Libia

Moderator: moderatorzy

piotr 84
bywalec

Libia

Post autor: piotr 84 »

dzisiaj widziałem w wiadomościach jak w jakimś tam spotkaniu międzynarodowym dyskutowali o odmrożeniu majątku Kadafiego który szacujo na przeszło180 miliardów mówili jak chcą odmrozić konta na sume 5 miliardów dla tego kraju a ludność nie ma nawet wody pitnej no to jest śmiech na sali ta masońska wspólnota narodowa
Awatar użytkownika
bobo
zaufany użytkownik

Re: Libia

Post autor: bobo »

piotr 84 pisze:dzisiaj widziałem w wiadomościach jak w jakimś tam spotkaniu międzynarodowym dyskutowali o odmrożeniu majątku Kadafiego który szacujo na przeszło180 miliardów mówili jak chcą odmrozić konta na sume 5 miliardów dla tego kraju a ludność nie ma nawet wody pitnej no to jest śmiech na sali ta masońska wspólnota narodowa
Tia może jest różnica między majątkiem prywatnym pułkownika a walorami państw. Ta masońska hołota tyż musi z czegoś żyć . Możesz mi zdradzić do jakiej wspólnoty ty należysz ?
piotr 84
bywalec

a najlepiej z bogactw naturalnych tego kraju NIECH SE AMERYKA WYDOBYWA ROPE Z ALASKI ALBO ANTARKTYDY DOŚĆ ŻYCIA NA KOSZT RESZTY ŚWIATA !!!
piotr 84
bywalec

niech suwy posprzedają i inne krążowniki szos i jeżdżą autami z małymi silnikami albo koleją środowisko też jest ważne niech żyje zmierzch korporacji
Awatar użytkownika
Clamo
moderator
moderator

Post autor: Clamo »

Kiedy właśnie Libia będzie sprzedawać ropę reszcie świata (w tym i USA) i ich państwo bardzo dobrze na tym wyjdzie. Rzecz w tym, żeby teraz ogarnąć miliony z bronią na ulicach oraz wciąż walczących zwolenników Kadafiego, utworzyć rząd i prawo. Tak ja to widzę - nie wiem, może jestem zmanipulwany przez media :P
"Roses are red, violets are blue, I'm schizophrenic, and so am I."
-Oscar Levant
piotr 84
bywalec

rzecz w tym za ile i komu będą sprzedawać już Kadafi sprzedawał ropę Włochom za pół darmo jakoś włochom pasowało żeby dyktatorskie rządy prowadził byle ropa była tania dopcha się jakaś następna świnia do koryta i też czarne złoto będzie puszczać USA za pół darmo bo przecież amerykanie pomogli Libijczykom wspomniano wyżej świnie wsadzą w ten fotel pod przykrywką wolnych wyborów ja tak to widze
Awatar użytkownika
Clamo
moderator
moderator

Post autor: Clamo »

Może być i tak, chociaż możliwe są pewnie znacznie gorsze scenariusze. Przynajmniej dla mieszkańców Libii. Wystarczy spojrzeć na sytuację w Iraku czy Afganistanie. Mimo to myślę, że ich naród stoi przed wielką szansą i możliwie, że uda im się tą szansę wykorzystać.
"Roses are red, violets are blue, I'm schizophrenic, and so am I."
-Oscar Levant
piotr 84
bywalec

Clamo pisze:możliwie, że uda im się tą szansę wykorzystać.
miejmy nadzieje
Awatar użytkownika
zlomiasz
zaufany użytkownik

Post autor: zlomiasz »

Jeśli chodzi o Libię, to moje "źródło" z subtelniejszych wymiarów utrzymuje z kolei, że operację militarną animują głównie Francuzi celem zaklepania tam sobie zapasowej ojczyzny. Na wypadek, gdyby gwałtowne zmiany tektoniczne pod dnem Atlantyku doprowadziły do fal tsunami, które dla nizinnej Francji okazałyby sie szczególnie dewastujące. Warto też pamiętać, że z punktu widzenia ludzkiej egzystencji Libia posiada surowiec znacznie cenniejszy niz ropa - mianowicie ogromne, naturalne zbiorniki wody pitnej pod Saharą.
Awatar użytkownika
marek-sportowiec
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Post autor: marek-sportowiec »

Towarzysz Gierek by więcej bloków nabudował za tę kasę i nie mroził jej!
Pierwsza wojna atomowa nadchodzi! Nie pomogą pojazdy czy broń palna! Armia jest zbyteczna! Wojacy się nie przydadzą! Zasobów coraz mniej, bo są marnotrawione bezlitośnie przez samego człowieka!
Puss djevel Dreng, øl rødhåret bjørn.
taurus-piskus
piotr 84
bywalec

proste że Tomasz ma rację chcieć to muc
piotr 84
bywalec

dajmy na to takie chiny trzeba wybudować 300 km autostrady inżynierowie robią plany budowniczy wchodzą a wszystko to zajmuje pół roku a w polsce cztery lata żeby właśnie wybudować tyle samo kilometrów autostrady

i teraz zagadka ile kadencji potrzebuje PO rządzić żeby wybudować cztery głowne autostrady i trasę szybkiego ruchu Via Baltica od razu odpowiem nie wybudują tego przez następne dwie dekady wogóle tego nie wybudują a naród i tak pójdzie stadnie wybrać Platforme
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”