Moderator: moderatorzy
czyli zostaje mi samobójstwo ...jakotako pisze:NIE IDZ do nikogo. jesli uznaja Cie za psych. chorego to sie juz mozesz od nich nie uwolnic. umozliwia im to ustawa o ochronie zdrowia psychicznego, oto jej fragment o jaki mi chodzi;
Ustawa o ochronie zdrowia psychicznego z dnia 19 sierpnia 1994 r.
Art. 29. 1. Do szpitala psychiatrycznego może być również przyjęta, bez zgody wymaganej w art. 22, osoba chora psychicznie:
1/ której dotychczasowe zachowanie wskazuje na to, że nie przyjęcie do szpitala spowoduje znaczne pogorszenie stanu jej zdrowia psychicznego, bądź
2/która jest niezdolna do samodzielnego zaspokajania podstawowych potrzeb życiowych, a uzasadnione jest przewidywanie, że leczenie w szpitalu psychiatrycznym przyniesie poprawę jej stanu zdrowia.
2. O potrzebie przyjęcia do szpitala psychiatrycznego osoby, o której mowa w ust. 1, bez jej zgody, orzeka sąd opiekuńczy miejsca zamieszkania tej osoby - na wniosek jej małżonka, krewnych w linii prostej, rodzeństwa jej przedstawiciela ustawowego lub osoby sprawującej nad nią faktyczną opiekę.
3. W stosunku do osoby objętej oparciem społecznym, o którym mowa w art.8, wniosek może zgłosić również gmina lub właściwy organ administracji rządowej.
W tym kraju nikt sie tobą nie zainteresuje jeśli nie będziesz zagrażał życiu innych.*słowo niedozwolone* od dziecka mi latają białe ręce i głowy po mieszkaniu pierdole to życie od 6 roku do 19 mam takie coś
Jebany znieczulony kraj !!!
Nikt sie mna nie zainteresował !
Nie boje się psychiatry porozmawiam i co jakis czas bede z nai rozmawiał nie chce nic tylko na sen jakieś mocne leki nic po za tym .. ewentualnie jakiś raport , przecież mnie nie zamkną bo umiem siebie kontorlować moja wina że widze jakieś zjawy i sie telepie i poce ? przecież sam sobie tego nie zrobiłem , po czesci straciłem zycie ale 0 w tym mojej winy i nie obwiniam siebie , a musze walczyć do końca bez wzgledu na konsekwencje .One pisze:Karakan:W tym kraju nikt sie tobą nie zainteresuje jeśli nie będziesz zagrażał życiu innych.*słowo niedozwolone* od dziecka mi latają białe ręce i głowy po mieszkaniu pierdole to życie od 6 roku do 19 mam takie coś
Jebany znieczulony kraj !!!
Nikt sie mna nie zainteresował !
Trzeba pomóc sobie samemu! Więc zacznij walczyć o siebie!
Pozdro
Amen.A temu kto uwaza, ze tak ochoczo zamykaja ludzi w naszym kraju: od kiedy Polska jest tak bogatym krajem zeby hospitalizowac ludzi ot tak bo czemu by nie;-) ludzie niekiedy miesiacami czekaja po pomoc, po mozliwosc pobycia kilka dni w szpitalu (mowie o jakimkolwiek) - to jest problem tego kraju.