Nerwica lękowa

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
TriumfalnaTurkawka
zaufany użytkownik

Nerwica lękowa

Post autor: TriumfalnaTurkawka »

Chorował z was ktoś na nerwicę lękowa ja choruję mam silne ataki paniki wydaje mi się że umieram albo się duszę boję się że zwariuje.niemoge jej się pozbyć bo choruję na schizofrenie i nie ogarniam życia tak jak normalni ludzie.co robić?upośledza mnie choroba i nie radzę sobie tak jak normalni ludzie. Silnego stracha mam przed tymi atakami paniki serce mi szybko bije czuje uczucie duszenia ręce się trzęsą oblewa mnie gorąco straszne to jest
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
Awatar użytkownika
TriumfalnaTurkawka
zaufany użytkownik

Re: Nerwica lękowa

Czuje jak bym odchodził od zmysłów przy tym silnym leku który mnie pożera.
Awatar użytkownika
TriumfalnaTurkawka
zaufany użytkownik

Najgorszy jest lek że umieram.
gratis
bywalec
Kontakt:

Post autor: gratis »

Ale czego ty chcesz? Zajmij się sobą, a to zaprocentuje zamiast skupiać się wciąż na swych brakach podejmij działanie. Na czym ci zależy, żeby takie działanie podjąć? Na pewno skupienie się choćby na czytaniu podniesie twoją samoocenę i odciągnie cię od choroby. Ja nie mówię, że masz być od razu hackerem, ale skup się na czymś przyjemnym i produktywnym co też nie oznacza bez przerwy charówy, bo trzeba sobie robić przerwy. Ja przez ostatni rok wdrożyłem się w rysowanie okolo godziny dziennie i widzę efekty mojej pracy. Trzeba tu zaznaczyć, że rysowanie dla mnie to ciężka praca. Ale wyrobiłem sobie nawyk... Na początku nie było łatwo i trochę się zmuszałem i robiłem dłuższe przerwy niż teraz, mimo to wolałem to niż nieproduktywne leżenie z myślą o tym, że coś przyjdzie mi za free. Trzeba też dodać, że to była walka z niecierpliwością i udaje się tę walkę wygrywać. To daje mi poczucie spelnienia i wladzy nad swoim życiem. To bardzo dużo. Też długi czas lezalem z myślą, że nie mogę, a mimo to wziąłem się za siebie, bo nie mogę znieść wizji przyszłości, w ktorej widzę siebie z niczym.
Awatar użytkownika
TriumfalnaTurkawka
zaufany użytkownik

Ja pragnę wyrzucić z siebie pozytywy bo te wywołują mi derealizacje i nic nie czuję przez ten klosz wokół głowy do tego nerwicę wywalić i coś zacząć może zacząć pracować albo uczyć się hackingu czy czytać ksiazki
gratis
bywalec
Kontakt:

Post autor: gratis »

No i jak ty chcesz to zrobić, skoro już któryś raz ci piszemy, że tylko leki ci mogą pomóc?
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”