Rozbój w biały dzień na sali sądowej
Moderator: moderatorzy
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Rozbój w biały dzień na sali sądowej
Być może sprawa nie jest decydująca o obliczu Polski, ale może jest symptomatyczna, dlatego ją tu umieszczam. Operator TV został uderzony na sali Sądu Okręgowego w Warszawie, a policja zamiast wylegitymować sprawcę uciekła: Zgadnijcie proszę przed obejrzeniem kogo dotyczyła sprawa.
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Re: Rozbój w biały dzień na sali sądowej
Ale ludzi czasami ponosi. Kompletny brak kultury, agresja i chamstwo. Przypomina mi się podobna sytuacja z tegorocznej kampanii. Jakiś wiec bądź zgromadzenie uliczne PiS-u. Dziewczyna, gdzieś koło 20 lat, przed rozpoczęciem, stanęła w miejscu, w których stały mikrofony i podniosła nad głowę kawał szarej tekturki, na której wypisane było: "Spieprzaj dziadu!". Jakiś facet na to, podejrzewam, że jakiś odpowiedzialny za porządek na zgromadzeniu, dopadł do dziewczyny i zaczął ją siłą przepychać parę dobrych metrów. Ona na to: "Ale co mnie Pan przepycha!". Najlepsze, że policjant stojący jakieś 5 metrów od zdarzenia (ujęty na filmiku jak się przygląda zajściu) nie zareagował w żaden sposób. Niestety, filmiku nie mogę znaleźć w internecie. Widziałem to w Szkle Kontaktowym TVN.
gówno w proszku na kijoszku
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Re: Rozbój w biały dzień na sali sądowej
Dlaczego policja nie reaguje ? Przecież są dokładnie uczeni, jak się w takich sytuacjach zachować ? Jednak najwidoczniej boją się podstawiania się pod sprawy pachnące polityką, bo można tak narobić sobie kłopotów. Czy takie obawy są uzasadnione ?