EuroPride 2010
Moderator: moderatorzy
- Akatosh
- zaufany użytkownik
EuroPride 2010
Ulicami Warszawy przejdzie dziś parada srodowisk LGBT (lesbijek, gejów, biseksualistów i transpłciowych). Mi osobiście homoseksualiści nie przeszkadzają. To ich prywatna sprawa, co robią pod kołdrą i nie sądze żeby któremuś z nich działa się z tego powodu jakaś krzywda.Można tolerować takie zachowania, dlatego że oni nikomu nic złego nie robią, w przciwieństwie do pedofili. Jednak same czyny homoseksualne uważam za dewiację, dlatego też nie akceptuję takich zachowań (tolerancja - tak, akceptacja - nie). Seksualność jest prywatną sprawą każdego człowieka i nie ma sensu manifestować tego na ulicy. Nie wiem, co przez to się próbuje osiągnąć. Tego typu demonstracje tylko niepotrzebnie prowokują ludzi dla których homoseksualizm nie jest niczym normalnym. Oczywiście nie powinno się nikogo obrażać obelgami typu "pedał" "ciota", jednak ja oczekuję z drugiej strony tego samego, ci "pokrzywdzeni" jednak niekiedy zapominają o przestrzeganiu zasad wzajemnego poszanowania, co dobitnie pokazuje ten przykład.
http://www.youtube.com/watch?v=sLAoBI4GaQg
Jestem ciekaw, jak wy zapatrujecie się na tego typu demonstracje? Czy takie manifestacje są potrzebne? Zachęcam do dyskusji.
http://www.youtube.com/watch?v=sLAoBI4GaQg
Jestem ciekaw, jak wy zapatrujecie się na tego typu demonstracje? Czy takie manifestacje są potrzebne? Zachęcam do dyskusji.
- Clamo
- moderator
Re: EuroPride 2010
IMO takie parady są niepotrzebne. Nie sądzę, że ktoś stanie się przez taką paradę bardziej tolerancyjny - wręcz przeciwnie. Pewnie organizują takie parady jako oddźwięk tego co spotykają na co dzień. No i pewnie daje im to poczucie przynależności i jedności.
"Roses are red, violets are blue, I'm schizophrenic, and so am I."
-Oscar Levant
-Oscar Levant
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Re: film na youtube: Robert Biedroń ma w pierwszej części swojej wypowiedzi pewną rację. Natomiast w drugiej części udowodnił, że sam nie wyrósł ponad tłum, który krytykuje. Tak to bywa, że nieraz ten sam człowiek raz potrafi być wspaniały, a innym razem jest głupawy.
LGBT walczy o to, żeby się z nich nie naśmiewać, bo prześmiewanie to pierwszy stopień agresji. Moim zdaniem mają w tym punkcie całkowitą rację. Nikogo nie należy wyzywać ani obrażać. Czy parada jest dobrą metodą ? - chyba jest krzykiem rozpaczy. Mądrzy odnajdą rzeczywiste motywy.
LGBT walczy o to, żeby się z nich nie naśmiewać, bo prześmiewanie to pierwszy stopień agresji. Moim zdaniem mają w tym punkcie całkowitą rację. Nikogo nie należy wyzywać ani obrażać. Czy parada jest dobrą metodą ? - chyba jest krzykiem rozpaczy. Mądrzy odnajdą rzeczywiste motywy.
- Constantius
- zaufany użytkownik
miałem w pracy osobę homoseksualną... Zachowanie takich osób jednak nie jest normalne.... one ciągle "poszukują partnera homoseksualnego". Uprawiają w tym celu ocieractwo, zaczepiactwo, dziwnie nawiązują do tematów seksualnych. Szukają kogoś kogo można nagabnąć, skusić, wykorzystać na kontakt homoseksualny. Są ustawowo wrogo nastawione do kościoła - stąd ich "przyjaźń" z lewicą, zajmują się zwalczaniem "homofobii" jesli mają tylko wysokie stanowiska i pieniądze... ( a "maż=żona ) tej osoby którą znałem był prawnikiem i takimi sprawami sie zajmował, z czego ten ktoś był dumny )
Stach myśleć o tym że chcą dzieci na wychowanie.... Apage od homoseksualistów....
Stach myśleć o tym że chcą dzieci na wychowanie.... Apage od homoseksualistów....
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Podobnie jak mężczyzna ciągle poszukuje partnerki. Oczywiście trzeba umieć uszanować dystans. Jedni potrafią bardziej, inni mniej.Constantius pisze:... nie jest normalne.... one ciągle "poszukują partnera homoseksualnego".
-
- zaufany użytkownik
Ja osobiście nie mam nic do gejów , lesbijek czy bi . Ich życie ich sprawa , ale po co sie tak obnoscic z tą innością ? Urządzanie takich parad jest lekko...paradne
- Constantius
- zaufany użytkownik
Właśnie Zbyszku - seksualność jest najważniejszą sferą życia człowieka, bo to jest czyste przekazanie życia dalej... Człowiek cały jest nabuzowany seksualnością przynajmniej do 50 roku życia. Stąd śmiem twierdzić ze osoby homo zrobią wszystko by ( nie ważne jaka drogą czy dyskusji, presji, podstępu, udawania niewiniątek ) być primo uznano że ich postępowanie należy traktować na równi z zachowaniem hetero oraz by mieć dzieci... Determinuje ich do tego nie troska o innych, tylko kierowanie się własną seksualnością, która poniekąd jest egoistyczna - jak każda seksualność. ( nie należy jej mylić bowiem z miłością ) Takiemu postawieniu sprawy należy się przeciwstawić, bo homoseksualizm jako zachowanie seksualne nie zawiera w sobie prokreacji.... Nie jest to alternatywa czy coś równego do heteroseksualizmu... To "wybryk" czy złośliwość natury tak samo jak schizofrenia.... tylko schizofrenicy nie mają swojej parady....zbyszek pisze:Podobnie jak mężczyzna ciągle poszukuje partnerki. Oczywiście trzeba umieć uszanować dystans. Jedni potrafią bardziej, inni mniej.Constantius pisze:... nie jest normalne.... one ciągle "poszukują partnera homoseksualnego".
Musi być ktoś kogo nie znam, a kto zawładnął mna, moim życiem, śmiercią, tą kartką
...
Ostatnio zmieniony wt cze 17, 2014 7:12 pm przez ocean, łącznie zmieniany 1 raz.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Oni walcza o cos co nazywaja swoimi prawami - chca sie zenic i adoptowac dzieci. Jest to zupelnie amoralne, niedopuszczalne i destrukcyjne spolecznie wedle mnie. Chorzy psychicznie nie maja o co walczyc, tak samo jak chorzy na aica. Jesli natomiast chodzi o strach, to jest to zbyt mocno zakorzenione w mentalnosci spoleczenstwa. Wiadomo, chory psychicznie jest nieobliczlny i niebezpieczny. Zadne wystepy w telewizji zrymisjonowanych Bohaterow tego nie zmienia. Jeden atak z bejzbolem w reku i piana na ustach, jeden skok z balkonu i pozamiatane.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Moim zdaniem o adopcji dzieci decydować powinien sierociniec na podstawie miłości do dziecka. Jeśli dwoje przyszłych rodziców tej samej płci kocha dziecko, a ono ich to ich wzajemna miłość jest właśnie tym czego dziecku potrzeba. Taki układ będzie zawsze lepszy niż sierociniec - to wiemy w psychologii i wielu zgubnych doświadczeń. Jeśli natomiast ktoś chce dziecko z pobudek ideologicznych, a przekonań, że powinien się sprawdzić, etc. to może to być nawet kobieta i mężczyzna po katolickim ślubie, a dziecka nie powinni dostać.
Jednych słowem decyduje miłość.
Wiem, że wielu się to nie spodoba, choć to takie proste.
Jednych słowem decyduje miłość.
Wiem, że wielu się to nie spodoba, choć to takie proste.
...
Ostatnio zmieniony wt cze 17, 2014 7:12 pm przez ocean, łącznie zmieniany 1 raz.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
To, oraz malzenstwa jest celem nadrzednym dla nich, widac to doskonale w jakim kierunku to zmierza oraz czemu maja sluzyc manifestacje zwane paradami, ogolnie gorszace, prowokujace i hanbiace nie tylko stare sfeminizowane babuszki. Dziecko wychowywane przez pare homoseksualna bedzie nieporownywalnie bardziej okaleczone niz wychowane w sierocincu (ktorych jest obecnie coraz mniej, prym wioda rodziny zastepcze, to obecnie swietny biznes, a korzysc dla dzieciaka). Taka przyslowiowa sytuacja, nauczyciekla wzywa ojca do szkoly, a Jasio sie pyta ktorego, tego z wasem, czy tego mlodszego? Przeciez takie dziecko wychowywane przez dwie mamusie, z ktorych jedna wyglada jak tatus, tylko ma cyce, bedzie mialo totalnie skrzywiona psychike! I nie chodzi tu o milosc obu mam. Wierze ze bedzie wielka i gleboka jak morza i oceny, ale co z tego, skoro takie dziecko bedzie mialo traume, uraz, wypaczenie psychiki, zepsucie od malego, zostanie pozbawione przyszlosci, bedzie po prostu skrzywdzone niebywale, nie wspominajac o skresleniu zaraz na wstepie ze spoleczenstwa! Sodoma i Gomora, Armagedon po prostu 

- zbyszek
- admin
- Kontakt:
To nieprawda. Kierujesz się fałszywą ideologią. Psychologia i doświadczenie mówią co innego. Wręcz dziecko wychowywane przez jednego rodzica będzie zdrowsze psychicznie niż to które nie ma żadnego rodzica, a dwoje kochających rodziców (dowolnej płci) to oczywiście lepiej. Natomiast w sierocińcu brak tzw. osoby odniesienia - bez niej dziecko pozostaje w najlepszym razie samotne do końca życia, a w najgorszym nie przeżywa.AntonPawlowicz pisze:... Dziecko wychowywane przez pare homoseksualna bedzie nieporownywalnie bardziej okaleczone niz wychowane w sierocincu ...
To psychologia, a nie doktryna religijna powinna rozstrzygać, jakie związki są dla dziecka najlepsze. - Czy tu się zgodzimy ?
...
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
To psychologia, a nie doktryna religijna powinna rozstrzygać, jakie związki są dla dziecka najlepsze. - Czy tu się zgodzimy ?
Doktryna religijna nie ma nic do rzeczy, tak samo przedmiotowa psychologia. Chodzi tu bardziej o zwykle zwyczaje ludzkie i podstawowe DOBRO czlowieka. W przypadku par homoseksualnych to czysta patologia, zepsucie, okaleczenie nie tylko psychiczne. Domy dziecka to jedno, nie mozna na tym sie koncentrowac, gorzej, faktycznie, sprawa sie ma z poprawczakami. Mlody czlowiek doswiadczywszy samotnosci, nawet tak ogromnej, jak nie posiadanie zadnego z rodzicow, predzej ulozy sobie zycie, predzej odnajdzie milosc, ukochana osobe, tym bardziej bedzie do tego dazyl doswiadczywszy braku, pustki, samotnosci. A co sobie ulozy synek dwoch mam, albo dwoch tatkow? Pogieta psychika, pogieta seksualnosc, bledne priorytety, jeszcze wieksza samotnosc i wyalienowanie, zupelny brak, albo skrzywienie autorytetow i wzorcow! To by byl dobry sposob na spoleczenstwo w faszystowskim stylu Hitlera, tworzenie przyszlych zabojcow, zolnierzy bez litosci, wyzbytych czlowieczenstwa, moralnosci i plciowosci! Do tego by sie jedynie nadawali po takiej obrobce.
Doktryna religijna nie ma nic do rzeczy, tak samo przedmiotowa psychologia. Chodzi tu bardziej o zwykle zwyczaje ludzkie i podstawowe DOBRO czlowieka. W przypadku par homoseksualnych to czysta patologia, zepsucie, okaleczenie nie tylko psychiczne. Domy dziecka to jedno, nie mozna na tym sie koncentrowac, gorzej, faktycznie, sprawa sie ma z poprawczakami. Mlody czlowiek doswiadczywszy samotnosci, nawet tak ogromnej, jak nie posiadanie zadnego z rodzicow, predzej ulozy sobie zycie, predzej odnajdzie milosc, ukochana osobe, tym bardziej bedzie do tego dazyl doswiadczywszy braku, pustki, samotnosci. A co sobie ulozy synek dwoch mam, albo dwoch tatkow? Pogieta psychika, pogieta seksualnosc, bledne priorytety, jeszcze wieksza samotnosc i wyalienowanie, zupelny brak, albo skrzywienie autorytetow i wzorcow! To by byl dobry sposob na spoleczenstwo w faszystowskim stylu Hitlera, tworzenie przyszlych zabojcow, zolnierzy bez litosci, wyzbytych czlowieczenstwa, moralnosci i plciowosci! Do tego by sie jedynie nadawali po takiej obrobce.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Dodam, ze to o czym mowimy jest wybieraniem pomiedzy mniejszym zlem lub wiekszym! Tu Zbyszek, zapewne sie zgadzamy, iz zla nie nalezy wybierac! A dzieci powinni zawsze pozostawac przy swoich biologicznych rodzicach! Tak by bylo idealnie. Taki uklad jest dobry, do tego nalezy dazyc i tak budowac swiat, a nie sprzedawac dopalacze, legalizowac narkotyki, eutanazje, aborcje oraz malzenstwa homoseksualne. Na wiele spraw wplywu nie mamy, ale nalezy dazyc do dobra swoja postawa. Takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
na temat seksualności z osobami związanymi z Kościołem nie ma nawet co rozmowy zaczynać, tacy oni ślepi i głusi, przyduszeni dogmatami wprost ze średniowiecza, które skończyło się przecież już dawno temu, ale oni chyba nie wiedzą, jak daleko nauka poszła do przodu i ile więcej już wiemy o człowieku, jego psychice, seksualności, itd...
nie chcę się tu wdawać w jakieś wielkie dyskusje, ale powiem jedynie ze swojej strony, że do sypialni nikomu nikt niezaproszony nie powinien wchodzić i interesować się, czy ktoś to robi z facetem, z kobietą, a może i z facetem i z kobietą. to jest intymność i nikomu nic do tego.
sprawa adopcji dzieci jest o wiele bardziej skomplikowana i ma charakter indywidualny. tu nie można generalizować i wyciągać pochopnych wniosków. życie bywa bardzo pokręcone, różnie to bywa. nie chce mi się tutaj dawać jakichś przykładów. niech każdy się zastanowi dobrze chwilę albo przekopie internet.
z góry mówię, że jestem stuprocentowo heteroseksualny
ale gdybym mieszkał w okolicach warszawy, przyłączyłbym się do tej parady. tak naprawdę przede wszystkim po to, żeby wesprzeć tych ludzi, którzy przez stygmat społeczeństwa, są nieszczęśliwi i wciąż się boją, że 'ktoś się dowie'...
to smutne, że niemal w centrum europy w XXI wieku, ludzie są tak ogłupiani przez Kościół i jego absurdalne dogmaty...
z góry mówię, że jestem tolerancyjny w sprawach religijnych ("wierzcie sobie w co chcecie, tylko zachowajcie chociaż odrobinę zdrowego rozsądku";)), ale nie akceptuję średniowiecznej mentalności księży i ich 'owieczek', które chodzą tak, jak im 'pasterz' każe, nie zastanawiając się ani chwili...
więcej już nic na razie nie powiem, bo jak już bym zaczął krytykować Kościół, to nigdy bym chyba nie skończył
. lista grzechów Kościoła jest zbyt długa...
nie chcę się tu wdawać w jakieś wielkie dyskusje, ale powiem jedynie ze swojej strony, że do sypialni nikomu nikt niezaproszony nie powinien wchodzić i interesować się, czy ktoś to robi z facetem, z kobietą, a może i z facetem i z kobietą. to jest intymność i nikomu nic do tego.
sprawa adopcji dzieci jest o wiele bardziej skomplikowana i ma charakter indywidualny. tu nie można generalizować i wyciągać pochopnych wniosków. życie bywa bardzo pokręcone, różnie to bywa. nie chce mi się tutaj dawać jakichś przykładów. niech każdy się zastanowi dobrze chwilę albo przekopie internet.
z góry mówię, że jestem stuprocentowo heteroseksualny

ale gdybym mieszkał w okolicach warszawy, przyłączyłbym się do tej parady. tak naprawdę przede wszystkim po to, żeby wesprzeć tych ludzi, którzy przez stygmat społeczeństwa, są nieszczęśliwi i wciąż się boją, że 'ktoś się dowie'...
to smutne, że niemal w centrum europy w XXI wieku, ludzie są tak ogłupiani przez Kościół i jego absurdalne dogmaty...
z góry mówię, że jestem tolerancyjny w sprawach religijnych ("wierzcie sobie w co chcecie, tylko zachowajcie chociaż odrobinę zdrowego rozsądku";)), ale nie akceptuję średniowiecznej mentalności księży i ich 'owieczek', które chodzą tak, jak im 'pasterz' każe, nie zastanawiając się ani chwili...
więcej już nic na razie nie powiem, bo jak już bym zaczął krytykować Kościół, to nigdy bym chyba nie skończył

- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Ale zes przyplotl koze do woza
Co Kosciol i jego wyznawcy maja wspolnego z homoseksualistami i parada gejow i lesbijek?
PS dolacz sie dolacz, tylko zebys potem nie narzekal ze boli jak siadasz

PS dolacz sie dolacz, tylko zebys potem nie narzekal ze boli jak siadasz

- zbyszek
- admin
- Kontakt:
W Twoich ostatnich słowach widać agresję. To kościół i jego wyznawcy do niej podsycają. Bez tego nie byłoby może potrzeby parad równości.AntonPawlowicz pisze:...Co Kosciol i jego wyznawcy maja wspolnego...
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Czym zawinil Kosciol
, wyglaszam swoje prywatne zdanie, wylacznie, nigdy nie slyszalem, przysiegam, zadnego podsycania, ani innej, jakiejkolwiek, propagandy z ust Kosciola. Ale slyszalem natomiast wiele slow ktore sie wklada w usta duchowienstwa!
PS Nie byla to agresja, byl to wydzwiek na poprzedzajacego posta. Zupelnie rozbrajajacego i smieszacego mnie do lez
Byla rowniez calkiem powazna przestroga, calkiem tez na miejscu 

PS Nie byla to agresja, byl to wydzwiek na poprzedzajacego posta. Zupelnie rozbrajajacego i smieszacego mnie do lez