Wenlaflaksyna, jakie dawki

Moderator: moderatorzy

Paul7t
bywalec

Wenlaflaksyna, jakie dawki

Post autor: Paul7t »

Czy ktos bierze wenlaflaksyne? Jakie dawki bierzecie, macie ja z neuroleptykiem czy bez?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Re: Wenlaflaksyna, jakie dawki

Post autor: Amannn »

A po co to bierzesz? Bierzesz leki dla zabawy a na tym forum są głównie ludzie zmuszani do brania leków które rujnują im życie i gdyby nie taki był werdykt lekarzy psychiatrów nigdy leków psychotropowych by nie brali
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Ogólnie antydepresantów nie wolno łączyć z neuroleptykami bo prowadzi to do psychozy z tego co mi wiadomo tak twierdzą psychiatrzy i producenci leków
Paul7t
bywalec

Ja biore 37.5 mg ale bede prosil lekarza o zwiekszenie dawki poniewaz swietnie na mnie dziala.
To prawda ze antydepresanty nasilaja psychoze ale zalezy w jakich dawkach i to tez jest indywidualna sprawa. Ja i tak nie mam psychozy wiec sie nie martwie.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Poczytaj sobie lepiej jak antydepresanty uszkadzają mózg i inne organy

https://news.sky.com/story/amp/long-ter ... n-11688430

https://alzres.biomedcentral.com/articl ... 017-0285-3
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Paul7t
bywalec

Czy 300 mg wenlaflaksyny moze nasilic psychoze? Zamierzam wejsc na ta dawke ale nie wiem jak bedzie z objawami w dodatku ze lekarz ma mi w marcu odstawiac arypirazol i mam byc bez neuroleptyku..
Awatar użytkownika
FreshEscape
bywalec

Post autor: FreshEscape »

Paul7t pisze: sob lut 04, 2023 8:06 pm Czy 300 mg wenlaflaksyny moze nasilic psychoze? Zamierzam wejsc na ta dawke ale nie wiem jak bedzie z objawami w dodatku ze lekarz ma mi w marcu odstawiac arypirazol i mam byc bez neuroleptyku..
jeśli moge coś zasugerować to skonsultuj swój przypadek z innym psychiatrą ! Mówisz że masz psychoze a nie bierzesz neuroleptyku (aripiprazol nie jest neuroleptykiem, zeby lek był neuroleptykiem w wiekszej czesci musi działać na dopamine a w mniejszej na serotonine. Konkretnie ograniczać ich działanie na mózg) a lek który bierzesz jeszcze chce ci odstawić. Aripiprazol działa tylko na ograniczenie działania serotoniny w mózgu, a jednocześnie lekarz przepisuje ci antydepresant który zwieksza serotonine. Tam gdzie chodzi to na pewno jest lekarz psychiatra ? Czy jakiś rodzinny felczer ?

Ale nie mi oceniać, tak tylko na swój rozum to mówie...
Jonny1988
zaufany użytkownik

Post autor: Jonny1988 »

Amann zmień nicka na spamer
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Freshescape pieprzy jak potłuczony . Abilify jest skutecznym antypsychotykiem. Ma jednak tyle racji ze co do zasady antydepresantów i dziurawca nie łączy się z antypsychotykami w schizofrenii. Ty jednak bierzesz jak wynika z twoich postów antypsychotyki dla zabawy i nie masz psychozy Będzie tragedia jak jej się w ten sposób doczlapiesz. Tak jest taka niezalecana przez ich producenta praktyka przepisywania małych dawek antypsychotyków na depresje Jest ona jednak krytykowana - poczytaj w internecie. Ciekawe czy nie wprowadzasz lekarza w błąd co do twojego stanu zdrowia ze przepisuje ci antypsychotyki.

Leki na depresje to inna bajka Często je się odradza. Poczytaj o tym Na depresje jest psychoterapia leki to prawdziwa ostateczność .
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Przy tym takim lekiem na depresje jest dziurawiec a nie żadna dewastującą zdrowie psychiczne i fizyczne chemia - poczytaj w internecie i skonsultuj z lekarzem
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

zawsze odpowiednio najniższe póżniej można zwiekszyć jak nie działa
ammann przestań jak ktoś musi brać leki na depresje niech bierze
wszystkie min sa podobne bo z serri
SSRI
brałem
na deprechę spacer na słoneczku bierz magnez
działa jak przekażnik do mózgu
teaz jest tyle samobójstw najgorzej w śród dzieci ?
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

A skąd ty Piotrys wiesz ze ktoś musi brać leki na depresje ? Czytałeś coś o lekach na depresje ? Ilu psychiatrów i znanych psychologów przed nimi przestrzega? Jakie ryzyko się z nimi wiąże?

Tu masz listę skutków ubocznych tych niby leków

https://www.nhs.uk/mental-health/talkin ... e-effects/

To nie są antypsychotyki żeby były jakieś argumenty za ich braniem .
Ostatnio zmieniony śr lut 15, 2023 3:52 pm przez Amannn, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Long-term use of antidepressants could cause permanent damage, doctors warn

https://news.sky.com/story/amp/long-ter ... n-11688430

Lekarze na Zachodzie przestrzegają przed antydepresantami.

„Dr Tony Kendrick, a professor of primary care at the University of Southampton, says more urgent action needs to be taken to encourage and support long-term users to come off the medication.

"By the time we find out what the effects of long term use are it may be too late to help those people, the effects could be permanent.

"If it does cause an increased risk of stroke or seizures or effect on the kidneys, these things may only come to light as you get older and it may be very difficult to treat those."”
Ostatnio zmieniony śr lut 15, 2023 3:53 pm przez Amannn, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

a co lepiej zeby chlopak
samobojstwo popelnil i cala wiecznosc stracil i dla rodziny :auto-ambulance:
jak trzeba braćleki to trzeba
ty sam bierzesz
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

ammman szczerze
WKÓRWIARZ mnie
*słowo niedozwolone* po angielsku na forum
i nie karzesz brać ludziom leków
weż sie zastanów a sam bierzesz leki :auto-ambulance:
pseudo terapeuta znachor jesteś jakiś
ja 12 lat leki biore
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

A sprawdziłeś jak tak piszesz czy więcej osób nie popełnia samobójstw na antydepresantach niż bez nich. To sprawdź zanim coś powiesz . Ja widziałem taki film cały nakręcony gdzie ludzie na antydepresantach popełnili samobójstwo i próbowano dojść odpowiedzialności od lekarzy. Nie pamietam tytułu bo bym ci go polecił Najpierw zdobądź wiedzę a potem się wypowiadaj .

„ While antidepressants are designed to decrease the symptoms of depression, they occasionally have the opposite effect and can increase suicidal thoughts and actions, especially in children and adolescents.”

https://www.drugwatch.com/ssri/suicide/

Takich ostrzeżeń są tysiące . Znajdź opinie przeciwne jeśli one są.
Ostatnio zmieniony śr lut 15, 2023 3:54 pm przez Amannn, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

piotrs pisze: sob lut 04, 2023 11:37 pm ammman szczerze
WKÓRWIARZ mnie
*słowo niedozwolone* po angielsku na forum
i nie karzesz brać ludziom leków
weż sie zastanów a sam bierzesz leki :auto-ambulance:
pseudo terapeuta znachor jesteś jakiś
ja 12 lat leki biore
Ja nie biorę żadnych antydepresantów . Na depresje jest psychoterapia . To twoja sprawa i twojego lekarza ile bierzesz leki. Może jesteś agresywny lub byłeś i dlatego lekarz trzyma cię tak długo na lekach Ponadto ty bierzesz leki antypsychotyczne a nie antydepresanty a to duża różnica . Leki antypsychotyczne działają 2-3 lat i badania naukowe pokazują ze jest sens je brać w tym okresie: o wiele znaczniej niż placebo zapobiegają w nim bowiem psychozie . O lekach natomiast antydepresyjnych bardzo wielu psychoterapeutów i psychologów wypowiada się źle . Czemu masz za nic ich zdanie? Przytocz jakieś pozytywne wypowiedzi jeśli je znajdziesz.
Ostatnio zmieniony śr lut 15, 2023 3:58 pm przez Amannn, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

A tu dla tych co umieją angielski o tym co robią antydepresanty zdaniem fachowców i czy powinno się je stosować

https://www.dailymail.co.uk/health/arti ... brain.html

„Could antidepressants really cause brain damage? Experts reveal the pills don't work for most people and could even cause PERMANENT harm”
Ostatnio zmieniony śr lut 15, 2023 3:59 pm przez Amannn, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „antydepresanty, stabilizujące nastrój”