100 milonów mentalnie chorych w Chinach

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
boris
zaufany użytkownik

100 milonów mentalnie chorych w Chinach

Post autor: boris »

http://korwin-mikke.pl/daleki_wschod/zo ... ykow/49319
Ta liczba robi wrażenie, aż trudno w to uwierzyć ...
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Commodore 64
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Re: 100 milonów mentalnie chorych w Chinach

Post autor: Commodore 64 »

Niby rasa skośnooka jaet najinteligentniejsza, a pomocy nie mają wszyscy Ci ludzie! Ciekawe jak Japonia stoi z leczeniem! Oni są w przód zapewne mocno!
Jestem komputerem atari! Moja moc obliczeniowa słaba bom już stary i dyskalkulik! Kasety to było coś! Olewam dyskietki i płyty CD, DVD czy Blu-ray!
<< R A T I C U S >> [[ S I M I A N ]]
Wife bimbo, husband redneck and our son bubba! gg 5473221
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

To jest kreowanie popytu na środki farmaceutyczne. Skoro ktoś jest w stanie wziąć kilkuletni kredyt na zakup niepotrzebnego produktu, to wziąwszy na wiarę, że dolega mu coś, co mu nie dolega, chętnie weźmie drugi kredyt, na lekarza i zestaw pigułek.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

No dobrze, ale procentualnie do całej populacji w Chinach chyba wypada na to samo, co gdzie indziej, czy się mylę ?
Awatar użytkownika
eN
zaufany użytkownik

Post autor: eN »

Wzrost zachorowam można tłumaczyć jeszcze zmianami społecznymi i gospodarczymi. Zawsze znajdą się ludzie, którzy nie będą potrafili dostosować się do nowych warunków, nowych zasad.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

zbyszek pisze:No dobrze, ale procentualnie do całej populacji w Chinach chyba wypada na to samo, co gdzie indziej, czy się mylę ?
100 mln z 1 347 374 752 to jakieś 7% społeczeństwa.Dla mnie to są bardzo zawyżone dane.Zależy też co brano pod uwagę jako choroby mentalne.Sama schizofrenia to raptem 1% populacji.Mam rozumieć,że w Chinach jest kilka razy więcej osób chorych mentalnie niż w innych krajach?Niby z jakiego powodu?
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Korat
zaufany użytkownik

Post autor: Korat »

Gdzieś czytałem, że osoby z zaburzeniami osobowości to 60% pacjentów psychiatrów. dodając do tego inne nie schizofrenopodobne zaburzenia, to te 7% to chyba norma dla całego świata. Skoro schizofrenia ma 1% polaków, zaburzenia schizotypowe 3% polaków, to te 7% zaburzonych Chińczyków to wcale nie tak dużo. Chyba, że pod pojęciem "mentalnie chory" nie mieści się pojęcie "zaburzony psychicznie", to wtedy 7% to masakra.
F21- insipid schizotypal
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Naginane dane pod psychiatrię.W ten sposób jako mentalnie chorego można liczyć kogoś kto parę razy poszedł do psychiatry z obojętnie jakim problemem :zaburzeniem lękowym,dycocjacyjnym,depresjnym,i dziesiątkami innych.Ze zwykłym smutkiem nawet.Psychiatria poprzez wymyślenie pojęcia "zaburzenie" rozpościera ogromny parasol nad ludźmi.Niedługo zmieści się tam każdy bo wszelkie granice pomiędzy zdrowym a chorym staną się bardzo nieostre.Najważniejsze będzie tzw.indywidualne rozpoznanie.Jak pięknie to brzmi.W praktyce mamona w stronę koncernów farmaceutycznych będzie płynąć szerokim strumieniem.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Korat
zaufany użytkownik

Niestety tendencje się nie zmieniają i w DSM-5 również pojęcie "zaburzenia psychiczne" będą prawdopodobnie objemować jeszcze szerszą rzeszę ludzi. Wystarczy wspomnieć o nowej jednostce chorobowej jaką jest syndrom napięcia przedmiesiączkowego.
F21- insipid schizotypal
Commodore 64
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Wychodzi na to, że gospodarka, kapitalizm i politycy wykańczają ludzi swoim systemem wprowadzonym pazernym głównie na pieniądze, a nie dbałością o człowieka czy pracownika albo osoby niedostosowane społecznie i chore!
Jestem komputerem atari! Moja moc obliczeniowa słaba bom już stary i dyskalkulik! Kasety to było coś! Olewam dyskietki i płyty CD, DVD czy Blu-ray!
Korat
zaufany użytkownik

Gdzieś kiedyś usłyszałem bardzo przypadające mi do gustu określenia, że mamy często do czynienia z ekonomiczną i urzędniczą eutanazją osób nie potrafiących wpasować się w system.
F21- insipid schizotypal
Commodore 64
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

System chce zdrowego konia do pracy! USA i Australia takich imigrantów szukają! Wszelakie zielone karty czy pozwolenia na pracę i osiedlenie się! Chcą by przyjezdni wplywali i rozwijali ich godpodarki! Nimi rządzi pieniądz, a nie dobro drugiego człowieka czy jego godne życie! Kapitalizm to dzicz! Ludzie zapominają o swoim czlowieczeństwie przez te pieniądze całe i pęd do dobrobytu kosztem innego człowieka czy grupy ludzi! Wiele osobników Homo Sapiens ulega systemowi danemu jeśli on nawet nie jest dobry czy wręcz szkodliwy dla człowieka! Stają się wtedy jego fanami czy wręcz "parobasami systemowymi" czy "żaołnieżami tegoż systemu". Myślą jak system i robią co mu on każe i wymaga od nich! Sami nie myślą! Kieują się tylko tym głupim prawem i rozkazami innych czy też postępują tak jak ich dany system "wyćwiczył" czy "wytresował". Jeśli jest sie w takim systemi z innymi o oni mu służą, a jednostjka się na to nie godzi to rzuca taką szkołę i pracę i się nigdy niedostosuje do reszty nawet jeśli oni tego chcą! Kończy się to izolacją! Dla wielu ludzi komuna w Polsce nie pasowała to wyjechali jak i wielu za czasów polskiego kapitalizmu wybyła za granicę! czyli nie ma sysemu życzliwemu człowiekowi! każdemu coż zawsze nie pasuje! Ci co występują w telewizji są już marionetkami totalnymi, którymi dyryguje TVszajs! Chcę by teń świat był wolny, bo media zawsze będą manipulować oraz urzędy państwowe czy system każdy będzie się starał rządzić człowiekiem!
Korat
zaufany użytkownik

Gdyby system był bardziej ludzki, to nie potrzeba byłoby w polsce dawać aż 1,2mln rent. Mój kolega to dobry przykład. Postanowił pracować i poprosił czy nie mógłby trochę później przychodzić do pracy i robić sobie w trakcie pracy krótkich przerw, pracodawca się nie zgodził. Efekt, kilkukrotnie musiała być wzywana karetka. Pracodawca potem ugiął się pod tymi drobnymi wymogami. Efekt, rencista był najwydajniejszym pracownikiem. To mówi samo za siebie. Gdyby system był ludzki, to wielu z nas nie musiałoby mieć w ogóle rent.
F21- insipid schizotypal
Commodore 64
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

System działa zawsze na rzecz najsilniejszych tak go politycy skonstruowali! Wystarczy popatrzeć czy iść do polskiego urzędu bezdusznego! Wielu go zaakceptowało takim jaki sam się stworzył (a raczej ludzie go zmajstrowali i się na niego godzą!). Starajków mało - widocznie się sługusom systemu to podoba i go kochają! Przynajmniej K-M się interesuje światem całym i o tym pisze na swej stronie. PROPS dla niego! W Polsce najlepiej to ma kler, urzędasy, szef bimbrowni, korzelni, browaru czy winiarni albo właściciel krematorium czy zakładu pogrzebowego! Im to się żyje dopiero! Najpewniejsze biznedy! I jeszcze burdel albo melina czy złodziejom się najlepeij żyje! jak społeczeństwo bogate to i złodziej kogo ma okradać!
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”