Schizofrenia odbiera wolność i humor???
Moderator: moderatorzy
Schizofrenia odbiera wolność i humor???
Czy są schizofrenicy którzy nie są jeszcze tak nieprzytomni, że potrafią się śmiać i są swobodni? Czy może leki psychotropowe odbierają wszystkie chęci!?Mam takie wrażenie że tak jest, niestety! Pozdrawiam i szczerze życzę jakiegoś, choćby byle jakiego, POCZUCIA
A może jest choć jeden inny???

...to be or not to be...
Re: Schizofrenia odbiera wolność i humor???
Cento3, mam raczej mizerne poczucie humoru. Mało co doprowadza mnie do śmiechu. Ostatnio trochę mnie rozbawił program w którym była ukryta kamera.
Schizofrenia i psychotropy mogą pozbawić poczucia humoru.
Schizofrenia i psychotropy mogą pozbawić poczucia humoru.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

Wcale się nie dziwięjojo pisze:Schizofrenia i psychotropy mogą pozbawić poczucia humoru.

Schizofrenia odbiera wolnosc ale nie humor. Wiem ze moj syn czasami smieje sie ze swych wczesniejszych urojen ale nie tylko swoich. Wtedy kiedy sie jest juz w realu powinno sie to robic.
Tak, myślę że trzeba się śmiać z siebie samego. Ale też potrzeba umieć to robić. Wielu chorych boi się śmiać.

...to be or not to be...
Cento3, mam takiego pecha, że jak już zacznę się śmiać, to moja Mama chce abym jak najszybciej przestała. Chodzi o to, że śmieję się bardzo podobnie do mojej zmarłej babci.

Wiesz co jojo;ja to bym się nie śmiał do zmarłych
Jakoś mi byłoby nie tak. Do zmarłej babci?

...to be or not to be...
Cento3 co ja biedna na to poradzę, że mój śmiech brzmi bardzo podobnie do śmiechu mojej zmarłej babci? Nie dość, że raczej rzadko się śmieję, to jeszcze moja Mama mnie ucisza. Ze śmiechu też trzeba czerpać przyjemność.

- lea
- zaufany użytkownik
Mi schizofenia na szczęsćie nie zabrała poczucia humoru i tak jak przed epizodem schizofrenicznym potrafię się śmiać z samej siebie. Nie wiem od czego to zależy, może od dobrze dobranych leków.
Pozdrawiam
Pozdrawiam