Za PIS mieliśmy największy wzrost gospodarczy w ciągu ostatnich 20-paru lat !. Teraz mamy deficyt i to ponad 7% !!! Większy niż w większości państw europejskich!
Porównanie: Szwecja 0,5%, Luksemburg 0,7%, Estonia 1,7%, Niemcy 3,3%, Bułgaria 3,9%, Węgry 4%, Czechy 5,9%, Włochy 5,3%, Słowenia 5,5%, Belgia 6%. Mimo kryzysu - inne kraje radzą sobie znacznie lepiej! Za deficyt budżetowy na poziomi 7,1% odpowiada rząd. A konkretnie Tusk i Rostowski.
Mieliśmy dobre wskaźniki gospodarcze, a teraz co ? Kicha. Gdybyśmy mieszkali w normalnym kraju, to PLATFORMA OBYWATELSKA, jeśli sobie nie radzi, powinna się podać do dymisji! Ale nie PO, które za wszelką cenę trzyma się koryta i w dodatku robi lewe interesy. PO trupach do celu - dewiza PO.
PIS łapał przestępców i miał w tym duże sukcesy, a PO albo olewa ten temat albo wręcz wypuszcza przestępców (stąd mieli dwa lata temu w wyborach parlamentarnych i teraz w prezydenckich największe poparcie w ....więzieniach)
PIS walczył z korupcją (i to mocno!), a PO samo jest skorumpowane. Dlatego nie wypada im walczyć, bo musieli by zacząć od siebie

PO nie ma żadnego programu, wygłosiło słynne expose (setki punktów), obiecywali cuda, ale to są cuda bez pokrycia. Praktycznie niczego nie dotrzymali. Ich nie obchodzi Polska, tylko własne i kolesi interesy. Mamią głupi lud od lat, tylko bezmyślący ludzie mogą na nich głosować (oraz wszelcy "kolesie"). Ale takich nie brakuje.
Jedyna rzecz, jedyny sukces to że powołali armie zawodową. To wszystko.
Reszta "sukcesów" to:
- afera mieszkaniowa
- afera stoczniowa
- afera hazardowa
- afera smoleńska (wciąż do wyjaśnienia!).
Komorowski to kukiełka. Ktoś tu napisał, że to tylko marionetka - tresowany pies Donalda Tuska. I w pełni się z tym zgadzam.
Komorowski pali gafę za gafą. W RMF FM powiedzieli, że to jest jedyny kandydat który "nie wie, a powie". Nie przypominam sobie kandydata, który w czasie kampanii miał tyle wtop. Niedawno odkrył, że Świętowit miał pięć twarzy. A podobno jest magistrem historii

Jeszcze o Bronku, jego słowa:
Przygotowujemy strategię wyjścia z NATO.
Belka jest zastępcę sekretarza generalnego ONZ.
Powodzianie są przyzwyczajeni do powodzi.
Deficyt budżetowy jest tym samym czym dług publiczny.
Światowit ma 5 twarzy.
To tylko ułamek twórczości Komuchowskiego z ostatnich 2 miesięcy.
Tusk obiecywał Irlandię, a co zrobił ? Niedługo Bangladesz nas wyprzedzi!

Dodam, że PO rządziło trzy razy (wcześniej jako UW i KLD). Rządzą ponad 10 lat, a jak jest w Polsce każdy widzi.
PO ma gdzieś wyborców/obywateli. Liczy się kasa/koryto i władza. Pisałem o tym w innych wątkach - "Pierwsza zasada polityki" i "Kiełbasa przedwyborcza Tuska i Bronka" to nie będę powtarzał.
PO się skupia na:
- demagogii, mąceniu ludziom w głowach - to partia bardziej populistyczna niż Samoobrona Leppera
- oczernianiu, atakowaniu i wymyślaniu niestworzonych historii na temat opozycji/przeciwników politycznych
- robieniu lewych interesów
O PIS-ie już słyszałem różne cuda. Np. o Kaczyńskim słyszałem że jest faszystą, żydem i karierowiczem

PO to partia komunistyczna, a głoszą się liberałami - kolejna bujda!
O czymś zapomniałem ?
No i poziom kultury - w PO poniżej krytyki.
Poziom inteligencji? Porównajmy Bronka Komuchowskiego i Jarosława Kaczyńskiego

PIS był za lustracją, PO - przeciwne (bo u nich jest masa agentów). Dopóki rzadzi komuna to w Polsce nigdy nie będzie dobrze.
Czytałem też że Bronisław K. był agentem GRU i WSI.
Jeśli Polacy wybiorą Bronka to komunistyczna Platforma Obłudy doprowadzi w kraju do takiej zapaści, że już nikt, nawet Kaczyński nie da rady odbudować strat. Pamiętajcie że nic tak nie zaszkodziło dotąd Polsce (nawet SLD! ) jak Platforma Obywatelska.
To chyba tyle

Może jeszcze później coś dopisze.