Co wam robiły głosy zanim rozpoznano u Was schizofrenie ?
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Re: Co wam robiły głosy zanim rozpoznano u Was schizofrenie
U mnie byly mysli przesladowcze.Przyjmowaly glosy sasiadow ktorzy (myslalem wtedy tak)zamontowali jakies urzadzenia elektroniczne czytajace moje mysli i zdalnie sterujace moja z nimi rozmowa.Dochodzi do tego przypalanie laserkiem , lawitacja,bezsennosc ,tez stworzona przez elektronike.Po kilku miesiacach mialem tego dosc.Nie moglem sie skoncentrowac ,pracowac i bylem na granicy aby wymordowac kilku sasiadow albo popelnic samobojstwo.Szczesliwie przemyslalem sobie wszystko i zglosilem sie na rozmowe z psycholog.Jej reakcja na moja wersje wydarzen a bylo tego jeszcze wiecej utwierdzila mnie ze z moja psychika jest nie dobrze i postanowilem sam udac sie do psychiatry po pomoc.
-
- zaufany użytkownik
Głosy namawiały mnie do samookaleczeń, pojawiały się również obrazy w mojej głowie jak ma to wyglądać. Dręczyły mnie dopóki tego nie zrobiłam.
Innym razem obrażały np. mojego rozmówcę, wyzywając go od najgorszych. Namawiały abym mówiła to, co one chcą - aby obrazić drugą osobę.
Strasznie to męczące, tym bardziej, że mimo leczenia wciąż się pojawiają.
Innym razem obrażały np. mojego rozmówcę, wyzywając go od najgorszych. Namawiały abym mówiła to, co one chcą - aby obrazić drugą osobę.
Strasznie to męczące, tym bardziej, że mimo leczenia wciąż się pojawiają.
-
- zarejestrowany użytkownik
Co do mnie to nadal mam problem z ukolejkowaniem zdażeń ale spróbuje: zaczeło sie od wyliczania ile wypalam papierosów po pierwszym roku stałej pracy , potem głosy komentowały jak pracuje , bądź nie pracuje , jak sie zachowuje w stosunku do ludzi w pracy , wtedy żyłem praktycznie tylko pracą bo wcześniej doświadczyło mnie długie bezrobocie , którego miałem solennie dosyć. Wracając do tematu te omamy doprowadzały mnie do obsesji na punkcie tego jak pracowałem i badzo chciałem być niezależny w pracy , samowystarczalny . Doszło do tego że sie załamałem i tuż przed tym czasem jak chciałem żucić prace pojawiły się omamy słuchowe . Uciekłem z pracy . Jakoś sie uspokoiłem w ciągu pięciu dni i wruciłęm żeby sie zwolnić z pracy . Szef mnie zapytał czy mam ku temu powody , a jak jedynie że musze zmienić miejsce pracy. Wysłał mnie na dwutygodniowy urlop i miałem wrucić z podjętą decyzją czy chce pracować. Na tym urlopie byłem u lekarza ogulnego i u psychologa. Jeszcze nie do końca chciało mi sie wierzyć że miałem omamy zapachowe i słuchowe. Ale dostałem inną prace w tym samym zakładzie i jakoś sie układało przez rok . Potem znowu stałem sie nadpobudliwy i pojawiły się omamy i zgłosiłęm sie do psychiatry , najpierw po leki uspokajające nie mówiąc do końca co podejrzewałem . Zgłosiłęm się do psychologa i odrazu na wstępie wyjechałem że mam chalucynacje. Tak się zaczeła męczarnia najpierw z chybionymi neuroleptykami I generacji , potem II generacji i powoli zaczełem dochodzić do siebie z psychoterapią w tle. Po długim czasie z psychoterapi zrezygnowałem , no i omamy dawno są słabe , bądź mam dłuższe okresy spokoju . Ale dalej lubie sobie coś poczytać z psychologi ( tego nauczyła mnie moja psycholog). Teraz daje rady .
pozdrawiam .
marccus_g
marccus_g
-
- zaufany użytkownik
...
Ostatnio zmieniony pt paź 22, 2010 5:48 pm przez fernn, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
U mnie głosowały komentowały co myślę czyli za mnie myślały. Mówiły co mam robić. Czasem mówiły komplementy , a czasem mówiły głupoty.Pozdrawiam;)
-
- bywalec
Re: Co wam robiły głosy zanim rozpoznano u Was schizofrenie ?
.
Ostatnio zmieniony sob mar 05, 2022 7:49 pm przez Chad, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Ci co pilnie Ciebie pilnowali wywołując chorobę są na równi z komuchami. Od razu pod ścianę, strzał i zero nagrobków.
-
- zaufany użytkownik
Typowo... Głosy imperatywne (nakazujące).
Obym zrobił komuś krzywdę, samemu się zabił czy chociażby takie, że jestem w spisku i mnie "zniszczą" Czyt. Spiskowcy.

Obym zrobił komuś krzywdę, samemu się zabił czy chociażby takie, że jestem w spisku i mnie "zniszczą" Czyt. Spiskowcy.

-
- bywalec
.
Ostatnio zmieniony pn lut 28, 2022 2:13 pm przez Chad, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
-
- bywalec
.
Ostatnio zmieniony pn lut 28, 2022 2:14 pm przez Chad, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- bywalec
.
Ostatnio zmieniony pn lut 21, 2022 9:59 am przez Chad, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- bywalec
.
Ostatnio zmieniony pn lut 21, 2022 9:59 am przez Chad, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
pierwsza wizja , nie głos, w dzieciństwie to ręka która się mną opiekowała. Była zawsze ze mną.
Nikomu o tym nie mówiłam, a teraz nawet sobie myślę że to może i był objaw choroby, ale miałam wtedy poznanie. Naprawdę wtedy potrzebowałam być zaopiekowana. Mój tato był alkoholikiem i schizofrenikiem, mama była chłodna emocjonalnie. Rozeszli się,co spowodowało dodatkowy cios. Wybrałam mamę bo czułam się przy niej bezpiecznie. Była chłodna, ale stabilna emocjonalnie.
A Wy jakie macie pierwsze doświadczenie z chorobą, ?
Nikomu o tym nie mówiłam, a teraz nawet sobie myślę że to może i był objaw choroby, ale miałam wtedy poznanie. Naprawdę wtedy potrzebowałam być zaopiekowana. Mój tato był alkoholikiem i schizofrenikiem, mama była chłodna emocjonalnie. Rozeszli się,co spowodowało dodatkowy cios. Wybrałam mamę bo czułam się przy niej bezpiecznie. Była chłodna, ale stabilna emocjonalnie.
A Wy jakie macie pierwsze doświadczenie z chorobą, ?
Szeptem pisane do mojego ucha : Słowo Boże
-
- bywalec
wypiłem litr likieru w jeden dzień w lipcu 2008, potem w sierpniu 2008 i to w jeden dzień.
Bak, wcale nie byłem pijany, ani nie chciało mi się wymiotować.
Jestem po prostu nieśmiertelny.
ale tak wymiotowałem po odstawce leków, wtedy tak.
Mam tyle lat ile trzeba i proszę nie zwracać na to uwagi.
Bak, wcale nie byłem pijany, ani nie chciało mi się wymiotować.
Jestem po prostu nieśmiertelny.
ale tak wymiotowałem po odstawce leków, wtedy tak.
Mam tyle lat ile trzeba i proszę nie zwracać na to uwagi.
-
- bywalec
nie miałem też kaca na drugi dzień.