branie lekow a prawdopodobienstwo zajscia w ciaze?
Moderator: moderatorzy
branie lekow a prawdopodobienstwo zajscia w ciaze?
Witam.
Chcialabym sie zapytac czy jezeli moj maz bierze leki clozapol i zolaxa to jest duze prawdopodobienstwo ze moge zajsc w ciaze? Juz od dluzszego czasu bardzo ciekawi mnie to, nie zebym sie starala o dziecko, mam juz jedno i narazie wystarczy.
pozdrawiam
Chcialabym sie zapytac czy jezeli moj maz bierze leki clozapol i zolaxa to jest duze prawdopodobienstwo ze moge zajsc w ciaze? Juz od dluzszego czasu bardzo ciekawi mnie to, nie zebym sie starala o dziecko, mam juz jedno i narazie wystarczy.
pozdrawiam
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Re: branie lekow a prawdopodobienstwo zajscia w ciaze?
Według mojej wiedzy leki męża nie powinny mieć żadnego wpływu na prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. Nawet jeśli założyć, że mogą one uszkodzić plemniki to raczej nie wpłyną na ich ruchliwość ani ilość.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam pytanie, ale leki przeciwpsychotyczne nie stanowią żadnej formy antykoncepcji! Jeśli nie będziecie stosowali zabezpieczenia w postaci prezerwatywy lub pigułek antykoncepcyjnych to zajdziesz w ciążę, bez względu na to, czy mąż będzie brał leki, czy też nie!
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
A moja pani psychiatra powiedziała, że leki, które biorę powodują obniżenie płodności.
Agatcon, a jakie leki bierzesz jesli moge sie spytac??agatcon pisze:A moja pani psychiatra powiedziała, że leki, które biorę powodują obniżenie płodności.
Zypsila, a mąż bierze Zalastę.
Pytanie postawione w tym wątku utwierdza mnie tylko w tym, że LEM miał racje. Dla tych którzy nie wiedzą o co mi chodzi odpowiadam: biorąc leki antypsychotyczne osoba staje się tak bardzo niepłodna, że praktycznie tylko raz w roku może zajść w ciąże.