Wątki sprzeczne z "wiarą w tabletki" są psychane tutaj

Moderator: moderatorzy

DawidWarsaw
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Wątki sprzeczne z "wiarą w tabletki" są psychane tutaj

Post autor: DawidWarsaw »

Widzę, że, z powodu tendencji tego forum do silnej wiary w nieudowodnione hipotezy, że zaburzenia psychiczne wynikają z wad mózgu, a rozwiązaniem są psychotropy, wątki, które przedstawiają:

- prawdziwe historie kompromitujące psychiatrię
- logiczne argumenty na to, że z klasyczną psychiatrią jest coś nie tak, że się ona kupy nie trzyma
- kłamstwa i manipulacje psychiatrów w informowaniu "pacjentów", przez co pacjent jest wprowadzany w błąd co do przyczyn problemów i właściwych rozwiązań,

są spychane do działu "antypsychiatria" jak do jakiegoś getta, przez co czytelnik nie znajdzie takich wątków w miejscu, w którym były wcześniej umieszczone...

Tak się np. stało z opisem mojej historii oraz również z niedawno głośną sprawą "Krzyśka" viewtopic.php?f=36&t=5896
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Re: Wątki sprzeczne z "wiarą w tabletki" są psychane tutaj

Post autor: moi »

Proszę o nieużywanie wulgaryzmów w postach, inaczej będą one przeznaczone do kasacji.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

To forum zajmuje się tematem pewnej choroby, która według Ciebie nie istnieje. W tym dziale jest miejsce na krytykę.
Awatar użytkownika
Constantius
zaufany użytkownik

Post autor: Constantius »

A dlaczego mój siarczysty wpis został usunięty?
Niniejszym ostrzegam wszystkich że ktoś ukrywający się pod nickiem DawidWarsaw jest oszustem i naciągaczem. Jego kłamliwe i oszukańcze wpisy polegają na okłamywaniu innych że schizofrenia nie istnieje..... oraz że w szpitalach psychiatrycznych nie leczy się ludzi tylko maltretuje i wykańcza..... Jest to zapewne członek pewnej amerykańskiej sekty namawiający ludzi do agresji wobec lekarzy i pielęgniarek...

A taki wpis mogę umieścić? :D /W końcu każdy może mieć dowolne poglądy..............
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Constantius pisze: śr lip 21, 2010 6:53 pm A dlaczego mój siarczysty wpis został usunięty?
Niniejszym ostrzegam wszystkich że ktoś ukrywający się pod nickiem DawidWarsaw jest oszustem i naciągaczem. Jego kłamliwe i oszukańcze wpisy polegają na okłamywaniu innych że schizofrenia nie istnieje..... oraz że w szpitalach psychiatrycznych nie leczy się ludzi tylko maltretuje i wykańcza..... Jest to zapewne członek pewnej amerykańskiej sekty namawiający ludzi do agresji wobec lekarzy i pielęgniarek...

A taki wpis mogę umieścić? :D /W końcu każdy może mieć dowolne poglądy..............
Szpitale psychiatryczne często pogarszają stan pacjenta w porównaniu do stanu w jakim by on był gdyby przebywał w tym czasie w domu i zażywał leki.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Trudno mi się z Tobą zgodzić Amannn. Bywa przecież często, że komuś odesłanemu do szpitala z rozpoznaniem stanu ostrego dopiero się ten stan w naturalny sposób pogłębi. W domu byłoby jeszcze gorzej. Jakim sposobem miałby pogorszyć stan pacjenta szpital ? Uważasz, że odsiadka trzy tygodnie w możliwe, że dość przykrych warunkach może powodować lub wzmagać chorobę psychiczną ! Czy miałyby leki pogłębiać chorobę ? A może on by się mógł nią na oddziale zarazić ?

Mam wrażenie, że to znany mechanizm obronny, a nie rzetelne fakty skłaniają Cie do tych poglądów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „antypsychiatria”