Nietypowe skutki uboczne clopizam.

klozapol, leponex

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Nietypowe skutki uboczne clopizam.

Post autor: jojo »

Codziennie zażywam 400 mg clopizam, czyli pochodnej klozapolu, mam nietypowe skutki uboczne: niekontrolowane ruchy zwłaszcza rąk i nóg, a czasem głowy, twarz wykrzywia mi jakiś grymas i wówczas czuję się tak jakby plątał mi się język i nie mogę się normalnie wysłowić. Co mnie bardzo denerwuje, zwłaszcza jak muszę powtórzyć to, co wcześniej powiedziałam... Mam problemy z założeniem piżamy, zwłaszcza prawej nogawki, oraz czasem z założeniem kapci, również na prawą nogę. Aha, cierpię też na ślinotok. Dodatkowo jest mi bardzo słabo, zwłaszcza jak się schylam by posprzątać w kociej kuwecie lub dać kotu jeść, albo pić; oraz wtedy gdy zbyt gwałtownie wstanę. Rano mam mniejszy apetyt, a jak za dużo zjem, to też robi mi się słabo. Czasami kładę się spać około 20 i zasypiam; wówczas po nocy nie biorę prysznica, by nie przeszkadzać sąsiadom. Nie odczuwam stresu, bardzo dużo sypiam, w zasadzie jestem spokojna, ostatnio nie chodzę na spacery. Aha, zażywam lamotrix, który jest lekiem przeciwpadaczkowym i stabilizatorem nastroju.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Re: Nietypowe skutki uboczne clopizam.

Post autor: Amannn »

Powiedz o tym swojemu psychiatrze koniecznie.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

no ale wszyscy wiedzą klozapol to lek ostatniej leki
ja mialem po 1200 mg solianu na dobe
ze nogi mi drwiały
kark sztywniał
czasami zmnejzyć dawkę
Awatar użytkownika
Trener
bywalec
Status: F41.2

Post autor: Trener »

Amannn pisze: śr mar 15, 2023 7:24 pm Powiedz o tym swojemu psychiatrze koniecznie.
Ukryta zawartość
To forum wymaga zarejestrowania i zalogowania się, aby zobaczyć ukrytą zawartość.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

piotrs pisze: śr mar 15, 2023 8:03 pm no ale wszyscy wiedzą klozapol to lek ostatniej leki
ja mialem po 1200 mg solianu na dobe
ze nogi mi drwiały
kark sztywniał
czasami zmnejzyć dawkę
Niby tak Piotrys Jeden psychiatra powiedział jednak ze klozapina jest tak samo bezpiecznym lekiem jak inne pod warunkiem ze robi się badania krwi co tydzień a potem co miesiąc . Czy to jest prawda ja nie wiem. Także najlepiej niech się popyta swojego psychiatry i zgłosi mu jak najszybciej wszystkie problemy.
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

Mojemu psychiatrze powiedziałam o tych wszystkich objawach, bo mam do niego zaufanie, ale on na razie nie chce nic zmieniać. Proponował mi nawet lek o nazwie reagila, chyba chciał abym go brała dodatkowo, ale ja nie chciałam... Zresztą u mnie przeważają objawy pozytywne, a nie negatywne. Nie mam obniżonego nastroju, apatii, apetyt, z wyjątkiem rana, mi dopisuje, ogólnie czuję się dobrze, ale nadal nie jestem w stanie czytać książek. Czasem rozwiązuję krzyżówki. Rzadko ważę się ważyć. :icon-mrgreen:
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Awatar użytkownika
TriumfalnaTurkawka
zaufany użytkownik

Post autor: TriumfalnaTurkawka »

Bardzo dobry lwk reagalia
Z każdą przeciwnoscia mozna wygrac.
ODPOWIEDZ

Wróć do „clozapina”