Zalasta to dobry lek??

zyprexa, zolafren, zalasta, zolaxa, velotab, zypadhera

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
misiek25
zaufany użytkownik

Zalasta to dobry lek??

Post autor: misiek25 »

Biore zalaste 10 mg i Cital 20 mg ale mam urojenia i ciche głosy moze to to samo ale sie nie znam w kazdym razie nie jest tak jak bym chciał zdaje sobie sprawe z choroby i wiem ze leki odpowiednie dobrane mogą mi pomóc.

Dlatego mam pytanie do was -Ile trzeba brać miligramów Zalasty żeby zlikwidować te urojenia z głosami? Biore 10mg al eto nie pomaga ,byłm dzisiaj u lekarza ale odniosłem wrażenie ze on chce zebym ja wpadł w psychoze o ile ja juz w niej nie jestem

Powiedział tylko zebym jak chce zwiększył do 10 mg tylko ze ja biore 10 :) ale z nim sie gada jak z pijanym :( .Dlatego z mieniam lekarza ale za nim sie dostane do nowego chciał bym wypróbować Zalaste tylko boje sie skutków ubocznych :shock:

15mg to dobra dawka czy troche za mała??
Czytałem sporo o zalascie miedzy innymi na tym forum zdaje mi sie ze to dobry lek?
Chciałbym sie pozbyć tej choroby ponieważ od pażdziernika zaczynam studia
Jak mi sie nie poprawi nie wytrzymam tygodnia nauki

Pozdrawiam
skorpion :0)
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Re: Zalasta to dobry lek??

Post autor: Miś Uszatek »

Cześć

Ja biore zolafrenu(prawie to samo co zalasta, bazuje na tej samej substancji olanzapinie) 20 mg. Mam głosy, urojenia i do tego fobie społeczną i niskie libido. Ale zauważam bardzo powolne zmiany na lepsze. Zresztą krótko biore bo tylko 1 miesiąc. To za mało.
W twoim przypadku 15 miligram to standard. Olanzapina najmniejsza dawka terapeutyczna to 5 mg a standardowa to 20 mg. W tym przypadku opieram się na tym co jest w ulotce.
Awatar użytkownika
lea
zaufany użytkownik

Post autor: lea »

.
Ostatnio zmieniony pt sie 28, 2015 8:02 pm przez lea, łącznie zmieniany 1 raz.
pustamiska pomóż klikając
walka zaczyna się w głowie
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

Biorę olanzin 5 mg( to samo co zalasta, ale innej firmy) . Gdy brałam 10 mg- to miałam wilczy apetyt i mocno stępione emocje. Teraz z emocjami lepiej, lecz czasami mam zbyt duży apetyt- muszę więc uważać. W moim przypadku skutkiem ubocznym olanzinu jest tycie- mimo że nie obżeram się jak świnia, to tak wyglądam! :( W ciągu roku przytyłam około 30 kilo. :( Trochę na to miało wpływ, że znów jem słodycze (od około roku), nie jadłam ich przez 9 lat, ale i tak miałam wtedy nadwagę. Teraz znów ograniczam jedzenie słodyczy i po mału chudnę. Ale od olanzinu można przytyć, może też woda zbierać się w organiźmie.
Z drugiej strony- zalasta wyciągnęła mnie ze stanu ostrej psychozy, okazała się dla mnie lepsza od haloperidolu- wywołał u mnie min. katatonię.
Każdy lek ma jakieś skutki uboczne, więc dobrze, że można je zmieniać.
misiek25, nie eksperymentuj z lekami, znajdź dobrego psychiatrę, który Cię słucha i umie pomóc.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Biorę 10 mg, po dwóch miesiącach widzę momentami małą poprawę, ale nie widzę sensu brania większej dawki, bo czułam się jak automat. Pomaga na wydajność w pracy i urojenia odnoszące. Niejasnym jest dla mnie na co jeszcze ma pomóc.
Czy komuś pomogła Zyprexa, a Zalasta nie albo odwrotnie?
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Nie rozumiem tego. Przestałam brać 10 mg rozpuszczalną w ustach a biorę 5 mg Zyprexy. I jest zupełnie inaczej.
Awatar użytkownika
grzesiorix
zarejestrowany użytkownik

Post autor: grzesiorix »

Wedlug mnie to najlepszym lekiem jest zyprexa biore 2.5mg na noc a glosy staram sie zagluszc bo sa najczesciej nieprzyjazne pomaga mi tez modlitwatylko pelna milosci do Boga glosy same znikaja
ODPOWIEDZ

Wróć do „olanzapina”