"Kuracja" w reż. Wojciecha Smarzowskiego Teatr TV

informacje naukowe, medyczne

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

"Kuracja" w reż. Wojciecha Smarzowskiego Teatr TV

Post autor: dan »

Nie wiem czy już podawałem gdzieś oficjalnie na forum link do tego filmu zatem wklejam go tutaj. Nie ściąga się to to zbyt szybko bo mało seedów ale idzie.

Film oparty na powieści autorstwa Jacka Głębskiego (którą za darmo można przeczytać w formie spektaklu teatralnego - "Kuracja" J. Głębski).
Dobra polska obsada (Topa, Pieczyński i.in.).

Opis z Onetu:
"Jest to powieść oparta na autentycznej historii o lekarzu-psychiatrze, który chcąc poznać psychikę swoich podopiecznych, postanawia przekonać się, jak wygląda szpitalne życie z perspektywy pacjenta. Decydując się na karkołomny eksperyment poznawczy, próbuje wkroczyć na niezbadany grunt i wpada w pułapkę...
Wraz z bohaterem niepostrzeżenie przekraczamy granicę między fascynacją i obsesją, normalnością i szaleństwem. Powieść skłania do pytań o możliwość rozróżnienia tych stanów, uświadamia, jak kruche może okazać się poczucie naszej tożsamości i bezpieczeństwa, kreuje sugestywną aurę osaczenia i bezsilności zarówno wobec mechanizmów nieubłaganie funkcjonującej instytucji, jak i przede wszystkim własnej psychiki."

Link do filmu: TUTAJ

Niestety serwis torrenty.org jest płatny (6zł) lecz jednorazowa wpłata aktywuje konto dożywotnio

P.S. Uprzedzając ewentualne podejrzenia - nie mam żadnych powiązań z administracją serwisu torrenty.org i nie zależy mi na tym aby im nagonić nowych userów :lol:
Zapraszam do rozmowy na czacie.
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

Re: "Kuracja" w reż. Wojciecha Smarzowskiego Teatr TV

Bogus pisze:Oglądałeś film "Ghotika", tematyka, wydaje się dość podobna, a jest akcja i jakaś historia, w tym kryminalna. ;)
Właśnie przeczytałem recenzje na filmweb.pl. Część pochlebna, część mniej. Doszły mnie słuchy o tym filmie, ale nie miałem okazji jeszcze obejrzeć. Czas najwyższy to nadgonić, o ile pozwoli mi on na to :roll:
norm
zarejestrowany użytkownik

Post autor: norm »

oglądałem to na Youtube spory kawałek czasu temu, jest tam cały film w paru odcinkach po 10 minut... nie musicie ściągać.
A co do niego to naprawdę mi się spodobał. Jeden z nielicznych polskich filmów który zrobił na mnie wrażenie =]
Osobiście polecam... Zakończenie było mistrzowskie a aktorzy fajnie grali swoje postacie(chodzi mi o ich osobowość)
rudegirl
zaufany użytkownik

Post autor: rudegirl »

potwierdzam :) też oglądałam na youtube.. rewelacyjny spektakl!!! wysublimowana gra aktorska, świetny scenariusz, nawet nie zauważasz jak mija ponad godzina..

tylko potem wracają wspomnienia.......
wolę być niedoskonałą wersją samej siebie,niż najlepszą kopią kogoś innego
Awatar użytkownika
dan
moderator
moderator

norm pisze:oglądałem to na Youtube spory kawałek czasu temu, jest tam cały film w paru odcinkach po 10 minut... nie musicie ściągać.
No to rewelacja :D
Nie wiedziałem, ale faktycznie można teraz na YouTube obejrzeć wiele filmów w ten sposób. Do tego całkiem legalnie, bo o ile się nie mylę 10 minutowy fragment filmu traktowany jest jako trailer.
aaaad
zbanowany
zbanowany

Post autor: aaaad »

dan pisze: Nie wiedziałem, ale faktycznie można teraz na YouTube obejrzeć wiele filmów w ten sposób. Do tego całkiem legalnie, bo o ile się nie mylę 10 minutowy fragment filmu traktowany jest jako trailer.
Tylko trzeba się spieszyć. Wuj Warner już zażądał kasowania tysięcy plików.
A takie chytre cięcie nie uchodzi uwadze możnych tego świata - skoro
tefałeny potrafią skutecznie wpłynąć na Youtbue to i reszta też z Polski
też zapewne.
ODPOWIEDZ

Wróć do „wiedza o schizofrenii”