 r.

Art. 29. 1. Do szpitala psychiatrycznego może być również przyjęta, bez zgody wymaganej w art. 22, osoba chora psychicznie:

1/ której dotychczasowe zachowanie wskazuje na to, że nie przyjęcie do szpitala spowoduje znaczne pogorszenie stanu jej zdrowia psychicznego, bądź

2/która jest niezdolna do samodzielnego zaspokajania podstawowych potrzeb życiowych, a uzasadnione jest przewidywanie, że leczenie w szpitalu psychiatrycznym przyniesie poprawę jej stanu zdrowia.

2. O potrzebie przyjęcia do szpitala psychiatrycznego osoby, o której mowa w ust. 1, bez jej zgody, orzeka sąd opiekuńczy miejsca zamieszkania tej osoby - na wniosek jej małżonka, krewnych w linii prostej, rodzeństwa jej przedstawiciela ustawowego lub osoby sprawującej nad nią faktyczną opiekę.

3. W stosunku do osoby objętej oparciem społecznym, o którym mowa w art.8, wniosek może zgłosić również gmina lub właściwy organ administracji rządowej.
Gość

Post autor: Gość »

jakotako ty jesteś Miki , albo któreś z jego wcieleń
malygalu
zarejestrowany użytkownik

Post autor: malygalu »

Leki , to wszystko zalezy jak do tego podchodzisz . Jeslizamierzasz je brac regularnie to duza szansa, ze ci pomoga pod warunkiem ze lekarz nie da ci syfu , bo to tez mozliwe i ftedy ci przytepi. Jedno wiem przynajmiej z tego co wyczytalem od innych osob , ktore wypowiadaja sie na temat dzialaniaz leku.Trzeba czekac na dzialanie a pierwsze objawy niepozadane moga cie zniechecic do dalszego przyjmowania wiec to nie jest latwe.Musisz porostu dobrze dobrac lek jesli sie zdecydujesz.
pozdro :lol: :lol:
Karakan
nadużywający
nadużywający

Re: UWAZAJ!

jakotako pisze:NIE IDZ do nikogo. jesli uznaja Cie za psych. chorego to sie juz mozesz od nich nie uwolnic. umozliwia im to ustawa o ochronie zdrowia psychicznego, oto jej fragment o jaki mi chodzi;

Ustawa o ochronie zdrowia psychicznego z dnia 19 sierpnia 1994 r.

Art. 29. 1. Do szpitala psychiatrycznego może być również przyjęta, bez zgody wymaganej w art. 22, osoba chora psychicznie:

1/ której dotychczasowe zachowanie wskazuje na to, że nie przyjęcie do szpitala spowoduje znaczne pogorszenie stanu jej zdrowia psychicznego, bądź

2/która jest niezdolna do samodzielnego zaspokajania podstawowych potrzeb życiowych, a uzasadnione jest przewidywanie, że leczenie w szpitalu psychiatrycznym przyniesie poprawę jej stanu zdrowia.

2. O potrzebie przyjęcia do szpitala psychiatrycznego osoby, o której mowa w ust. 1, bez jej zgody, orzeka sąd opiekuńczy miejsca zamieszkania tej osoby - na wniosek jej małżonka, krewnych w linii prostej, rodzeństwa jej przedstawiciela ustawowego lub osoby sprawującej nad nią faktyczną opiekę.

3. W stosunku do osoby objętej oparciem społecznym, o którym mowa w art.8, wniosek może zgłosić również gmina lub właściwy organ administracji rządowej.
czyli zostaje mi samobójstwo ...

Bez przesady nie moga mi nic zrobić najwyżej z miesiac moge tam pobyć nie więcej ....

planuje iśc w piątek
Karakan
nadużywający
nadużywający

*słowo niedozwolone* od dziecka mi latają białe ręce i głowy po mieszkaniu pierdole to życie od 6 roku do 19 mam takie coś

Jebany znieczulony kraj !!!

Nikt sie mna nie zainteresował !!!!!!!!!
One
zaufany użytkownik

Post autor: One »

Karakan:
*słowo niedozwolone* od dziecka mi latają białe ręce i głowy po mieszkaniu pierdole to życie od 6 roku do 19 mam takie coś

Nikt sie mna nie zainteresował !
W tym kraju nikt sie tobą nie zainteresuje jeśli nie będziesz zagrażał życiu innych.
Trzeba pomóc sobie samemu! Więc zacznij walczyć o siebie!
Pozdro
"...obudzil sie powoli i gdy tylko stwierdzil, ze jest soba, zapragnal byc kims innym, kims, kogo nie znal..."
Karakan
nadużywający
nadużywający

One pisze:Karakan:

Nikt sie mna nie zainteresował !
W tym kraju nikt sie tobą nie zainteresuje jeśli nie będziesz zagrażał życiu innych.
Trzeba pomóc sobie samemu! Więc zacznij walczyć o siebie!
Pozdro
Nie boje się psychiatry porozmawiam i co jakis czas bede z nai rozmawiał nie chce nic tylko na sen jakieś mocne leki nic po za tym .. ewentualnie jakiś raport , przecież mnie nie zamkną bo umiem siebie kontorlować moja wina że widze jakieś zjawy i sie telepie i poce ? przecież sam sobie tego nie zrobiłem , po czesci straciłem zycie ale 0 w tym mojej winy i nie obwiniam siebie , a musze walczyć do końca bez wzgledu na konsekwencje .
dede
zarejestrowany użytkownik

Post autor: dede »

Karakan, nie boj sie pojsc do lekarza. Nic Ci nie grozi poza tym, ze poczujesz sie lepiej. Musisz tylko wiedziec, ze to bedzie Cie kosztowalo troche pracy zanim bedzie lepiej. Lecz aby ta praca nie poszla na marne to musi isc we wlasciwa strone- czyli musi nia kierowac kompetentna osoba i dlatego powinienes sie zglosic po pomoc.
A temu kto uwaza, ze tak ochoczo zamykaja ludzi w naszym kraju: od kiedy Polska jest tak bogatym krajem zeby hospitalizowac ludzi ot tak bo czemu by nie;-) ludzie niekiedy miesiacami czekaja po pomoc, po mozliwosc pobycia kilka dni w szpitalu (mowie o jakimkolwiek) - to jest problem tego kraju.
pozdrawiam cieplo
One
zaufany użytkownik

Post autor: One »

dede:
A temu kto uwaza, ze tak ochoczo zamykaja ludzi w naszym kraju: od kiedy Polska jest tak bogatym krajem zeby hospitalizowac ludzi ot tak bo czemu by nie;-) ludzie niekiedy miesiacami czekaja po pomoc, po mozliwosc pobycia kilka dni w szpitalu (mowie o jakimkolwiek) - to jest problem tego kraju.
Amen.

btw. słyszeliście że w szpitalach (nie wiem czy w psychiatrycznych tez) otwieraja np. sklep z butami, fryzjera, kosmetyczke. Wszystko po to, żeby szpital mial skąd czerpać kase bo niestety nasze Państwo woli dać, bodajże 30 mln zł na Świątynie Opatrzności Bozej niz na pomoc służbie zdrowia. Coż...
"...obudzil sie powoli i gdy tylko stwierdzil, ze jest soba, zapragnal byc kims innym, kims, kogo nie znal..."
sad_grey
bywalec

Post autor: sad_grey »

nieprzejmujcie sie tym jesli nie macie planu jak to naprawic ani byc politykiem niemyslcie o tym poprostu niema to sensu
heh nieh zgadne ze wasze myslenie o tym wyglada tak jak moje czyli malo optymistycznie
www.pajacyk.pl klikac na brzuh to daje 5groszy na dzieci jakies tam biedne
czesc
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”