Czy była to :
1) Destrukcyjna krytyka (opierniczanie o byle co)
2) Komentowanie Waszego zachowania
3) Wyśmiewanie
4) Debilne gadki
5) Rozkazy
Czy może coś innego ?
Moderator: moderatorzy
Efekt przedziwnego reality show, w którym coś masz zrobić, w czymś bierzesz udział, głosy cię prowadzą, ale w gruncie rzeczy, nie wiadomo, o co chodzi.Piekny dzionek pisze:
Czy może coś innego ?
No to po co z nimi rozmawiasz, skoro nie mają nic dobrego na myśli i powodują, że czujesz się źle?mloda_wilczyca pisze: Czesto zdaza mi sie ze TE glosy wolaja mnie tylko po to aby mi cos pokac, wytknac moje bledy, utwierdzic w przekonaniu ze jestem nienormalna.
Tak, tylko, że rozmawiając z nimi, wsłuchując się w nie zwykle zaostrza się te objawy. Wiem, że to czasami trudne, szczególnie, jak się słyszy coś o sobie bezpośrednio, ale warto w takich chwilach, gdy głosy "atakują" poszukać kontaktu z innymi. Zauważyliście, że głosy nie uaktywniają się w obecności innych?MAdzialena pisze:A jak tu nie gadać, jak gadają do ciebie i ciągle komentują, trzeba się wydrzeć, wierząc naiwnie, że posłuchają, a zresztą, może to wszystko my, może to my tak myślimy.
O ile łatwiej jest wierzyć, że to kto inny tak mnie nienawidzi, nie ja sama.....
moi pisze:Zauważyliście, że głosy nie uaktywniają się w obecności innych?